Argentina – patria tango-ului

ACTIV TOURS vă propune o vacanţă de o săptămână în Argentina.
Hotelul Wilton de 4* este situat în cartierul Recoleta, fondat la începutul secolului XVIII de călugării Ordinului Franciscan, care au ridicat aici o mănăstire şi o biserică (`Nuestra Senora del Pilar`). Astăzi, barrio Recoleta reprezintă zona imobiliară cea mai scumpă din Argentina, unde clădirile istorice stau alături de apartamente de lux şi conace senioriale.


În cel mai prosper cartier din oraş poţi merge să vezi şi câteva obiective turistice printre care se numără Centrul Cultural Recoleta, care promovează expoziţii de artă inovatoare, având calendarul plin tot anul, Biblioteca Naţională, Muzeul de Artă Hispanică,,Isaac Fernandez Blanco”, unde puteţi admira o colecţie impresionantă de artefacte coloniale şi indiene, multe dintre ele lucrate în argint sau Muzeul Naţional de Arte Frumoase, instituţia cea mai însemnată din domeniul artelor. Piesa centrală a cartirului este însă Cementerio de Recoleta, faimosul cimitir, unde criptele costă mai mult decat casele din alte părţi ale oraşului şi locul unde a fost înmormantată Evita Peron.

Când spui Argentina, gândul te duce la Maradona, la fotbal şi la tango, la peisaje superbe, oraşe comopolite şi la o cultură plină de viaţă. Argentina este un paradis pentru pasionaţii de călătorii, o ţară care te cucereşte pe măsură ce o descoperi.
În capitala Buenos Aires, un oraş elegant şi stilat, totul se desfăşoară într-un ritm trepidant, iar culorile şi viaţa acestui oras vă vor ţine permanent în mişcare.
Considerat cel mai european oraş din America de Sud, aici pot fi văzute cladiri din sec XIX, adevarate exemple de arhitectură colonială , multe din ele fiind în trecut locuite de cei mai bogaţi dintre imigranţii spanioli. Capitala găzduieşte numeroase muzee, biserici şi catedrale, parcuri şi instituţii culturale.

Puteţi vizita:
– Muzeul Evita, vă pune la dispoziţie o incursiune în viaţa Evitei, montaje video şi o colecţie formată din numeroasele ei rochii, acestea reprezentând atracţia principală a muzeului.
– Teatro Colon
, e printre primele opere din lume, având o arhitectură impresionantă şi una din cele mai bune acustice. Cu ajutorul unui ghid se pot vizita atelierele teatrului, sălile de repetiţie şi numeroasele încăperi ale acestuia. Este singurul teatru din Argentina, care deserveşte opera, baletul şi concertele de muzică clasică sub acelaşi acoperiş.
– Plaza de Mayo, al cărui punct de referinţă este palatul preşedintelui, Casa Rosada, locul de unde Peron îşi striga discursurile către adepţii săi. Astăzi există aici Muzeul Casa Rosada, unde puteţi vedea obiecte ce amintesc de preşedinţii ţării, caricaturi, caleşti, tablouri sau sculturi.
– San Telmo
, cu centrul său Plaza Coronel Dorrego, o piaţă pietruită, unde duminica se organizează un târg, denumit Feria de San Pedro Telmo. Aceasta reprezintă una dintre atracţiile de top ale orasului atât pentru argentinieni, cât şi pentru străini.
– La Boca este cartierul clasei muncitoare care, în ciuda sărăciei, este una dintre coloniile de artisti ale oraşului. Însă acest cartier este simbolizat de celebrul club de fotbal Boca Juniors şi de binecunoscutul stadion Bombonera unde idol este şi azi Maradona. Alături de tango, fotbalul este marea pasiune a argentinienilor.

De asemenea, veţi avea ocazia să pătrundeţi în pampasul argentinian, unde veţi cunoaşte un alt stil de viaţă, acela tradiţional, păstrat pană astăzi de aşa-numiţii gauchos. Nu puteţi rata nici celebrele estancias, ferme unde au loc diferite activităţi specifice: grătare, muzică şi dansuri tradiţionale sau curse de cai, prilej cu care îi veţi admira pe gauchos. La fiesta gaucho veţi servi o masă tipică locală (`asado`), stropită cu faimosul vin argentinian şi veţi gusta `empanadas`

Cascada Iguazu, e un alt obiectiv pe care trebuie să-l vedeţi dacă aţi ajuns în Argentina. Situată în Parque Nacional Iguazu, la confluenţa râurilor Iguazu şi Parana, cascada are o înălţime de 70 de metri şi un volum de peste 5000 de metri cubi de apă. Parcul cuprinde şi păduri subtropicale, cu vegetaţie salbatică, iar în zilele senine stropii de apă crează sute de curcubee.

Dacă vreţi să cunoaşteţi această ţară, unde cuvintele de ordine sunt tango-ul si fotbalul, dacă vreţi să simţiţi atmosfera acestui oraş neobosit, siguranţa nu veti regreta si va fi o experienţă care merită traită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.