Produsele noastre = Vacantele voastre specializate si personalizate

Galerie

Această galerie conține 2 poze.

CINE ESTE ACTIV EVENTURIA by ACTIV TOURS&TRAVELS, marca inregistrata M 2015 02754 / 23.04.2015? Din 2003 începând, ne-am dezvoltat, experimentat și instruit, ajungând să dispunem de personalul, furnizorii și cunoștințele necesare, pentru a da un adevarat sens opțiunilor și prospecțiunilor … Continuă să citești

Budapesta – doua oraşe într-unul singur

Întotdeauna am crezut că Budapesta este un oraş de tranzit, unde petreci o noapte în drum spre Viena sau alt oraş din Europa, fără să-l fi cunoscut cu adevărat. Însă, în momentul în care l-am descoperit ca destinaţie turistică, am fost impresionată de frumuseţea şi măreţia sa şi de cât de multe are de oferit. Budapesta este locul perfect pentru toate categoriile de turişti: pentru cei pasionaţi de istorie şi de cultură, pentru cei romantici şi îndrăgostiţi, pentru cei pasionaţi de shopping sau de sport, pentru toţi cei care călătoresc. Istoria, obiectivele turistice, frumuseţea locurilor, gastronomia, fac din Budapesta o destinaţie ideală pentru un City Break perfect.

Budapesta este unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa Centrală şi nu numai, iar majoritatea obiectivelor turistice fac parte din Patrimoniul UNESCO. Românii sunt norocoşi că pot ajunge aici într-un timp destul de scurt cu orice mijloc de transport (maşina personală, autocarul, trenul sau avionul) şi cu un buget scăzut. Ar fi păcat să nu profităm de aceste avantaje, mai ales când sunt la îndemâna noastră şi să mergem să descoperim un oraş care ne va fascina.
Oraşul este împărţit practic, în două: în Buda şi Pesta, adică în oraşul vechi, istoric şi oraşul nou, modern. Cele două părţi sunt despărţite de Dunăre, dar unite de cele trei poduri: Podul cu Lanţuri, Podul Elisabeta şi Podul Libertăţii, care fac legătura între trecut şi prezent. Cel mai cunoscut şi cel mai vechi este Podul cu Lanţuri, străjuit de cei doi lei, cărora, numai arhitectul ştie de ce nu a vrut să le sculpteze şi limba, ca şi când nu ar fi dorit ca ei să spună un secret păstrat în mare taină. Este bine de ştiut faptul că podurile pot fi traversate şi de pietoni, trecând în câteva minute de pe un mal al Dunării pe celălalt.

Periplul în capitala Ungariei poate începe la înălţime, atât la propriu cât şi la figurat, cu vizitarea oraşului vechi, Buda, situat pe o colină. Străbătând la pas străduţele înguste şi pietruite, începem să cunoaştem istoria oraşului, care a fost sub dominaţie otomană timp de 160 de ani, unde pereţii unor clădiri păstrează urmele Celui de-al II-lea Război Mondial, unde domnia lui Matei Corvin reprezintă momentul în care oraşul ajunge la apogeu. Există clădiri şi monumente care amintesc toate aceste evenimente. Cele mai importante obiective turistice din Buda care nu trebuie ratate sunt următoarele:

Bastionul Pescarilor – există două explicaţii despre originea numelui bastionului. Unii oameni spun că o piaţă de peşte se afla în apropiere în Evul Mediu şi de aici se trage şi denumirea bastionului. O altă explicaţie porneşte de la presupunerea că breasla pescarilor a apărat această parte a zidului castelului din Budapesta. Este important de reţinut faptul că priveliştea asupra oraşului este una memorabilă.

Lângă Bastionul Pescarilor se află frumoasa Biserică Matthias, care a fost numită după regele cu acelaşi nume. Impozantă, construită in stil gotic şi cu un acoperiş spectaculos în diferite culori, aici este locul unde Charles Robert de Anjou a fost încoronat rege.

Palatul Regal, care a fost reconstruit de mai multe ori, timp de 6 secole, reunind mai multe stiluri arhitecturale, adăposteşte astăzi trei muzee: Muzeul de Istorie a Budapestei, Galeria Naţională a Ungariei şi Muzeul de Artă Contemporană.

Este bine de reţinut că, pe lângă importanţa istorică, culturală şi arhitectonică, de aici de sus, se poate admira cea mai frumoasă panoramă a oraşului. Tot de aici se poate admira grandioasa clădire a Parlamentului, simbolul oraşului. Panorama este cu mult mai spectaculoasă odată cu lăsarea serii, când diferitele culori ale cerului în amurg se unesc cu luminile oraşului oglindite în Dunăre. Croaziera pe Dunăre, mai ales pe timp de seară, nu trebuie ratată, putând astfel admira tot ce este mai frumos în Budapesta. Există şi ghid în limba română care vă va spune povestea clădirilor şi monumentelor, în plus, cina luată la bordul vaporaşului este una copioasă.

