Să descoperim Paris

Paris este cunoscut drept „Orașul luminilor”, nu doar pentru că este foarte iluminat noaptea, ci și figurat, deoarece francezii au fost un popor care au schimbat de multe ori soarta Europei și nu doar! Paris își merită pe deplin numele, de aici, odată cu Revoluția franceză din 1789, s-a auzit și a rămas în timp strigătul fundamental al drepturilor omului: Liberté, égalité, fraternité. Paris este însă mult mai mult decât atât, este una dintre cele mai bune destinații turistice, oferindu-i turistului tot ceea ce își poate dori.

Un sejur la Paris ar trebui să includă cel puțin o vizită la Musée du Louvre, unul dintre cele mai impresionante și mai cunoscute muzee din lume, trebuie să urcați în Tour Eiffel și în vârful Catedralei Notre Dame sau în Cupola Panteonului. La Dome des Invalides trebuie să vedeți neapărat mormântul lui Napoleon.
Cartierul Montparnasse cu Turnul și bulevardele elegante vă îmbie la plimbări lungi și romantice, în timp ce admirați și frumoasele vitrine care dau startul modei în lumea întreagă!

Ar trebui să nu ratați să urcați treptele către Sacre Coeur, în cartierul Montmartre, să vă plimbați prin Place du Tertre din fața bazilicii, unde pictorii ambulanți vă fac în 15 minute un portret reușit, pe care să-l puneți acasă în ramă, să vizitați districtul Pigalle, să vă plimbați prin Cartierul Latin – inima tânără a Parisului (aici putea vedea, chiar și în treacăt, Catedrala Saint-Germain, Bulevardul Saint-Michel cu vestita Fântână din capăt, Universitatea Sorbonna s.a.) și să savurați atmosfera creată de cântăreții ambulanți de pe strada din fața Centrului Georges Pompidou, în timp ce vă beți cafeaua la una din terasele nenumărate. După odihna binemeritată, nu pierdeți ocazia de a da o raită prin magazinele cu prețuri incredibile din Complexul Les Halles, fosta piață a Parisului de odinioară, un elegant și sofisticat Mall, de 6 etaje în adancuri, azi!

În apropiere de Paris puteți vizita pădurea Fontainbleu, Parcul Versailles cu palatul magnific al regelui Ludovic al XIV-lea, dar și al lui Napoleon mai târziu (Marele și Micul Trianon), Vaux-le-Vicomte sau puteți alege să faceți o excursie de 1 zi la Castelele de pe Valea Loirei, călcând pe urmele lui D`Artagnan și ale celor 3 mușchetari, retrăindu-le aventura, degustând vinurile și faimoasele brânzeturi franțuzești! Toate acestea constituie excursii excelente de o zi în care veți putea face cunoștință cu arta franțuzească a lui “savoir-faire” și “savoir vivre”.

O altă atracție pe care nu trebuie să o ratați atunci când vizitați orașul Paris este muzeul Picasso, locul unde puteți vedea arta capodoperelor marelui artist. Veți adora pur și simplu arta după ce veți vedea cele mai mari creații ale lui Picasso, majoritatea lăsate de artist moștenire orasului sufletului său. Muzeul Auguste Rodin, Victor Hugo sau Musée D`Orsay sunt doar câteva dintre obiectivele turistice în care v-ați putea satisface cele mai exigente pretenții de cultură!

Paris, mon amour, este un loc plin de surprize; pur și simplu bucurați-vă de cafea și croisante, faceți o plimbare romantică cu vaporașul pe Sena și descoperiți-le!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.