CityBreak la Berlin – orasul perfect

Evidențiat

Niciodată nu e NEPOTRIVIT să faci un citybreak la Berlin, unul dintre cele mai cosmopolite orașe/capitale europene, cu bulevarde largi și maiestuoase, cu magazine, de la cele mai luxoase, până la cele obișnuite, dar cu o marfă de ”cu totul alta calitate”, iar prețul este, dacă nu același, chiar mai mic decât la noi 😉 … Încă din noiembrie (de ex. – anul acesta, cand am fost noi), străzile orașului se pregatesc de sarbatoare, Berlinul este impodobit, clădirile sunt iluminate în culori diferite, peste tot se simte parcă o bucurie implicită și respiri aerul de sărbătoare … Deși se întunecă devreme, sau este frig uneori, turistul are, pe lângă shopping și plimbare, opțiunea de a vizita numeroasele muzee care adăpostesc opere de artă (picturi, sculpturi), antichități, fragmente de istorie germană etc. Plimbarea se poate termina cu o „cafea” în Potsdamer Platz – „orașul de sub pământ”, unde, pe lângă cafeaua de 3-4 euro, surprizele se țin lanț …
Vă invităm să descoperiți oricând Berlinul, orașul nostru de suflet – nu ezitați să ne cereți o ofertă! Sfatul unui consultant travel este binevenit întotodeauna și reprezintă o experiență în plus, care vă poate scuti de eventuale neplăceri pe care e imposibil să nu le ai pe un teren necunoscut … iar prețurile noastre se pot compara și pot concura cu ORICE OFERTĂ ați găsi pe site-urile existente acum pe Internet! ACTIV TOURS & TRAVELS este o agenție de turism touroperatoare, cu proprii săi furnizori externi, „la prima și de prima mână”, de 10 ani pe piața românească, și nu avem de gând să dispărem sau să ne schimbăm politica / sloganul: NOI ȘTIM CĂ VACANȚA DVS. ESTE IMPORTANTĂ!, pentru că noi, înainte de toate, punem mai presus satisfacția turiștilor noștri, plecând cu fiecare dintre ei într-o nouă vacanță :)! Noi bătătorim cărările viitoare ale turiștilor noștri tocmai pentru că suntem pasionați de ceea ce facem, de călătorii, de cunoașterea lumii în ceea ce are ea mai frumos – obiceiuri, cultură, artă, istorie, artă culinară, arhitectură etc. – www.activtours.ro/ www.oferte-citybreak.ro
Produsele noastre – CITYBREAKS, EVENTURIA – sunt destinate, în special, acelor turiști care își doresc nu doar un simplu bilet de avion și o cazare (care pot fi mai mult sau mai puțin reușite, în funcție și de ceea ce ne ofera Internet-ul), ci vor ceva mai mult, vor un citybreak intens, să trăiască în 2-3 zile ceea ce ar fi făcut într-o săptămână altădată!
Nu ezitați să luați legătura cu noi/consultanții noștri de travel, pe chatt-ul din site-uri, pe e-mail la: info@activtours.ro sau la tel.: 0740091802 (managerul agenției sau oricare alt agent) și să ne cereți o ofertă! Dacă nu vă plac serviciile noastre, nu vă obligă nimeni să cumpărați, dar vă avertizăm – odată ce ați devenit clientul nostru, cu greu ne veți putea părăsi 😉 … pentru ca noi știm ceea ce vă doriți Dumneavoastră și avem tehnica noastră de a vă oferi vacanța mult-visată!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisabona – Comoara de pe țărmul Atlanticului

Dacă ți-ai pus în gând să vizitezi cea mai vestică capitală europeană, trebuie să-ți rezervi din timp patru, cinci zile…
Lisabona, orașul de pe Coasta de Est a Atlanticului, are multe de oferit și în mod sigur odată ce-i vei călca pragul vei dori ca timpul să stea în loc.

Vă puteți începe sejurul vizitând unul dintre cele mai pitorești cartiere ale Lisabonei. Alfama, cel mai vechi dintre ele, este locul unde care poţi observa cel mai bine cei peste 400 de ani de ocupaţie maură, e un adevarat labirint de străduţe pavate, străjuite de cafenele cochete ori de magazine de mirodenii, de faţade îmbracate în azulejos.
Bairo Alto e poate cel mai şarmant cartier, cu grădina botanică dar şi cu ascensorul Santa Justa – operă a lui Gustave Eiffel e și locul de întâlnire al gurmanzilor – aici se află cele mai multe baruri, restaurante și cluburi din oraş, aici găseşti tot ce e de degustat în Lisabona. În cartierul Belem se află Mănăstirea São Jeronimo – capodoperă arhitectonică, locul unde se află mormântul lui Vasco da Gama dar şi celebra patiserie, Pasteise de Belem, deschisă în 1837 și Muzeul trăsurilor – un loc desprins parcă din poveştile lui Charles Perrault.

Dacă tot te afli aici si vrei să guşti o fărâmă din adevărata Lisabonă, nu ezita să faci o plimbare cu tramvaiul 28, care, se spune că defilează pe străzile oraşului de mai bine de 100 de ani (din 1901). Vei descoperi zone medievale, mozaicuri, bazilici romane, edificii de inspiraţie maură şi manuelină sau
grădini ascunse de ochii turiştilor. Tramvaiul de epocă pleacă din Martim Moniz către cartierul Graça, apoi spre Biserica São Vicente de Fora şi, mai departe prin cartierul Alfama până la Castelul São Jorge.
Plimbarea continuă până în cartierul Baixa şi coboară spre aglomerata Rua de Conceição pentru ca mai apoi să urce pe colina Chiado, oprindu-se în faţa cafenelei A Brasileira, unde poţi şi tu degusta desertul local : pasteis de nata (un fel de tarte din foietaj, servite calde, cu scorţişoară şi zahăr).

Dacă ești dormic să observi imagini panoramice ale Lisabonei, trebuie să ajungi la Castelul Sao Jorge. Este locul perfect pentru plimbări, aici putând să te bucuri de grădini, bisericute și o mulțime de puncte de belvedere. Pentru a înțelege o fărâma din spiritul portughez, atunci e musai să asculți Fado, cântecul popular.
Pentru locuitorii Lisabonei, acesta reprezintă sufletul naţiunii, prin care îşi cântă iubirile, amintirile, greutăţile vieţii. Dacă vrei să vezi unde s-a nascut cântecul acesta pasional, mergi în cartierele istorice – Mouraria, Alfama, Bairro Alto ori Madragoa şi intră în ceea ce portughezii numesc Casa de fado – un loc unde, în lumina difuză, în timp ce un fadista îţi cântă poţi savura un Ginginha – lichior de cireşe. Turnul Belem, unul dintre cele mai simbolice edificii din Lisabona, e construit în cel mai pur stil manuelin (stil arhitectural propriu Portugaliei) și alături de mânastirea San Jeronimo, face parte din Patrimoniul mondial UNESCO încă din 1983.
Mănăstirea a fost construită în cinstea expediţiilor, din fonduri provenind din comerţul cu mirodenii. Aici sunt înmormântate cele mai de seamă personalităţi ale Portugaliei – Vasco da Gama, regele Manuel ori poetul naţional Luis de Camoes (autorul Luisiadelor).