Printre alte obiective importante, ce pot fi vizitate în Budapesta, pot fi enumerate: Dealul Gellert unde se află Statuia Libertăţii, ce poate fi văzută aproape din orice parte a oraşului; Piaţa Eroilor, aflată la capătul Bulevardului Andrassy, face parte din Patrimoniul UNESCO; Castelul Huniazilor, lângă Piaţa Eroilor, seamănă izbitor de mult cu Castelul din Hunedoara; Insula Margareta, principalul loc de recreere din Budapesta, unde se găsesc băi termale, o mică grădină zoologică şi alte zone de agrement.

Dacă veniţi în Budapesta, să nu credeţi că veţi petrece tot timpul vizitând castele şi muzee. Oraşul este unul dinamic, mai ales Pesta, oferind o mulţime de posibilităţi de petrecere a timpului. Pentru cei veniţi în cuplu, o plimbare romantică pe malul Dunării poate fi extrem de relaxantă, iar pentru iubitorii de shopping, există o mulţime de locuri pentru a le satisface acest hobby. Bulevardul Andrassy, considerat Les Champs Elysées al Budapestei, este atât un loc de promenadă, cât şi un loc plin de magazine; Strada Deak Ferenk va satisface dorinţele tuturor celor pasionaţi de modă; Strada Vaci (Vaci Utca) este un adevărat paradis pentru cei fascinaţi de numele unor mari firme sau buticuri. Tot aici se află şi cele mai multe magazine de suveniruri, dar şi foarte multe baruri, cafenele şi restaurante cu specific.

Gastronomia Ungariei se compune în special din carne şi totul este condimentat cu ardei iute (paprika). Cel mai cunoscut fel de mâncare este gulaşul, acompaniat de palincă sau de vinul Tokaj, iar la desert puteţi alege tortul Doboş sau Kurtos kolacs. Locuitorii din Budapesta se mândresc cu Restaurantul Pierrot, aflat in Buda, deoarece restaurantul a primit oaspeţi precum Robert de Niro, Roger Moore, Antonio Banderas, Jennifer Lopez şi multe alte vedete şi personalităţi.

Budapesta este un oraş fabulos, romantic şi încântător, în orice anotimp aţi alege să-l vizitaţi. Perioada Sărbătorilor de Iarnă este potrivită pentru un City Break în acest oraş: dacă alegeţi să vizitaţi Piaţa de Crăciun, să faceţi cumpărături, să petreceţi Revelionul, sau orice alt motiv reprezintă o bucurie de a ajunge aici. Activ Tours&Travels ţi-a pregătit un pachet complet pentru orice perioadă ai alege. Noi îţi propunem Hotelul Baross City 3*, aflat chiar în inima capitalei Ungariei, camerele sunt garantate pentru următoarele perioade, iar preţurile accesibile pentru toate buzunarele http://activtours.ro/hotel-baross-city-3_budapesta_ungaria–:
Crăciun: 19 – 22 decembrie 2013 – 3 nopţi cazare la 109 euro/persoană

Revelion: 30 decembrie 2013 – 02 ianuarie 2014 – 3 nopţi cazare la 194 euro/persoană

Shopping: 30 ianuarie – 2 februarie 2014 – 3 nopţi cazare la 105 euro/persoană

Valentine’s Day: 13 – 16 februarie 2014 – 3 nopţi cazare la 109 euro/persoană

08 Martie: 06 – 09 martie 2014 – 3 nopţi cazare la 109 euro/persoană

Serviciile incluse sunt următoarele: cazare în funcţie de pachetul ales la Hotelul Baross City 3* şi masa mic dejun. Nu sunt incluse, însă se pot asigura la cerere: transport, transfer aeroport-hotel-aeroport, tururi de oraş, vizite, alte servicii decât cele menţionate în prezenta ofertă, taxa de oraş (se achită la hotel).

Hotelul Baross City 3* este aflat la numai 50 de metri de gara Keleti şi oferă spaţii de cazare moderne într-o clădire de epocă, cu o curte interioară. Camerele sunt spaţioase şi dotate cu aer condiţionat şi TV cu ecran plat cu programe prin satelit. Toate camerele au baie privată cu o cadă sau duş, iar cele mai multe au vedere la curtea liniştită.

Personalul Hotelului Baross City 3* poate oferi asistenţă de călătorie şi sugestii privind bucătăria şi atracţiile locale. Acesta este extrem de serviabil şi vă stă la dispoziţie nonstop.
Hotelul Baross City 3* se află la mai putin de 10 minute de populara Hosok Tere (Piaţa Eroilor) şi de parcul oraşului. De asemenea, se află lângă staţia autobuzului 7, care asigură legătura cu Buda.

Venezia – o destinație misterioasă și fermecătoare

Am visat de multe ori la o vizită la Venezia. Am văzut-o în filme, în poze, iar acum abia așteptam să ajung în orașul gondolelor.

