BARCELONA – templul lui Gaudi și al fotbalului

Barcelona este al doilea oraș din Spania, după Madrid, însă din punct de vedere turistic se află clar pe primul loc. Capitala Cataloniei are numeroase atracții de oferit turiștilor care aleg această destinație pentru a-și petrece vacanța.

Dacă doar obiectivele turistice nu vă conving să mergeți la Barcelona, ACTIV TOURS vă oferă câteva ocazii pentru a vizita acest oraș. Mai jos aveți o listă cu evenimentele care vor avea loc în 2012:
Meciurile echipei FC Barcelona în Primera Division pentru microbisti
http://www.eventuria.ro/fc-barcelona-primera-division-2012
sau un concert LENNY KRAVTZ in 03 iunie http://www.eventuria.ro/concert-lenny-kravitz-la-barcelona-03-iunie-2012

Cu ocazia acestor evenimente puteți admira și frumusețile orașului aflat sub influența operelor lui Picasso, Salvador Dali sau al arhitectului Antonio Gaudi, cel care a schimbat fața Barcelonei.
Printre simbolurile Barcelonei se numără Casa Mila sau La Pedrera – ,,cariera de piatră”, denumită astfel datorită asemănării fațadei cu o stâncă. La ultimul etaj se află Espai Gaudi, o expoziție de proiecte, modele și surse de inspirație ale lui Gaudi, iar pe acoperiș aveți acces la o terasă ornamentată cu sculpturi. În vecinătatea acestui obiectiv se află și alte opere ale lui Gaudi: Casa Batlo – cunoscutăși sub numele de Casa dels ossos (,,Casa oaselor”), Casa Calvet, Torre de Bellesguard sau Casa Vicenc.

Pentru turiștii boemi, recomandăm o plimbare pe marele bulevard La Rambla, cu străzi înguste și magazine, care te invită să cunoști această zonă, ce se întinde de la Placa de Catalunya până la statuia lui Columb, și este plină de chioșcuri de ziare, standuri de animale și flori și de tot felul de artiști.

Una dintre cele mai frumoase zone din Barcelona este Montjuic, un deal care vă oferă o priveliște asupra orașului. În traducere înseamnă Muntele evreilor. Aici se află un parc, unde puteți admira satul olimpic al Olimpiadei din 1992, Palau Nacional, care este acum Museu Nacional d’Art de Catalunya, unde găsiți cea mai mare colecție de artă romantică din lume. Tot în Monjuic este și Museu Militar, cu expoziția sa de arme, uniforme și armuri, iar Fântâna Magică, un spectacol de apă, muzică și lumini este un obiectiv turistic ce nu poate fi ratat.

Nu poți ajunge la Barcelona și să nu vezi opera neterminată a lui Antonio Gaudi – Sagrada Familia, care îți taie pur și simplu răsuflarea prin măreția ei și prin simbolurile imaginate de creator. Cele șase turle parcă ating cerul. Poate fi vizitată cripta unde Gaudi este înmormantat. Un muzeu este dedicat vieții acestui mare arhitect ce a fost Antoni Gaudi și istoriei bisericii. De asemenea pot fi vizitate turnurile. Pentru a ajunge în vârf trebuie să urci 350 de trepte, iar cei cu rău de înălțime sau cu clastrofobie sunt sfătuți să nu riște. În apropiere este situat Parcul Guell, locul unde Gaudi își avea căsuța. Parcul conține construcții de piatră uimitoare și clădiri fascinante, iar la intrare se află celebrul dragon, ornat în culori diverse și care aproape că a devenit o emblemă a Barcelonei.

Dacă sunteți interesați de artă, puteți merge la Muzeul Pablo Picasso, pictor, sculptor, grafician, ceramist – (1881 – 1973) care s-a mutat la Barcelona în 1885 din Coruna. Muzeul din Barcelona se poate lăuda cu una dintre cele mai complete colecții de opere de artă ale lui Pablo Picasso (colecția permanentă a muzeului se compune din peste 3500 de lucrări), găzduit de cinci palate medievale unite între ele prin Barri Gotic (cartierul gotic al Barcelonei). Această zonă este străbătută de străduțe înguste și pline de istorie, ale cărei clădiri datează din perioada medievală, printre cele care merită văzute numărându-se Basilica La Merce și Primăria Barcelonei (Casa de la Ciutat).

Camp Nou și Muzeul FC Barcelona – fie că vă place sau nu fotbalul trebuie să vedeți și Una dintre cele mai mari “catedrale” ale fotbalului din Europa – Nou Camp – stadionul pe care din 1957 FC Barcelona își dispută meciurile de pe teren propriu, atât cele din campionatul intern, cât și cele din competițiile internaționale. Dacă vizitați muzeul FC Barcelona veți avea parte de o prezentare a istoriei impresionante a clubului prin colecții de fotografii, trofee și documente ce ilustrează anii de glorie ai catalanilor. In muzeul de trofee, pozele cu Hagi si Gica Popescu vă vor face să vă simțiți mândri că sunteți români.

Nu trebuie să ratați nici impresionantul Aquarium Barcelona. Imaginați-vă într-un tunel din sticlă, înconjurați de apă și pești de toate soiurile, printre care se numără și fioroșii rechini.

Stai la plajă, admiri munții, te plimbi printr-un oraș vechi, te distrezi în cluburi moderne, vizitezi muzee, ești microbist și mergi la meci, pe marele Nou Camp. Iată câte lucruri poți face în Barcelona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.