Centrul istoric al orașului Lisabona este construit pe mai multe dealuri, lucru ce face ca unele dintre străzile orașului să fie prea înguste pentru autovehicule. Drept urmare, transportul în oraș este asigurat și de trei funiculare și un lift. Partea de vest a orașului este ocupată în mare parte de Parcul Natural Monsanto, unul dintre cele mai mari parcuri urbane din lume. Pentru cei care iubesc fotbalul este bine de știut că Lisabona este orașul a două mari echipe de fotbal ale Portugaliei și anume Sporting Lisabona și Benfica Lisabona. Ambele echipe au stadioane impresionante care sunt considerate chiar obiective turistice. Stadionul lui Benfica, Estadio da Luz are o capacitate de 65.000 de locuri iar cel al celor de la Sporting, Estadio Jose de Alvalade are o capacitate de 52.000 de locuri.

Dacă îți ramâne timp, trebuie să le vizitezi pentru ca sejurul in capitala portugheză să fie complet.
Acum că ți-am oferit câteva informații despre ce poți face în minunatul oraș, rămâne să alegi tu data plecării. ACTIV TOURS & TRAVELS îți recomanda un city break de 5 zile la Lisabona precum și un eveniment de zile mari: Finala Champions League ce va avea loc pe 24 mai 2014.

Milano – Un răsfăț turistic de 3 zile

Circuitul prin Italia continua astăzi cu o nouă destinație – Milano.
Am plecat din Torino după-amiază, din Gara Porta Nuova. Trenul este cea mai bună alegere pentru a vă deplasa dintr-un oraș în altul. Bilete puteți cumpăra de la tonomate, unde vă alegeți ruta și clasa. Drumul durează aproximativ 2 ore, iar prețul pentru un bilet la clasa a doua pentru trenul personal este 11 EUR/ persoană. Dacă vreți să ajungeți mai repede alegeți trenurile Freccia Bianca sau Freccia Rossa, însa prețurile pot ajunge până la 25 – 30 EUR/ persoană.

În funcție de numărul de zile pe care v-ați propus să îl petreceți la Milano vă recomand să vă achiziționați Cardul Milano Pass. Pentru o zi vă costă 6 EUR, iar pentru 3 zile veți plăti 13 EUR. Cu acest card beneficiați de gratuitate la mijloacele de transport plus reduceri la diverse obiective turistice. Pentru mai multe informații click AICI.

Iar după achiziționarea cardului am trecut la următoarea etapă: vizitarea obiectivelor. Chiar dacă era deja târziu și nu mai era program pentru public, prima oprire a fost Duomo, care te cucerește de la prima privire. Aveam să revenim a doua zi. De fapt, în fiecare zi 🙂 privindu-l din toate pozițiile și admirându-l atât în plină zi, cât și pe înserat sau pe întuneric. Interiorul Duomului are și el grandoarea lui. Poate că nu este la fel de spectaculos ca în exterior, însă te captivează cu vitraliile, mozaicurile si coloanele de marmură imense. Nu aveți voie să faceți fotografii decât contra unei taxe de 2 euro. Neapărat trebuie să urcați pe acoperiș. Biletul costă 10 EUR/ persoană dacă urcați pe scări sau 13 EUR/ persoană cu liftul. Te poți opri pe diferite terase, de unde ai posibilitatea să admiri construcția în toată măreția ei. Ai nevoie de câteva ore bune pentru Duomo. În interior se află si Baptisteriul vechi (Battistero Paleocristiano), construit in 335, care încă mai poate fi vizitat în Catedrala din Milano, și este una dintre cele mai vechi clădiri creștine din Europa. După ce un incendiu a deteriorat catedrala și bazilica în 1075, complexul monarhic a fost reconstruit, rezultând Duomo.

Lângă Duomo sunt situate Galerile Vittorio Emanuele, formate din clădiri foarte frumoase, cu vitrine de lux și mozaicurile pe care le remarci încă de la intrare. Galeria Vittorio Emanuele este un loc fermecător pentru cumpărături, doar dacă te țin buzunarele, așa încât cei mai mulți aruncă priviri către vitrine să poată zice: am fost și eu acolo! Sunt multe magazine de lux și la fel de multe terase, baruri și restaurant elegante, cu prețuri pe măsură. Dacă traversezi Galeriile ajungi în parcul de la Piazza de la Scala. Ne odihnim puțin, asemeni altor turiști și țintim spre următorul obiectiv.

Mergând pe Via Dante, o stradă pietonală, ajungem la Castello Sforzesco. Intrarea este liberă, cu excepția muzeelor. După ce traversezi numeroasele grădini din Curte ajungi la Parcul Sempione. Am fost atrasă și în același timp impresionată de atmosfera de aici, cu foarte mulți oameni ieșiți la plimbare cu câinii sau pe bicicletă, relaxați, bucurându-se de o zi însorită, chiar dacă era în timpul săptămânii.
Nu ratați nici Basilica Sant Ambrogio. Dedicată patronului orașului – Sant Ambrogio, este cea mai veche biserică creștină din Milano.

Chiar dacă am ajuns la Milano într-o perioadă în care nu sunt evenimente sportive, Stadionul San Siro a fost și el pe lista 🙂 Este într-adevăr o construcție impresionantă, care găzduiește și muzeul celor două echipe care împart acest stadion pentru meciurile de acasă: AC Milan și Inter Milano. Pentru biletul de intrare trebuie să plătiți 13 EUR, iar dacă aveți Milano card beneficiați de o reducere de 2 EUR. Pe măsură ce înaintezi realizezi de ce este considerat și Templul Fotbalului. Măreție, istorie, jucători de legendă. Mă gândesc de câte ori au pășit pe culoarul de ieșire pe teren unde mă aflam și eu și mă cuprinde emoția. Să nu mai vorbesc de vestiare, unde se face tactica înainte de fiecare meci. Imi fac o poză lângă statuia marelui Maldini și pot fi mândră că am stat pe scaunul la vestiare 😀 Chiar dacă nu ești un pasionat de fotbal, San Siro poate fi un obiectiv de văzut.

În ultima seară la Milano am mers la Naviglio Grande – canalul mărginit de terase. Cu greu am găsit un loc pentru că era destul de aglomerat. Poți savura liniștit o pizza sau o porție de paste, în funcție de preferințe, iar prețurile nu sunt foarte mari.

Înainte de plecarea spre Verona am mai trecut o dată prin Piazza del Duomo.
Eleganță, stil, relaxare, sunt cuvintele cu care aș caracteriza orașul Milano și pe cei care locuiesc aici, cel puțin așa cum i-am descoperit în cele 3 zile petrecute acolo.