Ne-am cazat în Mestre, întrucât cazarea pe insulă este destul de scumpă. În plus, din Mestre sunt autobuze care pleacă spre Venezia la aproximativ jumătate de oră, iar biletul dus-intors te costă 2,6 EURO/ persoană dus-intors. Pentru cei care au de gând să se plimbe și cu vaporetto, există posibilitatea achiziționării unui abonament valabil 12 ore, atât pentru autobuzul spre Venezia, cât și pentru vaporetto. Atenție, cardul trebuie validat de fiecare dată.

Ultima stație este Piazzale Roma, adică exact la intrarea în Venezia. Puteți folosi o hartă, dar de preferat ar fi să vă lăsați ghidați de indicatoare. Și oricum, toate străduțele întortocheate duc în același loc – Pizza San Marco. Nimic nu se poate compara cu senzația pe care ți-o dau clădirile vechi și străzile mici, aglomerate. Iar toți oamenii urmează același traseu. Noi am ales să ne plimbăm oarecum la întâmplare, pentru fiecare zi stabilind, în mare, vizitarea a câte unei zone a orașului, cu principalele atracții turistice.

Pentru cei care doresc o plimbare cu gondola, prețul pentru 40 minute este de 80 EURO. O variantă mai economică ar fi plimbarea cu vaporetto, care te duce inclusiv pe insule – Murano, Burano, Lido și multe altele.

Venezia are un aer aparte, care te fascinează. Cand zici Venezia, zici romantism, zici melancolie, zici dragoste. Dar și mister, sporit parcă de măștile de carnaval pe care le întâlnești în fiecare atelier.

Principalul și cel mai vestit obiectiv turistic al Veneziei este Piazza San Marco. Piața, vestită și pentru numărul imens de porumbei care sălășuiesc acolo, atrage în permanență o mulțime de turiști și de fotografi. În jurul Pieței veți găsi Bazilica San Marco, Palatul Dogilor și Turnul de Pază.

Podul Suspinelor leagă vechile celule ale prizonierilor de Palatul Dogilor. Este un pod din marmură, „închis”, pentru a ascunde privirii trecătorilor pe condamnații care treceau de multe ori, pe ultimul drum, de la sala de judecată către închisoare.
De departe însa, cel mai cunoscut din Venezia este Podul Rialto, fiind totodată și cel mai vechi dintre cele patru poduri care traverseaza Grand Canale.

Venezia o descoperi în plimbări, urmînd indicatoarele catre diferite atracții sau, de prefrat abătându-te de la ele spre străduțe mici, înguste, care se termină cu câte un pod peste canal sau într-o mică piață cu clădiri cochete.

Eu m-am îndrăgostit de Venezia la miezul nopții, in Piata San Marco, luminată feeric, apoi pe străduțele lăturalnice. A doua zi m-am reîndrăgostit de aceeași Venezie, pe Canal Grande, sub Podul Rialto, iar când am reajuns pe pământ, ne-am rătăcit din nou ore în șir pe străduțe, printre canale și podețe și ne-am luat rămas bun de la Pizza San Marco.

Disneyland Paris – tărâmul copilăriei veşnice

Într-un ţinut fermecat, însă nu foarte îndepărtat, acolo unde visele se împlinesc, eroii şi eroinele Disney vă aşteaptă ca să vă poarte în basmele nemuritoare. Activ Tours&Travels vă invită la Disneyland Paris: cele mai frumoase poveşti vor lua viaţă chiar sub ochii voştri ca prin magie, iar personajele Disney vor fi fericite să vă aibă drept invitaţi de onoare. Disneyland nu se adresează doar copiilor, este o lume magică în care se întâmplă mereu ceva frumos: prinţi şi prinţese, personaje de poveste şi eroi din desene animate vă dau întâlnire aici pentru a vă oferi o vacanţă de neuitat!

Disneyland Paris

Disneyland Paris este o staţiune de vacanţă şi de recreere în Marne-la-Vallée, un oraş nou aflat în zona de est a Parisului, Franţa. Complexul este situat la 32 km distanţă de centrul Parisului și se află în cea mai mare parte în comuna Chessy, Seine-et-Marne. Disneyland Paris cuprinde două parcuri tematice (Disneyland Park și Walt Disney Studios Park), Disney Village (cu magazine, restaurante, animaţie şi celebrul Buffalo Bill’s Wild West Dinner Show) şi 14 hoteluri, dintre care 7 sunt tematice, aflate în proprietatea directă a Euro Disney (Disneyland Hotel 5*, Hotel New York 4*, Newport Bay Club 3*, Sequoia Lodge 3*, Hotel Chayenne 2*, Hotel Santa Fe 2*, Davy Crocket Ranch 2*), iar 7 sunt hoteluri asociate, aparţinând unor lanţuri hoteliere.

