Buon giorno, Napoli!

Maggio dei Monumenti este un festival care are loc în fiecare an în luna mai la Napoli. Ajuns la cea de-a 18-a ediție, și în acest an obiectivul eventimentului este acela de a-i învăța să trăiască și să apere patrimoniul istoric și arhitectural pe care napoletanii l-au cam uitat, iar turiștii nu au avut ocazia să-l descopere. În perioada 02 mai – 03 iunie sunt deschise monumente pe care în nici o altă periodă a anului nu le poți vizita.

Odată ajunși la Napoli puteți alege să vă plimbați și să explorați orașul pe cont propriu sau aveți și opțiunea vizitelor cu ghid.
La sugestiile cetățenilor și ale experților au fost întocmite 12 itinerarii. Traversând fiecare colțișor veți înțelege istoria acestui minunat oraș.

Vă prezentăm mai jos câteva dintre obiectivele pe care nu trebuie să le ratați la Napoli.
Pornind de la Piazza Bellini, pe lângă zidurile veciului Neapolis, veți ajunge la Piazza San Gaetano și Forumul Roman, unde se află și Biserica San Lorenzo Maggiore, construită de către Carol d’ Anjou în secolul al XII-lea. În apropiere sunt ruinele greco romane cu magazine de antichități. La final, puteți vizita Basilica San Paolo Maggiore, construită în secolul al XVI-lea pe locul Templului lui Castor, ce data din secolul I, ale cărui urme au rămas pe coloanele din față.

Șase locuri vor fi deschise pentru spectacole: la Sanita, Sant’Eligio al Mercato, Castel Capuano, la Galleria Principe, Basilica San Giovanni Maggiore și Complesso
Monumentale San Domenico Maggiore vor găzdui în fiecare week-end spectacole de operă, teatru sau dans.

Oferta turistică se combină foarte bine cu binecunoscuta ospitalitate a napoletanilor
Pentru a urmări istoria si evolutia orasului, se porneşte de la Partenope, fondat aproximativ 3.000 de ani în urmă, pentru a ajunge la oraşul nou, Neapolis, adevăratul centru şi inima metropolei moderne. Trecând prin străzile şi drumurile care au intrat în istoria şi cultura orașului, puteţi descoperi situri arheologice şi artistice unice în lume.

Fără îndoială, Napoli a devenit în ultimii ani un loc privilegiat și iubit de turiștii care aleg să-și petreacă vacanța într-un oraș bogat în istorie, artă și cultură.

Fie că veți merge în perioada festivalului oMaggio ai monumenti, fie veți ajunge în Italia în altă perioadă a anului, aici veți descopeti de fiecare dată o altă lume.

Pe site-ul nostru dedicat evenimentelor, www.eventuria.ro găsiți oferta completă pentru acest festival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.