O sole mio – Italian folk song

Asculta mai multe audio soundtrack

Bruxelles – noua atracție a Europei

Orașul Bruxelles este capitala Regatului Belgiei și locul unde conviețuiesc atât comunitatea franceză, cât și cea flamandă. Bruxelles este un oraș demn de luat în seamă, fiind capitala europeană și locul unde se găsesc atât Sediul Comisiei Europene cât și sediul Consiliului de Miniștri ai Uniunii Europene.

Bruxelles este și capitala bilingvă a Belgiei. Aceasta înseamnă că atât olandeza cât și franceza sunt limbi oficiale în acest oraș. Plăcuțele străzilor și semnele de circulație sunt mereu inscripționate în aceste două limbi, pentru ca oamenii să se descurce foarte ușor.

Capitala Belgiei este însă un oraș cosmopolit, unde multe culturi trăiesc una alături de cealaltă și unde multe limbi diferite se pot auzi pe străzi. Farmecul și viața de oraș internațional, dar și rolul pe care Bruxelles îl ocupă în cadrul Europei de astăzi sunt doar câteva dintre atuurile acestui oraș, menite să vă convingă să reveniți de fiecare dată cu plăcere.

Varietatea si constrastul se pot observa și în multiplele stiluri arhitecturale ce se găsesc în Bruxelles, fosta capitală a ducatului de Brabant din Evul Mediu. Catedrale și biserici gotice se găsesc chiar lângă și, uneori intr-un evident contrast, cu unele cladiri cu fațade clasice dintre cele mai grațioase – spre exemplu clădirile din jurul Pieței Regale (Place Royale – Koningsplein) sau case și alte clădiri în stil art nouveau sau art deco.

Centrul orașului oferă o varietate arhitectonică ce cuprinde perioade lungi de timp, de la arhitectura medievală la instituțiile moderne ale Uniunii Europene. Bruxelles are multe atuuri care pot face din el un oraș turistic de seamă, cum ar fi străzile pitorești din timpurile Evului Mediu, piețe pline de animație, bulevarde superbe și biserici ori catedrale gotice. Există și un număr important de restaurante, în special teverne cu specific pescăresc în zona portului vechi. În plus, viața de noapte din Bruxelles poate fi una foarte interesantă, mai ales datorita faptului că orașul atrage multi petrecăreți din afara țării.
Centrul orașului Bruxelles este împartit în două. Aceste două diviziuni distincte din oraș sunt înconjurate de Petit Ring, o sosea care delimitează orașul medieval. Ambele zone sunt foarte diferite una de cealaltă și frumusețea lor unică contribuie la farmecul orașului Bruxelles. Partea numită Lower Town este cunoscută pentru clădirile sale istorice și pentru Grand Place – una dintre cele mai frumoase piețe din Europa, în timp ce Upper Town este jumătatea mai mondenă, locul unde locuiesc oameni de viță nobilă și unde se găsesc majoritatea insitituțiilor importante din Bruxelles.

Dincolo de centrul orasului se găsesc cartiere precum Anderlecht și Molenbeek, Cartierul UE și Etterbeek, Ixelles, Schaerbeek și St Josse sau St Gilles. Toate aceste caritere au caracteristici care le individualizează într-un oras ca Bruxelles. Unele dintre ele sunt zone rezidențiale cu parcuri și bulevarde pline de magazine și restaurante iar altele sunt zone industriale pe maginea canalelor.
Inima orașului Bruxelles și locul de unde puteți începe să cunoașteți capitala Belgiei este Grand’Place (Grote Markt); aceasta piață istorică înconjurată de case superbe și de frumusețea impozantă a primăriei în stil gotic, este unanim acceptată ca fiind una dintre cele mai frumoase piețe din întreaga Europă.

ACTIVTOURS & TRAVELS si EVENTURIA vă invită, așadar să descoperiți locul unde istoria se îmbină cu frumusețile artei contemporane și să experimentați locuri cu totul deosebite.

Vă propunem două pachete de city break, cu ocazia cărora puteți îmbina plăcerea descoperirii orașului Bruxelles și distracția. Pe 03 august, pe Arena Stade Roi Baudouin Robbie Williams va susține un concert din cadrul Turneului Take the crown stadium tour 2013, iar în perioada 09 – 18 august orașul îmbracă haine de sărbătoare pentru Brusselles Summer Festival. Vă așteaptă 10 zile de muzică pe toate gusturile. Iar pentru iubitorii de muzică clasică, vă propunem în octombrie Gala Verdi 200, concert prin care se aniverseaza 200 ani de la nașterea marelui Giuseppe Verdi.

Târgu Mureş – un loc încărcat de istorie…

Frumuseţile naturale și tradiţiile populare, obiectivele de mare interes istoric, clădirile foarte vechi, dar bine conservate de-a lungul timpului, precum şi diversitatea stilurilor arhitecturale păstrate cu sfinţenie de oamenii locului, sunt doar câteva dintre atracţiile din zonă.

Printre cele mai apreciate şi vizitate obiective turistice din judeţul Mureş, atât de turiştii români, cât şi de către oameni din alte ţări, vom menţiona:
Biserica reformată din Cetate, despre care se ştie că este cea mai veche biserică din oraş şi că, de-a lungul timpului, a suferit o serie de modificări, dar care are un aspect deosebit, atât interior, cât şi exterior.

Biserica ortodoxă de lemn „Sfântul Mihai”, cea mai veche biserică ortodoxă din Târgu Mureş, îmbinând foarte bine tradiţia rurală maramureşeană cu anumite influenţe aparţinând stilului baroc.

Palatul Culturii se impune prin aspectul său decorativ, ca una dintre cele mai reprezentative construcţii în stil art nouveau din partea Ardealului. Instituţille de cultură pe care le găzduieşte această impunătoare cladire, sunt: Muzeul de Artă, Filarmonica de Stat, Muzeul de Istorie, Biblioteca Judeţeană, Galeriile de Artă.
Cetatea Medievală se face remarcată prin valoarea sa istorică şi culturală, având ridicate şapte bastioane
– cizmarilor, blănarilor şi lăcătuşilor, dogarilor, croitorilor, măcelarilor, al lui Bathory şi bastionul de poartă – care au fost legate între ele de ziduri de zece metri înălţime.

Având în vedere toate cele expuse anterior, concluzionăm că farmecul acestui oraş, încărcătura istorică şi arhitectura trezesc în noi dorinţa de a-l vizita, de a-l cunoşte cât mai mult şi de a încerca să pătrundem cât mai bine în atmosfera specifică, ce, cu siguranţă ne va deternima să ne întoarcem de fiecare dată cu drag.

Prin urmare, ACTIV TOURS& TRAVELS vă invită să profitați de oferta turistică din această zonă extraordinară, ruptă, parcă din cărțile de istorie, și să petreceți un sejur așa cum ați visat la Hotel Apollo Wellness Club 4*

VIENA – Orașul inimilor noastre

Cu toții știm că Viena este una dintre cele mai populare destinații turistice din Austria și, de ce nu, chiar din Europa.