Cine nu s-a uitat măcar o dată la desenele animate ale lui Walt Disney? Cine nu-i îndrăgeşte pe vestiţii Micky Mouse, Donald Duck , Tom şi Jerry, Frumoasa din Pădurea Adormită, Peter Pan, Pinocchio? Îndrăgitele persoanje de desene animate te întâmpină de la intrarea în Parc şi te însoţesc prin tot parcul. Acesta a fost conceput ca o îmbinare a mai multor „Lumi” diferite: fie că vă aflaţi în western-ul sălbatic sau în spaţiul planetar, efectele speciale sunt prezente la tot pasul iar călătoria prin acest lumi va fi cu siguranţă o experienţă de neuitat.


Disneyland Park:
parcul este împărţit în cinci landuri: Discoveryland – unde puteţi călători în timp prin Univers; Fantasyland – zona în care poveştilecare au inspirat desenele animate sunt cuprinse de magie şi devin reale; Adventureland – o lume nouă, plină de aventuri interesante; Frontierland – unde puteţi vedea cum a fost cucerit vestul; Main Street USA – zona în care atmosfera este specifică anului 1900. In acest parc găsiţi numeroase atracţii, veţi întâlni celebrele personaje ale lumii Disney şi veţi avea ocazia să participaţi la petrecerile şi la paradele organizate în fiecare zi, pentru toţi vizitatorii.

Walt Disney Studios Park este structurat întocmai ca un studio de filmări, cu patru secţiuni: Backlot – locul unde puteţi urmări live spectacole de cascadorii şi demonstraţii de efecte speciale; Toon Studio – aici veţi descoperi secretele animaţiei lui Walt Disney; Production Courtyard – prin intermediul acestei secţiuni faceţi cunoştinţă cu lumea filmului, cu personajele Disney ce prind viaţă pe scenă; Front Lot – o reproducere fidelă a studioului Walt Disney din Hollywood, unde vedete sunt numai copiii.

O primă călătorie în lumea lui Disney poate fi copleşitoare, tocmai de aceea trebuie planificată cu atenţie. Altfel, s-ar putea nu doar să cutreieri parcul în lung şi în lat, dar şi să ratezi prinţii şi prinţesele preferate ale celor mici. Pentru a ajunge la Disneyland este foarte simplu: mai multe mijloace de transport în comun sunt la dispoziţia voastră, pentru a vă aduce pe meleagurile copilăriei. Pentru a ajunge la parc de pe aeroportul Charles de Gaulle (unde aţi aterizat cu un avion al companiei Tarom sau Air France), trebuie să luaţi trenul RER – linia B până în Paris (staţia Les Halles) unde veţi schimba cu RER linia A – staţia Marne-la-Vallée/Chessy, la 2 minute de mers pe jos de Parcuri. Călătoria durează aproximativ 45 de minute. Dacă vă hotărâţi să închiriaţi o maşină din Paris, veţi ajunge la Parc pe autostrada A4. Parcarea este gratuită în interiorul Parcului, pe baza cardului primit de la recepţia hotelului unde veţi fi cazaţi.

După ce aţi intrat in Parc şi v-aţi cazat, nu uitaţi să vă luaţi fie de la hotel, fie de la chioşcurile de bilete, o hartă a întregului Disneyland. Sunt detaliate toate atracţiile, restaurante, zonele de shopping, şi cel mai important, zonele în care îl puteţi întâlni pe Mickey sau alte personaje Disney. Cu rol informativ, Parcurile sunt deschise zilnic intre următoarele ore: Disneyland Park : 10.00 – 23.00 şi Walt Disney Studios: 10.00 – 19.00. Este foarte util să vă interesaţi şi de programul vedetelor Disney, pentru a şti unde şi când îşi vor face apariţia pentru a le îmbrăţişa, a cere un autograf sau a face o poză cu ele.

Harta parcului Disneyland Paris

Acum sunteţi gata să porniţi în marea aventură şi să străbateţi pas cu pas fiecare dintre locurile magice menţionate mai sus:

1. Zona de intrare in Disneyland Park este denumită “Main Street USA” şi este de fapt reprezentarea unui bulevard dintr-un oraş din Statele Unite, de pe la 1900, populat aproape în totalitate de restaurante şi magazine de suveniruri. E un fel de zonă de acomodare. Partea cea mai bună a acestui bulevard este că în fundal, pe mijlocul său, se vede Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită.

2. Fantasyland – unde puteţi merge fără grijă cu copii de toate vârstele, pentru că vor fi cu toţii încântaţi de atracţii. Veţi trece pe sub castelul Frumoasei din Pădurea Adormită şi veţi avea la dispoziţie un Carusel, Ceşcuţele Pălărierului Nebun, Labirintul lui Alice în Ţara Minunilor şi nişte tiribombe colorate. Totuşi, cea mai importantă atracţie şi cea mai nouă este Meet Mickey Mouse. O casuţă în care intri şi il găseşti pe Mickey pregătindu-se de spectacolele sale. Are tot felul de costume şi ustensile şi este suficient de drăguţ cât să ţi le prezinte. Înainte de a părăsi Fantasyland, nu uitaţi să vă îmbarcaţi şi într-o mini-excursie în jurul lumii, în atracţia numită “It’s a small world”. Veţi fi surprinşi de sutele de figurine colorate, fiecare reprezentând cate o ţară, regiune sau continent.

