Amsterdam – orașul bicicletelor

Amsterdam este unul din orașele cele mai populare din Europa pentru vizitatori datorită combinației sale unice: cultura veche și cultura cosmopolită.
Muzee de clasă mondială, festivaluri ciudate, teatru, muzică live, baruri și restaurante încântătoare – acesta este Amsterdam. Noi vă oferim câteva sugestii, voi puteți deja începe să vă faceți planul de călătorie și bagajele.

Eventuria vă propune un city break la Amsterdam în perioada 25 – 27 martie. Microbiștii știu. Pe 26 martie România va juca pe Amsterdam Arena meciul retur împotriva Olandei. Cu doar 168 EUR/ persoana te bucuri de 3 zile la Amsterdam și poți striga ,,Hai România!” Pentru oferta completă click AICI.

Ce îți vine în minte prima dată când zici Amsterdam? Saboți, lalele, brânză și morile de vânt sunt doar câteva dintre imaginile care se conturează când spui Olanda și Amsterdam.

Explorați orașul pe bicicletă, un mijloc de transport tipic olandez. Dacă nu vă descurcați sau nu vreți să ratați nici un obiectiv, optați pentru un tur pe bicicletă cu ghid. Ați obosit? E timpul pentru puțină relaxare. Aveți de ales între aproape 1200 de pub-uri, iar cel mai bun început ar fi la Fabrica de bere Heineken. Așa veți vedea și cum se produce celebra băutură. Sau poate încercați berea belgiană, cele mai cunoscute sortimente fiind La Chouffe și La Trappe Dubbel .

Și noaptea orașul oferă nenumărate posibilități. Podurile luminate ce se oglindesc în apa canalelor îi dau un aer romantic. Și cum altfel să vă bucurați de această atmosferă dacă nu pe …bicicletă.

Parcul Vondelpark este o altă variantă de petrecere a timpului. Cititori de tarot vă ajută să faceți o incursiune în viitor, jonglerii de foc și animatorii vă vor amuza, iar de la începutul lunii iunie până la sfârșitul lunii august, există concerte gratuite în aer liber, teatru, spectacole în amfiteatrul de pe insula din centrul parcului.

Toate străzile din Amsterdam par să ducă în Dam Square. E aproape de Palatul Regal, Nieuwe Kerk și de Memorialul Războiului. Să nu mai vorbim de numeroasele magazine și restaurante.

Nu poți vizita Amsterdam fără să ajungi la Red Light District. Noaptea cartierul este înțesat cu turiști. Trompettersteeg Alley are cea mai mare concentrare de bordeluri din oraș. Nu este recomandat să faceți poze în această zonă.

Pentru iubitorii de flori există Bloemenmarkt – singura piață de flori plutitoare din lume. Tarabele de flori sunt pe ambarcațiuni. Bucurați-vă de culorile extravagante ale florilor și de parfum. Vă puteți cumpăra flori pentru grădina sau terasa de acasă.

Cu zeci de muzee, teatre și săli de concerte, mai mult de 150 de galerii de artă, și aproape de o mie de cafenele, Amsterdam are ceva pentru toată lumea.
Ce zici? Te-am convins să mergi cu noi la Amsterdam?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.