Pentru persoanele romantice sau care au înclinație spre istorie, Viena reprezintă un oraș de vis, având obiective turistice și atracții ce pot fi găsite la tot pasul – chiar dacă rătăcești pe străduțe înguste ori prin piețe medievale, fie că vizitezi Palatul Schonbrunn sau Palatul Imperial Hofburg, pe urmele frumoasei prințese Sisi și ale împăratului Frantz Iosef, sau pur și simplu te plimbi pe impresionantul bulevard Ring, unul dintre cele mai cosmopolite locuri din citadelele europene.

Viena îmbină perfect confortul unui oraș modern cu atmosfera ruptă din istoria sa veche de secole, care nu face altceva, decât să te determine să revii pentru o vacanță și, de ce nu, pentru înca una…

Viena este un oraș ce oferă turiștilor o multitudine de atracții culturale, precum teatru clasic sau modern, operă sau operetă, film sau festivaluri de dans, expoziții și concerte.

Acest minunat oraș, care respiră cultura, este plin de evenimente și manifestări interesante ce așteaptă să fie descoperite, pe parcursul întregului an, de aceea nu prea contează când alegi să vizitezi Viena pentru că sigur vei descoperi ceva care îți va rămâne în suflet!

Viena dispune și de o rețea foarte bună de transport în comun; rețeaua de căi ferate este cea mai mare din lume. În zonele foarte populate ale orașului mijloacele de transport în comun circulă atât de des, încât nu este necesar să vă faceți probleme de oră sau distanța care trebuie parcurse.

Pentru turiștii care nu sunt atât de mult interesați de cultură, Viena este, de asemenea, cunoscută și pentru faimoasele sale cafenele sau restaurante pline de specialități culinare, care te îmbie să le deguști, cât și bulevardele înțesate de magazine care te îmbie la tot locul cu oferte speciale și cu produse ale căror prețuri sunt, adeseori, irezistibile! Shopping-ul și viața de noapte, distracțiile din Parcul Prater, care ne duc în lumea copilăriei, sunt doar alternative la petrecerea unui weekend romantic în capitala inimilor sensibile!

Așadar, nu vă rămâne decât să profitați din plin de frumusețea locului, încărcătura istorică, diversitatea gastronomică, tentațiile vestimentare și de ospitalitatea cu care veți fi întâmpinați, precum și de varietatea de evenimente pe care www.eventuria.ro v-o pune la dispoziție în Viena!

„Meravigliosa” Roma

Dacă v-ați pus în gând ca anul acesta să vizitati Roma, vă aducem vești bune. O serie de concerte și evenimente sportive care vor avea loc în “Cetatea eternă” vă sunt puse la dispoziție de Eventuria pentru a vă bucura cât mai mult de sejurul dvs.

Pasionaților de fotbal le recomandăm două meciuri care vor avea loc pe 7 aprile – AS ROMA – LAZIO ROMA, respectiv pe 15 aprilie – LAZIO ROMA – JUVENTUS TORINO. Astfel, veți avea posibilitatea să vă susțineți echipa preferată și, în același timp, să treceți pragul binecunoscutului Stadion Olimpic din Roma.

2013 este și anul concertelor la Roma. Artiști precum Gianna Nannini, Leonard Cohen sau Roger Waters vor concerta în „Orașul celor șapte coline” pentru a vă încânta auzul cu vocile lor de excepție.

Un oraș ca Roma e imposibil de vizitat în doar câteva zile, însă Activ Tours & Travels vă recomandă să vizitati monumentele istorice, neatinse parcă de trecerea timpului.

„Pantheonul”, „Bazilica Sf. Petru”, „Treptele spaniole”, „Fontana di Trevi”, „Forumul Roman” și, nu în ultimul rând, „Colosseumul” sunt doar câteva dintre minunățiile Romei, pe care trebuie musai să le aveți în vedere, odată ajunși în minunata capitală italiană.

Cei superstițioși trebuie să știe că dacă aruncă peste umăr o monedă în „Fontana di Trevi„ ,cu siguranță vor reveni pe meleagurile romane. Sunt convinsă că, în acest fel, unii turiști își vor lasa acolo întreaga pușculiță cu economii.

Celor mai curajoși li se recomandă să bage mâna în „Bocca della Verita” ( Gura adevărului) și mai apoi să spună o minciună. Ce se întâmplă, vor afla la momentul respectiv. 🙂

Capitala Italiei este un oraș care nu te lasă să te plictisești. De aceea, Activ Tours & Travels vi-l recomandă ca și destinație pentru următoarea vacanța și se încrede că „Toate drumurile dvs. vor duce la Roma” 🙂

Dublin – vacanță pe meleaguri irlandeze

Nu ar fi minunat ca sfârșitul primei luni de vară să vă găsescă pe meleaguri irlandeze?
Spun asta pentru că pe 29 iunie 2013, Eventuria vă trimite la un concert al trupei Maroon 5 la Dublin, ocazie numai bună pentru a sta față-n față cu idolii dvs.!

Orașul natal al cunoscutului scriitor Oscar Wilde este locul perfect pentru cei care doresc să viziteze un oraș „verde”, care nu impresioneaza prin cladiri impozante, ci prin multitudinea de case construite dupa același șablon, prin parcurile ce-i oferă senzația de prospețime – amintesc aici Parcul Phoenix, unul dintre cele mai mari parcuri din Europa.

Este suficient să pronunțați Dublin și vă vin automat în minte cele trei cuvinte: Guinness (berea)dansul irlandeztrifoiul (norocos), acesta din urmă fiind un simbol al Irlandei, adoptat de St. Patrick pentru a simboliza Sf. Treime. Este imperios necesar ca, odată ajunși în capitala Irlandei, să gustați binecunoscuta bere Guinness și să nu vă dați în lături de la o repriza de dans tradițional irlandez – care în mod cert vă va cuceri!

Turiștilor cu mai multă poftă de viată, care nu își doresc să piardă timpul într-o cameră de hotel, Activ Tours & Travels le recomandă Temple Bar din Dublin – o zonă ințesată cu pub-uri unde pot mânca, pot servi o gamă largă de băuturi, pot viziona meciuri, asculta muzică tradițională live sau pur și simplu pot sta la un pahar de vorbă cu prietenii.

Dublinul este un oraș care are ce oferi turiștilor care-l vizitează. Dacă timpul și bugetul vă permit, puteți merge să vizitați Castelul Dublin, Castelul Howth, Catedrala St. Patrick, Muzeul Național Irlandez – locul unde veți descoperi o parte a Irlandei antice. Tot pe lista locurilor ce merită vizitate pe perioada sejurului dvs. în „Orașelul Verde”, trecem Fabrica de bere Guinness și Distileria Old Jameson, care vă initiaza in istoria whisky –ului. Aici turiștilor li se va răspunde la toate întrebările legate de această bautură.