3. Discoveryland – OZN-uri zburătoare, traseu de maşini vintage, un roller coaster, Space Mountain Mission 2 vă aşteaptă acolo. Pentru copii, cea mai aglomerată atracţie din Discoveryland pare a fi Autopia, o zonă cu nişte piste pentru maşini, unde copiii pot conduce maşini vintage, din ani ’50.
4. Adventureland – zona cea mai apreciată de copii, şi cea mai aglomerată. De la căsuţa în copac a lui Robinson Crusoe, la vasul lui Jack Sparrow din Piraţii din Caraibe, copiii sunt bucuroşi de comorile pe care le descoperă.

5. Frontierland – inspirată din Vestul Sălbatic, în care toate personajele sunt îmbrăcate în cowboys sau cowgirls. Aici poţi încerca un roller coaster care te plimbă printr-o zonă minieră, numit Big Thunder Mountain. Interesantă este şi plimbarea cu vaporaşul prin Vestul Sălbatic, dar şi satul lui Pocahontas.
Un alt motiv pentru care îţi doreşti să ajungi la Disneyland este complexul Val d’Europe, unde experienţa shopping-ului este încântătoare. Branduri celebre, un hipermarket unde găseşti tot ce vrei, restaurante şi un outlet village, în care, dacă ţi-au mai rămas bani de cheltuială, poţi remedia fără probleme situaţia. Strada care străbate satul îţi îndreaptă paşii către un loc de care copiii vor fi fermecaţi: Sea Life Center. Pe lângă cele 300 de specii de peşti şi broaşte ţestoase găzduite, Centrul este înconjurat de două tuneluri subacvatice cu rechini. Incursiunea în lumea marină va fi în acelaşi timp magică şi instructivă pentru întreaga familie.

Pentru a putea servi masa, există foarte multe restaurante, fiecare cu specificul zonei în care se află. Puteţi încerca restaurantul Agrabah Cafe, din Adventureland, cu mâncare arăbească şi mediteraneana, restaurantul Hakuna Matata, cu atmosferă africană, restaurantul Cowboy Cookout Barbeque, din Frontierland sau Blue Lagoon, Cafe Hyperion sau Rocket Cafe. Nu puteţi rata de asemenea un dejun sau o cină specială în compania persoanjelor voastre preferate, trebuie doar să faceţi o rezervare înainte la unul dintre restaurantele din Disney Village.
Seara, înainte de ora închiderii, are loc spectacolul de sunet şi lumini Disney Dreams, lansat cu ocazia îimplinirii a 20 de ani de Disney. Durează cam jumătate de oră, timp în care te poartă prin toate poveştile Disney, într-o explozie de culoare, sunet şi lumini. Astfel se încheie o zi minunată la Disneyland, iar tu te poţi retrage la hotel pentru a te odihni pentru o nouă zi, purtat de firul poveştii.

Disneyland

Activ Tours&Travels îţi oferă pachetul turistic perfect pentru o călătorie de câteva zile în lumea desenelor animate. Cele mai bune oferte speciale şi reduceri de până la 30% sunt acum la dispoziţia ta pentru o minunată vacanţă la Disneyland!

Activ Tours&Travels îţi propune un sejur de 3 zile la Hotel Santa Fe 2*, la tariful de 207 euro/persoană. Preţul include cazarea, micul dejun, biletele de intrare în cele două parcuri de distracţii pentru fiecare zi a sejurului. Cele mai multe surprize vin însã pentru cei mici, astfel încât, copiii până la 7 ani beneficiază de cazare, mic dejun şi acces în parc gratuit. În plus, pentru rezervări cu data de începere a sejurului până la 29.03.2014, primul copil de până la 12 ani beneficiază de gratuitate la biletul de avion, iar al doilea copil de până la 12 ani beneficiază de 33% reducere (copiii plătesc doar taxele de aeroport).

În plus, ai reducere Early Booking bonus de 25% pentru cazare 3 nopţi/4 zile intrare în parc, pentru rezervări efectuate până la data de 30.11.2013 – cazare în perioada 01.02.2014 -02.04.2014.
Sfatul nostru este să achiziţonaţi biletele de intrare în parcuri în acelaşi timp cu pachetul turistic, pentru a economisi mai mulţi bani. În caz contrar, veţi plăti 74 euro/adult pentru o singură zi de intrare în parc!

Hotel Santa Fe


Hotelul Santa Fe 2*
este situat în interiorul resortului Disneyland Paris, la 10 minute de mers cu shuttle-bus (gratuit) de Parcul de distracţii Disneyland. Hotelul este o oază de relaxare, unde puteţi avea parte de o atmosferă tipic mexicană. Hotelul dispune de restaurant, parcare proprie, acces persoane cu dizabilităţi, loc de joacă pentru copii, seif la recepţie.
Camerele standard sunt dotate cu baie cu dus/WC, TV satelit, telefon, cca 21 mp. Permit cazarea a maxim 4 persoane. Camerele familiale- cca 42 mp., permit cazarea a maxim 6 persoane. Hotelul mai dispune de loc de joacă pentru copii, colţul copiilor în interiorul hotelului, sală de jocuri.

Aşadar, totul este la dispoziţia copilului vostru pentru experienţa de care îşi va aduce aminte toată viaţa, însă şi voi veţi redescoperi magia copilăriei. O vacanţă la Disneyland cu Activ Tours&Travels este recomandată tuturor celor care doresc ca aventurile în familie să rămână o amintire de neuitat, celor care vor să trăiască experienţe magice şi, nu în ultimul rând, persoanelor care păstrează în suflet farmecul copilăriei.

Lisabona – Comoara de pe țărmul Atlanticului

Dacă ți-ai pus în gând să vizitezi cea mai vestică capitală europeană, trebuie să-ți rezervi din timp patru, cinci zile…
Lisabona, orașul de pe Coasta de Est a Atlanticului, are multe de oferit și în mod sigur odată ce-i vei călca pragul vei dori ca timpul să stea în loc.

Vă puteți începe sejurul vizitând unul dintre cele mai pitorești cartiere ale Lisabonei. Alfama, cel mai vechi dintre ele, este locul unde care poţi observa cel mai bine cei peste 400 de ani de ocupaţie maură, e un adevarat labirint de străduţe pavate, străjuite de cafenele cochete ori de magazine de mirodenii, de faţade îmbracate în azulejos.
Bairo Alto e poate cel mai şarmant cartier, cu grădina botanică dar şi cu ascensorul Santa Justa – operă a lui Gustave Eiffel e și locul de întâlnire al gurmanzilor – aici se află cele mai multe baruri, restaurante și cluburi din oraş, aici găseşti tot ce e de degustat în Lisabona. În cartierul Belem se află Mănăstirea São Jeronimo – capodoperă arhitectonică, locul unde se află mormântul lui Vasco da Gama dar şi celebra patiserie, Pasteise de Belem, deschisă în 1837 și Muzeul trăsurilor – un loc desprins parcă din poveştile lui Charles Perrault.

Dacă tot te afli aici si vrei să guşti o fărâmă din adevărata Lisabonă, nu ezita să faci o plimbare cu tramvaiul 28, care, se spune că defilează pe străzile oraşului de mai bine de 100 de ani (din 1901). Vei descoperi zone medievale, mozaicuri, bazilici romane, edificii de inspiraţie maură şi manuelină sau
grădini ascunse de ochii turiştilor. Tramvaiul de epocă pleacă din Martim Moniz către cartierul Graça, apoi spre Biserica São Vicente de Fora şi, mai departe prin cartierul Alfama până la Castelul São Jorge.
Plimbarea continuă până în cartierul Baixa şi coboară spre aglomerata Rua de Conceição pentru ca mai apoi să urce pe colina Chiado, oprindu-se în faţa cafenelei A Brasileira, unde poţi şi tu degusta desertul local : pasteis de nata (un fel de tarte din foietaj, servite calde, cu scorţişoară şi zahăr).

Dacă ești dormic să observi imagini panoramice ale Lisabonei, trebuie să ajungi la Castelul Sao Jorge. Este locul perfect pentru plimbări, aici putând să te bucuri de grădini, bisericute și o mulțime de puncte de belvedere. Pentru a înțelege o fărâma din spiritul portughez, atunci e musai să asculți Fado, cântecul popular.
Pentru locuitorii Lisabonei, acesta reprezintă sufletul naţiunii, prin care îşi cântă iubirile, amintirile, greutăţile vieţii. Dacă vrei să vezi unde s-a nascut cântecul acesta pasional, mergi în cartierele istorice – Mouraria, Alfama, Bairro Alto ori Madragoa şi intră în ceea ce portughezii numesc Casa de fado – un loc unde, în lumina difuză, în timp ce un fadista îţi cântă poţi savura un Ginginha – lichior de cireşe. Turnul Belem, unul dintre cele mai simbolice edificii din Lisabona, e construit în cel mai pur stil manuelin (stil arhitectural propriu Portugaliei) și alături de mânastirea San Jeronimo, face parte din Patrimoniul mondial UNESCO încă din 1983.
Mănăstirea a fost construită în cinstea expediţiilor, din fonduri provenind din comerţul cu mirodenii. Aici sunt înmormântate cele mai de seamă personalităţi ale Portugaliei – Vasco da Gama, regele Manuel ori poetul naţional Luis de Camoes (autorul Luisiadelor).