Profitați de oferta noastră specială și veți avea posibilitatea să fiți spectatori la un concert de excepție Maroon 5 și totodată să vizitați minunata capitală irlandeză! Sper că v-am convins! 🙂

10 ANI ACTIV TOURS & TRAVELS

De 10 ani Agenția ACTIV TOURS & TRAVELS vă propune cele mai bune oferte de early booking/rezervări timpurii, last minute/oferte speciale de ultimă oră si alte discount-uri lansate pe piață, astfel încât DUMNEAVOASTRĂ să fiți permanent informat și să vă bucurați de cele mai bune variante de petrecere a vacanței!

Cu ocazia aniversării a 10 ani, astăzi 20 martie 2013, vă oferim posibilitatea achiziționării pachetelor pentru vacanța dvs la un preț promoțional pentru orice rezervare făcută începând de astăzi până pe 30 martie 2013.
Reducerea oferita de noi este de 35 EUR/ cameră dublă (2 persoane) la oricare dintre pachetele achiziționate de la ACTIV TOURS & TRAVELS sau EVENTURIA!!! 🙂

Nu ezita să te alături turiștilor noștri mulțumiți!

ROMEO ȘI JULIETA – pe urmele unei iubiri veșnice

Romeo și Julieta – metafora iubirii care perturbă un sistem de relații sociale. Este totodată un exemplu de pasiune, care se identifică cu pacea și războiul în același timp. Un război între clanuri rivale, un război care reprezintă principalul obstacol în calea unirii celor doi îndrăgostiți.

Suntem la Verona. Aici povestea tragică a lui Romeo și a Julietei este încă vie. Nimeni nu poate spune cu certitudine dacă aici s-a desfășurat, dar există multe elemente care sunt reflectate și în realitate: în istorie apar luptele dintre Guelfi și Ghibellini care au însângerat Verona în anul 200, precum și existența familiei Monticuli sau Montague, care au trăit în cetatea medievală, numită Casa lui Romeo.

Pe urmele celor doi îndrăgostiți
Casa Julietei cu balconul unde ea îl aștepta pe Romeo este una dintre principalele atractii ale Veronei. Un număr mare de persoane se uită prin ușa îngustă înspre curte, admiră și fac fotografii. Cupluri de toate vârstele își jură loialitate veșnică aici. Verona este inseparabil legată de soarta celor doi iubiți.

Cum vei pătrunde în casa Julietei, vei fi surprins de miile de bucăți mici de hârtie, care acoperă pereții de la podea până la tavan. Conform opiniei populare, cine scrie un jurământ de dragoste cu partenerul său, lipindu-l apoi pe perete, va fi veșnic fericit și credincios iubitului/ iubitei. Iar dacă vei atinge sânul drept al statuii Julietei, creat de Nereo Constantini și ridicat în curte, vei avea noroc și vei câștiga astfel inima celui drag.

Cu toate acestea, nu este doar locul faimoasei povești de dragoste. Are mult mai multe de oferit. Casa impresionează cu stilul său gotic, datând din din sec. al XIV-lea.

Sunt și alte clădiri în care s-a consumat tragedia celor doi tineri: casa lui Romeo, mormântul Julietei, la mănăstirea franciscană.

Iubește și schimbă lumea…

EVENTURIA vă propune un eveniment care vă va introduce în atmosfera Veronei: musicalul Romeo e Giulietta – ama e cambia il mondo (Romeo și Julieta – iubește și schimbă lumea). Un proiect extraordinar, un muzical modern, care sosește în Italia, după un mare succes peste tot în lume, și în special în Franța, unde a bătut toate recordurile de vânzări publice. Spectacolul, în regia lui Giuliano Peparini va debuta la Arena din Verona pe 2 și 3 octombrie, urmat de un turneu în Italia incepand cu Roma.

Nu ratați ocazia de a vă bucura de un show de neuitat și de un oraș care merită vizitat măcar o dată. Rezervați-vă acum biletul și beneficiați de oferta specială Early booking.

TOP 3 FESTIVALURI DE NERATAT ÎN 2013

Vă place muzica? Sunteți un iubitor de călătorii? Ce ați zice dacă ați combina dragostea pentru muzică, petreceri și călătorii? Acum se poate, iar cea mai bună modalitate de a le avea pe toate este să mergeți la un festival european.

Vara este făcută pentru festivaluri și distracție. Rezervați-vă acum biletul de festival de muzică de top și veți avea una dintre cele mai reușite vacanțe. Iată un top al festivalurilor care vor avea loc in acest an în Europa.


WIRELESS, LONDRA 12 – 13 IULIE

Festivalul care va avea loc anul acesta pe Queen Elizabeth Olimpic Park nu poate fi ratat. Legendarul Jay Z și-a anunțat prezența pentru ziua de 13 iulie, aceasta fiind singura sa reprezentație în 2013. În plus, Mr JT – Justin Timberlake revine după o pauză de șase ani. Vor mai fi prezenți și Snoop Dogg, John Legend, Frank Ocean, Emeli Sande și Calvin Harris.

Vineri: 12 IULIE Line-Up:
Justin Timberlake, Snoop Dogg, Trey Songz, John Legend, Miguel
Special Guest: Frank Ocean

Sambata: 13 IULIE Line-Up: Jay-Z, Emeli Sandé, Rita Ora, Kendrick Lamar, Miguel, DJ Fresh – Live,
Special Guest: Calvin HarrisOPTIMUS ALIVE, PORTUGALIA 12 – 14 IULIE

In zilele de 12, 13 si 14 iulie 2013, are loc festivalul Optimus Alive, in Lisabona. Festivalul poate nu este unul atat de cunoscut la noi, dar cu un line up atat de atractiv (si inca nu e complet) ar trebui sa ne sara mai mult in ochi.
Daca v-ati saturat sa tot asteptati sa ajunga pe la noi Green Day, Kings of Leon sau Depeche Mode, aflati ca ei se numara printre headlinerii festivalului din acest an.
Prima editie a festivalului a avut loc in 2007. Si chiar daca este un festival tanar, acesta a ajuns sa se claseze printre primele 10 cele mai tari festivaluri europene chiar din 2009

SZIGET FESTIVAL, BUDAPESTA 05 – 11 AUGUST 2013
Festivalul de muzică are loc la Budapesta. Evenimentul, care atrage peste 350.000 de oameni, dureaza șapte zile, iar până la sfârșitul săptămânii în jur de 1000 artiștii îi încântă pe cei prezenți. În 2011 a câștigat Premiul Festivalului European al anului.

Pe lângă muzică aveți p mulține de alte activități atractive. Dacă doriți să luați o pauză de la muzică puteți petrece timpul pe terenul de fotbal insulei, încercați canotaj sau mergeți la cinema. O altă remiză este că vă puteți bucura de încă o afacere în Ungaria cu multe elemente fiind mult mai ieftin decat restul Europei. Odata ce petrecerea s-a terminat puteți merge la băile ungurești sau dacă doriți să păstrați ritmul și să continuați petrecerile, în centrul Budapestei veți găsi o mulțime de cluburi și baruri.