Centrul istoric al orașului Lisabona este construit pe mai multe dealuri, lucru ce face ca unele dintre străzile orașului să fie prea înguste pentru autovehicule. Drept urmare, transportul în oraș este asigurat și de trei funiculare și un lift. Partea de vest a orașului este ocupată în mare parte de Parcul Natural Monsanto, unul dintre cele mai mari parcuri urbane din lume. Pentru cei care iubesc fotbalul este bine de știut că Lisabona este orașul a două mari echipe de fotbal ale Portugaliei și anume Sporting Lisabona și Benfica Lisabona. Ambele echipe au stadioane impresionante care sunt considerate chiar obiective turistice. Stadionul lui Benfica, Estadio da Luz are o capacitate de 65.000 de locuri iar cel al celor de la Sporting, Estadio Jose de Alvalade are o capacitate de 52.000 de locuri.

Dacă îți ramâne timp, trebuie să le vizitezi pentru ca sejurul in capitala portugheză să fie complet.
Acum că ți-am oferit câteva informații despre ce poți face în minunatul oraș, rămâne să alegi tu data plecării. ACTIV TOURS & TRAVELS îți recomanda un city break de 5 zile la Lisabona precum și un eveniment de zile mari: Finala Champions League ce va avea loc pe 24 mai 2014.

Cu Activ Tours pe litoralul bulgăresc al Mării Negre II

Dacă data trecută vorbeam despre stațiunile din partea de nord a litoralului bulgăresc, acum este momentul să aștern câteva cuvinte și despre regiunea sudică a acestuia, cunoscută de majoritatea ca zona Burgas. Ce- i drept, cei mai mulți români evită această parte a litoralului din pricina faptului că este la mai mare distanță de România, însa este bine de știut că oferă mai multe posibilități de agrement, de petrecere a timpului liber decât zona de Nord.

Despre Elenite, stațiune aflată la 10 km de Sunny Beach vă pot spune că este recomandată în special familiilor cu copii, fiind vazută ca o oază de liniște. Aici puteți găsi un mini Aqua Park unde este necesar să platiți doar șezlongurile. O stațiune liniștită este și Obzor, care deși are puține hoteluri, raportul calitate preț este unul foarte bun. Aici este recomandat să-și petreacă vacanțele bolnavii de astm, mediul fiind unul prielnic.Sunny Beach. Dacă ești necunoscător, trebuie să afli că această stațiune este sinonimă cu distracția. Discotecile, terasele, sporturile ce se pot practica și multe alte activitați de umplere a timpului liber fac din această stațiune o opțiune de petrecere a vacanței pentru tineri dar și pentru familiștii cu o viața activă care vor să evite monotonia.

Nessebar,deși nu oferă prea multe posibilitați de cazare, este o stațiune ce merită bifată pe lista destinațiior de vacanță. Orașul vechi, parte a patrimoniului UNESCO, cu siguranța vă va impresiona. Puteți face cumpărături pentru cei dragi sau puteți să vă bucurați de priveliștile minunate în timp ce savurați o băutură pe terasele cu vedere la mare din zonă. Dacă doriți ca în sejurul dvs. să profitați de beneficiile aduse de un tratament cu nămol, vă recomand să alegeți stațiunea Pomorie. Aici o să aveți parte cu siguranța de o vacanța liniștită.

Sozopol este o stațiune situată într-o peninsula stâncoasă, unde odată ajunși veți ramâne impresionați de centrul vechi, de clădirile a căror arhitectură te duce înapoi în timp, de cele peste 40 de case declarate monumente naționale ale culturii bulgare protejate de UNESCO.

Pentru cei care doresc cu adevărat o vacanță all inclusive în Bulgaria, Duni este alegerea potrivită. Situată într-un golf, această stațiune oferă o mulțime de facilitați pentru turiști, de la piscine, centru de fitness, saună, centru de gimnastică pană teren de volei pe plajă, terenuri de tenis, amenajăripentru sporturi nautice. Zona este una extrem de liniștită, iar hotelurile impunătoare îțidau senzația că te afli în Turcia. Dacă sunteți adepții luxului, confortului, bunăstării, aceasta este destinația perfectă de la malul Mării Negre.

Acum că ați aflat câte ceva și despre zona de sud a litoralului bulgăresc al Mării Negre, vă invităm să alegeți cea mai bună ofertă de sejur ce vă este pusă la dispoziție de Activ Tours & Travels.

Popas în orașul lui Romeo și al Julietei – Verona

În drum spre Venezia am ales sa ne cazăm o noapte și la Verona, un oraş frumos, cu un pronunţat aer medieval şi cu o arhitectură pe măsură. Merită vizitat măcar pentru câteva ore în care veţi intra într-o altă lume, cu cavaleri şi prinţese şi cu poveşti de dragoste de un romantism demult apus.