Până în prezent, și-au anunțat participarea Blur, Triggerfinger, Banci Azealia, Boys Noize, Seeed și Hadouken!

Lăsați-vă purtați de ritmurile muzicii și simțiți-vă liberi pentru câteva zile. Aproape fiecare țară eropeană are un festival în timpul verii.
EVENTURIA te trimite la cele mai tari evenimente ale verii!

Amsterdam – orașul bicicletelor

Amsterdam este unul din orașele cele mai populare din Europa pentru vizitatori datorită combinației sale unice: cultura veche și cultura cosmopolită.
Muzee de clasă mondială, festivaluri ciudate, teatru, muzică live, baruri și restaurante încântătoare – acesta este Amsterdam. Noi vă oferim câteva sugestii, voi puteți deja începe să vă faceți planul de călătorie și bagajele.

Eventuria vă propune un city break la Amsterdam în perioada 25 – 27 martie. Microbiștii știu. Pe 26 martie România va juca pe Amsterdam Arena meciul retur împotriva Olandei. Cu doar 168 EUR/ persoana te bucuri de 3 zile la Amsterdam și poți striga ,,Hai România!” Pentru oferta completă click AICI.

Ce îți vine în minte prima dată când zici Amsterdam? Saboți, lalele, brânză și morile de vânt sunt doar câteva dintre imaginile care se conturează când spui Olanda și Amsterdam.

Explorați orașul pe bicicletă, un mijloc de transport tipic olandez. Dacă nu vă descurcați sau nu vreți să ratați nici un obiectiv, optați pentru un tur pe bicicletă cu ghid. Ați obosit? E timpul pentru puțină relaxare. Aveți de ales între aproape 1200 de pub-uri, iar cel mai bun început ar fi la Fabrica de bere Heineken. Așa veți vedea și cum se produce celebra băutură. Sau poate încercați berea belgiană, cele mai cunoscute sortimente fiind La Chouffe și La Trappe Dubbel .

Și noaptea orașul oferă nenumărate posibilități. Podurile luminate ce se oglindesc în apa canalelor îi dau un aer romantic. Și cum altfel să vă bucurați de această atmosferă dacă nu pe …bicicletă.

Parcul Vondelpark este o altă variantă de petrecere a timpului. Cititori de tarot vă ajută să faceți o incursiune în viitor, jonglerii de foc și animatorii vă vor amuza, iar de la începutul lunii iunie până la sfârșitul lunii august, există concerte gratuite în aer liber, teatru, spectacole în amfiteatrul de pe insula din centrul parcului.

Toate străzile din Amsterdam par să ducă în Dam Square. E aproape de Palatul Regal, Nieuwe Kerk și de Memorialul Războiului. Să nu mai vorbim de numeroasele magazine și restaurante.

Nu poți vizita Amsterdam fără să ajungi la Red Light District. Noaptea cartierul este înțesat cu turiști. Trompettersteeg Alley are cea mai mare concentrare de bordeluri din oraș. Nu este recomandat să faceți poze în această zonă.

Pentru iubitorii de flori există Bloemenmarkt – singura piață de flori plutitoare din lume. Tarabele de flori sunt pe ambarcațiuni. Bucurați-vă de culorile extravagante ale florilor și de parfum. Vă puteți cumpăra flori pentru grădina sau terasa de acasă.

Cu zeci de muzee, teatre și săli de concerte, mai mult de 150 de galerii de artă, și aproape de o mie de cafenele, Amsterdam are ceva pentru toată lumea.
Ce zici? Te-am convins să mergi cu noi la Amsterdam?

Cu gondola prin Veneția

Învăluită de o ceață subțire, din cauza umezelii, și plin de turiști care vin din toate colțurile lumii, Veneția pare a fi un vis. Dar acest oraș minunat, nu este doar obiectul unor cărți poștale, el există. Veneția nu mai este orașul vizitat doar de cupluri tinere pentru a respira aerul romantic. Este un oraș care merită văzut, de aceea te invităm să te pierzi printre aleile sale ori în Piazza San Marco, pe Podul Rialto sau pe Puntea Suspinelor și să faci o plimbare cu gondola.

Pentru a profita de esența acestui oraș magic, vă sugerăm să nu ratați în vizita la Veneția câteva lucruri care vă vor face să înțelegeți spiritul și atmosfera din minunatul oraș italian.

Plimbați-vă cu gondola. Nici o excursie la Veneția nu ar fi completă fără o barcă pe unul dintre căile navigabile ele orașului. Noi vă recomandăm Grand Canal, numit de localnici ,,canalazzo”. Cu o lungime de 4 km, acesta împarte centrul istoric în două părți, fiind mai mai vechi chiar decât Veneția. O plimbare pe Grand Canal vă oferă posibilitatea să admirați orașul în toată splendoarea lui și să observați specificul clădirilor, armonia construcțiilor și aleile înguste.

Mergeți în Piazza San Marco. Vorbind despre Veneția, Piața San Marco (in italiana: Piazza San Marco), este primul loc la care toată lumea se gândește. Aceasta este cea mai mare piață din oraș și tot aici puteți vedea Bazilica dedicată sfântului protector al Veneției. Podeaua este ascunsă de porumbeii așteptați de turiști care îi hrănesc cu pesmet sau semințe. În trecut, Piazza San Marco găzduia procesiuni, târguri și vânători de taur. Astăzi este înconjurat de baruri foarte scumpe.

Palatul Dogilor . Venețienii sunt foarte mândri de acest palat, deoarece păstrează o parte din istoria lor și a fost protagonistul unor fapte importante din viața orașului. Palatul Dogilor a fost exact unde este acum în perioada republicană de la Veneția, a fost acolo și când Veneția a fost cucerită de Napoleon.

Podurile din Veneția. Este aproape imposibil de numărat podurile din Veneția: sunt 354! Acest oraș are o relație importantă cu podurile sale, deoarece acestea sunt necesare pentru supraviețuirea sa, ele conectează diferite zone ale orașului. Podul cel mai cunoscut este Podul Suspinelor, iar cel mai nou pod de la Veneția este Podul Constituției – proiectat și construit de faimosul arhitect spaniol Santiago Calatrava – comandat în 1997 si deschis pentru public în 2008.

Încercați bucătăria venețiană.
Printre mâncărurile tradiționale din Veneto se numără oca in onto (gâscă în grăsime proprie) sau pești de apă dulce, sau poate doriți cele mai bune polpette (chiftele), precum și o selecție de aperitive, inclusiv fructe de mare crude. Iar ca desert sigur nu veți putea refuza delicioasa înghețată (gelato). Fiți răbdători pentru că există întotdeauna o mulțime uriașă care așteaptă să fie servită. La final vă veți convinge că merită așteptarea.

Dacă vizitați Veneția în perioada Carnavalului vă puteți alege costumul și masca și vă puteți alătura zecilor de turiști din alte țări.

Cumpărături în Veneția.
Puteți face cumpărături în buticuri sau direct de la atelierele de suveniruri. Veneția oferă o mulțime de lucruri tipice pe care le puteți aduce acasă ca suveniruri. Dacă preferați magazine mari nume mergeți la Pizza San Marco unde veți găsi magazinele celor mai mari stilisti italieni: Fendi, Dolce & Gabbana, Prada, Giorgio Armani, Valentino, Versace și Missoni. Orașul Dogilor este, de asemenea, plin de ateliere de haine fine, rochii unice și celebrele măști ceramice, utilizate în timpul Carnavalului. Nu puteți merge acasă fără o pălărie de catifea sau fără „furlane”, pantofi de gondolier, confecționați din catifea. Mai mult decât atât, trebuie să vizitați, chiar și pentru doar câteva ore, Insulele Burano și Murano, unde puteți găsi dantele fine și minunate obiecte din sticlă.

Veneția se descoperă cel mai bine plimbându-vă cu gondola pe Grand Canal sau pe aleile înguste, traversând sutele de poduri.
ACTIV TOURS & TRAVELS vă propune un city break la Veneția chiar de 08 martie.
http://www.ofertadevacanta.ro/hotel-quality-delfino-mestre-4_venetia_italia

Să descoperim Paris

Paris este cunoscut drept „Orașul luminilor”, nu doar pentru că este foarte iluminat noaptea, ci și figurat, deoarece francezii au fost un popor care au schimbat de multe ori soarta Europei și nu doar! Paris își merită pe deplin numele, de aici, odată cu Revoluția franceză din 1789, s-a auzit și a rămas în timp strigătul fundamental al drepturilor omului: Liberté, égalité, fraternité. Paris este însă mult mai mult decât atât, este una dintre cele mai bune destinații turistice, oferindu-i turistului tot ceea ce își poate dori.

Un sejur la Paris ar trebui să includă cel puțin o vizită la Musée du Louvre, unul dintre cele mai impresionante și mai cunoscute muzee din lume, trebuie să urcați în Tour Eiffel și în vârful Catedralei Notre Dame sau în Cupola Panteonului. La Dome des Invalides trebuie să vedeți neapărat mormântul lui Napoleon.
Cartierul Montparnasse cu Turnul și bulevardele elegante vă îmbie la plimbări lungi și romantice, în timp ce admirați și frumoasele vitrine care dau startul modei în lumea întreagă!

Ar trebui să nu ratați să urcați treptele către Sacre Coeur, în cartierul Montmartre, să vă plimbați prin Place du Tertre din fața bazilicii, unde pictorii ambulanți vă fac în 15 minute un portret reușit, pe care să-l puneți acasă în ramă, să vizitați districtul Pigalle, să vă plimbați prin Cartierul Latin – inima tânără a Parisului (aici putea vedea, chiar și în treacăt, Catedrala Saint-Germain, Bulevardul Saint-Michel cu vestita Fântână din capăt, Universitatea Sorbonna s.a.) și să savurați atmosfera creată de cântăreții ambulanți de pe strada din fața Centrului Georges Pompidou, în timp ce vă beți cafeaua la una din terasele nenumărate. După odihna binemeritată, nu pierdeți ocazia de a da o raită prin magazinele cu prețuri incredibile din Complexul Les Halles, fosta piață a Parisului de odinioară, un elegant și sofisticat Mall, de 6 etaje în adancuri, azi!

În apropiere de Paris puteți vizita pădurea Fontainbleu, Parcul Versailles cu palatul magnific al regelui Ludovic al XIV-lea, dar și al lui Napoleon mai târziu (Marele și Micul Trianon), Vaux-le-Vicomte sau puteți alege să faceți o excursie de 1 zi la Castelele de pe Valea Loirei, călcând pe urmele lui D`Artagnan și ale celor 3 mușchetari, retrăindu-le aventura, degustând vinurile și faimoasele brânzeturi franțuzești! Toate acestea constituie excursii excelente de o zi în care veți putea face cunoștință cu arta franțuzească a lui “savoir-faire” și “savoir vivre”.

O altă atracție pe care nu trebuie să o ratați atunci când vizitați orașul Paris este muzeul Picasso, locul unde puteți vedea arta capodoperelor marelui artist. Veți adora pur și simplu arta după ce veți vedea cele mai mari creații ale lui Picasso, majoritatea lăsate de artist moștenire orasului sufletului său. Muzeul Auguste Rodin, Victor Hugo sau Musée D`Orsay sunt doar câteva dintre obiectivele turistice în care v-ați putea satisface cele mai exigente pretenții de cultură!

Paris, mon amour, este un loc plin de surprize; pur și simplu bucurați-vă de cafea și croisante, faceți o plimbare romantică cu vaporașul pe Sena și descoperiți-le!

Rétromobile – 38 de ani de pasiune și vis

De mai bine de 3 decenii, Salonul Rétromobile adună colecționari și iubitori ai mașinilor vechi din întreaga lume la Paris.
Colecții emblematice, licitații, activități de interior și în aer liber, cluburi, producători, comercianți și artisti contribuie la acest vis de 5 zile, între 06 – 10 februarie 2013.

EVENTURIA este și de această dat alături de cei care își doresc să participe la un astfel de eveniment. Prin urmare, vă propunem un City break la Paris de 3 zile în perioada 08 – 19 februarie, cu bilet de intrare pentru o zi la expoziția care va avea loc la Porte de Versailles.
Oferta completă o găsiți pe site, iar pentru informații suplimentare vă stăm la dispozișie cu plăcere pe e-mail info@activtours.ro

E un eveniment care nu trebuie ratat, chiar dacă nu sunteți un împătimit al mașinilor de epocă.

BON JOVI – Because we can – The tour

După aproape trei decenii de carieră incredibilă, Bon Jovi continuă în forță cu un nou Turneu – Because we can”.

Înființată în anul 1983, Bon Jovi a ajuns una dintre cele mai cunocute și iubite trupe rock din lume. Iar succesul este cu atât mai mare cu cât piesele lor sunt ascultate atât de generațiile care au crescut cu ei, cât și de tinerii de astăzi.

Imposibil să nu fi ascultat și chiar cântat măcar o dată ,,It’s my life”, ,,Livin’ on a prayer” sau să nu vă fi început ziua pe ritmurile melodiei ,,Have a nice day”.

În prezent, trupa Bon Jovi este formată din Jon Bon Jovi (voce, chitara), Richie Sambora (chitara, backing vocals), Tico Torres (tobe, percutie),David Bryan (clape, pian, backing vocals) si Hugh McDonald (bas, backing vocals).

Bon Jovi a inventat concertul MTV Unplugged. Totul a început atunci când Jon Bon Jovi și Sambora cu două chitare acustice au cântat ,,Livin Dead Or Alive, la MTV Video Music Awards din 1989 Acest tip de concert a fost preluat în anii următori de Bruce Springsteen, Nirvana, Bryan Adams, Eric Clapton și mulți alții.

Cifrele formație sunt uimitoare: peste 120 milioane de albume vândute, mai mult de 2600 de concerte, însă mai presus de toate este bucuria fanilor care au avut ocazia să-i vadă și să-i asculte live.

Pentru acești fani, care au tresărit la asuzirea veștii că Bon Jovi va susține un nou turneu anul viitor, EVENTURIA a pregătit câteva oferte. Tot ce trebuie să faceți este să accesați site-ul nostru unde veți găsi ofertele pentru Bon Jovi, să vă alegeți concertul iar de restul ne ocupăm noi.

Poate electriza un stadion întreg cu melodiile pline de energie, iar miile de fani care participă la concerte se transformă într-un veritabil ,,backing vocals”. Se descurcă la fel de bine și cu cele de dragoste. Să ne amintim doar două dintre piese: ,,Always” sau ,,Bed of Roses”. Iar lista poate continua.

Vouă de ce vă place Bon Jovi și care sunt melodiile preferate? Iar dacă ați fost la un concert Bon Jovi ne puteți împărtăși impresiile voastre.

Campionat Mondial de Înot în bazin scurt la Istanbul

În perioada 12 – 16 decembrie, cei mai buni înotători își dau întîlnire la Istanbul. Campionatul Mondial de Inot în bazin scurt (25m), considerat unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale anului se va desfășura pe Arena Sinan Erdem, cu o capacitate de 10.000 de locuri.

Spectatorii prezenti pe parcursul celor 5 zile de concurs vor avea posibilitatea să se bucure de evoluția celor mai cunoscuți sportivi. Printre aceștia se numără si inotătorul român Norbert Trandafir, care reînnoadă şirul participării nataţiei româneşti la competiţii internaţionale în bazin scurt, după o pauză de câţiva ani.

De asemenea, este o bună ocazie de a vizita Istanbul și de a experimenta ospitalitatea pentru care sunt recunoscuți turcii.

Eventuria vă propune și de această dată un pachet cu 2 nopți cazare și bilet de intrare, fie pentru ziua de 12 decembrie – când va avea loc ceremonia de deschidere a competiției, fie pentru ultima zi – 16 decembrie.

La cerere se pot asigura bilete de acces și pentru alte zile de concurs decât cele incluse în pachetul standard.

City Break la Milano: un oraș, două culori

,,O mia bela Madunina” cânta Giovanni D’Anzi pentru a aduce prestigiu orașului său. Prin urmare, orice tur ar trebui să înceapă de la Piața Domului, care este centrul orașului .”Madunina” este situată în cel mai înalt punct al cladirii, care îți dezvăluie priveliștea întreguluii oraș.

Nu întâmplător vă recomandăm acest punct al orașului. Foarte aproape se află Palazzo Reale, construit în secolul al XVIII-lea, și care a fost pe rând palatul dinastiilor Visconti și Sforza și apoi al guvernanților spanioli și austrieci.

Până pe 6 ianuarie 2013, Palazzo Reale adăpostește o colecție impresionantă a celor mai cunoscute lucrări – picturi, sculpturi, dar și fotografii și filme ale lui Pablo Picasso, aduse de la Paris. Biletul la această expoziție este inclus în pachetul de city break pe care Eventuria vi-l propune în perioada 08 – 10 decembrie 2012. “La Celestina” (1904), “Uomo con il mandolino” (1911), “Ritratto di Olga” (1918), “Due donne che corrono sulla spiaggia” (1922), ”Paul come Arlecchino” (1924), “Ritratto di Dora Maar” sau “La supplicante” (1937) – o combinație de geniu care vor face din vi\ita dvs la Milano o experiență de neuitat.

Dacă vreți să vă relaxați și să gustați din bunatățile orașului Milano aveți posibilitatea să participați la o expoziție cu degustare de vinuri la Arhivele Statului din Milano în data de 29 octombrie. Evenimentul, este o necesitate pentru profesioniști și entuziaști, care vor avea ocazia să se întâlnească personal cu vinificatorii și să guste o selecție de vinuri. Obiectivul principal al expoziției Vinando este acela de a aduce la Milano, nu doar o mare selecție de vinuri din Langhe și Roero, dar, de asemenea, de a le da ocazi producătorilor sa vorbească despre pasiunea și dragostea lor pentru zonă, pentru un loc de muncă fascinant, în multe cazuri, moștenit din generație în generație.

Un loc cu totul special în Milano este pentru împătimiții fotbalului Stadionul Giuseppe Meazza sau San Siro. Este locul unde săptămânal își dau întâlnire suporterii AC Milan sau Intern Milano. Cele două forțe ale campionatului italian dispută meciurile de acasă. Fie că sunteți susținători ai Milanului sau ai Interului, prin pachetele promovate, Eventuria vă îndeplinește visul: acela de a vedea live un meci din Serie A, chiar pe San Siro.

Puteți face și un tur al acestei clădiri extraordinare, cu o capacitate de peste 80.000 de locuri. În interior se află muzeul cu exponate din istoria ambelor cluburi – tricouri, fotografii, ghete, bilete și trofee. Un adevărat templu al fotbalului – Giuseppe Meazza, denumit astfel după unul dintre cei mai mari fotbaliști italieni, care a îmbrăcat tricourile ambelor echipe. Denumirea de San Siro vine de la cartierul în care se află stadionul. Pentru aproximativ 35 EUR veți face un tur al orașului care va culmina cu turul stadionului.

Noi vă propunem două variante de city break la Milano. Alegerea vă aparține.

AC MILAN – GENOA și Expoziție de vinuri Vinando – în perioada 27 – 30 octombrie
INTER MILANO – NAPOLI și Expoziția Picasso – în perioada 08 – 10 decembrie.

Hai cu noi la Istanbul să susținem România!

2 meciuri = 2 victorii cu Estonia și Andorra. România este pe primul loc în grupa D a preliminariilor pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia 2014.Pe 12 octombrie va avea loc primul război: TURCIA – ROMÂNIA, urmat pe 16 octombrie de confruntarea ROMÂNIA – OLANDA.


EVENTURIA
este alături de echipa Națională a României și îi invită pe suporteri să vadă meciul de la Istanbul de pe stadion. Vino să strigăm Hai România în infernul de pe Şükrü Saracoğlu și să aducem încă trei puncte. N-a fost ușor să vedem de acasă campionate europene și mondiale de aceea trebuie să-i susținem pe Torje, Marica și ceilalți tricolori să ajungă în Brazilia.

Vă propunem 3 pachete pentru acest meci: individual, cu autocar sau cu avion. Pentru 2 nopți cazare în perioada 11 – 13 octombrie, mic dejun și bilet de meci veți plăti 175 EUR/ persoana. Click AICI pentru oferta completă.