În centrul Veronei predomină încă istoria. Aici, în Piazza Bra se află și Arena di verona sau – Amfiteatrul Roman, despre care se spune că este cel mai bine conservat amfiteatru roman și al doilea ca renume, după Colosseum-ul de la Roma. Altădată, aici se organizau lupte cu gladiatori sau animale sălbatice, astăzi se pun în scenă spectacole impresionante, realizate de cei mai mari artişti din lume. Pentru cei care vor să viziteze și interiorul, biletul costă 6 EUR.

Lăsăm Arena și pornim mai departe pe străduţe pitoreşti, pline cu turiști, spre Piazza della Erbe, inima oraşului. Înconjurată de clădiri medievale, Piazza della Erbe era transformată într-o piaţă cu tarabe pline cu fructe, legume şi suvenire pentru turişti. Iar de aici treci în Piazza dei Signori, unde ești întâmpinat de statuia lui Dante. Priveliştea este dominată de inconfundabilul turn Torre dei Lamberti, de unde poţi vedea oraşul în toată splendoarea lui.

Trecând pe lângă Domul din Verona (Cattedrale di Santa Maria Matricolare ), poți ajunge la Ponte del Pietra, pod peste râul Adige, care străbate orașul.

Inevitabil, parcurgi itinerariul poveştii lui Sheakespeare, vizitând locurile în care a evoluat iubirea imposibilă dintre Romeo si Julieta. Casa Julietei şi celebrul balcon le găsești ușor după mulţimea de oameni dornici să patrundă în tainele acestui mit care s-a păstrat până azi. Nu știm daca aceste persoaje sunt reale, dacă au existat vreodată sau dacă că au trăit în casele care ne sunt prezentate în ziua de azi ca obiective turistice relevante, însă ne place să credem în legende şi în poveşti romantice. Așa că am ajuns si la Casa Julietei cu celebrul balcon. Curtea era plină, iar turiștii stăteau la rând în fața statuii din bronz a Julietei. Dacă vrei să vizitezi casa și să îți faci o poză în balconul unde s-a rostit replica în care Julieta este dispusă să renunţe la numele ei pentru drgostea lor, cerându-i şi iubitului să facă acelaşi lucru:
„Romeo! De ce şi pentru ce eşti tu Romeo ?Renegă-ţi tatăl!Leapădă-al tău nume!” plătești 6 EUR .

Un alt loc din Verona care mi-a plăcut și pe care vi-l recomand este Castelvecchio și Poste Scaligero, mai ales dacă ajungi aici spre seară. Este un castel imens, solid, care trebuia să fie și o fortăreață nu doar o reședință a bogatei și influentei familii Scaligeri.


“Non c’è mondo al di fuori delle mura di Verona”. ,,Nu există o altă lume în afara acestor ziduri”. Această expresie caracterizează întocmai trăirile turiştilor. Insă zidurile ascund artă, cultură, istorie, încât e greu să le cuprinzi în câteva cuvinte

Milano – Un răsfăț turistic de 3 zile

Circuitul prin Italia continua astăzi cu o nouă destinație – Milano.
Am plecat din Torino după-amiază, din Gara Porta Nuova. Trenul este cea mai bună alegere pentru a vă deplasa dintr-un oraș în altul. Bilete puteți cumpăra de la tonomate, unde vă alegeți ruta și clasa. Drumul durează aproximativ 2 ore, iar prețul pentru un bilet la clasa a doua pentru trenul personal este 11 EUR/ persoană. Dacă vreți să ajungeți mai repede alegeți trenurile Freccia Bianca sau Freccia Rossa, însa prețurile pot ajunge până la 25 – 30 EUR/ persoană.

În funcție de numărul de zile pe care v-ați propus să îl petreceți la Milano vă recomand să vă achiziționați Cardul Milano Pass. Pentru o zi vă costă 6 EUR, iar pentru 3 zile veți plăti 13 EUR. Cu acest card beneficiați de gratuitate la mijloacele de transport plus reduceri la diverse obiective turistice. Pentru mai multe informații click AICI.

Iar după achiziționarea cardului am trecut la următoarea etapă: vizitarea obiectivelor. Chiar dacă era deja târziu și nu mai era program pentru public, prima oprire a fost Duomo, care te cucerește de la prima privire. Aveam să revenim a doua zi. De fapt, în fiecare zi 🙂 privindu-l din toate pozițiile și admirându-l atât în plină zi, cât și pe înserat sau pe întuneric. Interiorul Duomului are și el grandoarea lui. Poate că nu este la fel de spectaculos ca în exterior, însă te captivează cu vitraliile, mozaicurile si coloanele de marmură imense. Nu aveți voie să faceți fotografii decât contra unei taxe de 2 euro. Neapărat trebuie să urcați pe acoperiș. Biletul costă 10 EUR/ persoană dacă urcați pe scări sau 13 EUR/ persoană cu liftul. Te poți opri pe diferite terase, de unde ai posibilitatea să admiri construcția în toată măreția ei. Ai nevoie de câteva ore bune pentru Duomo. În interior se află si Baptisteriul vechi (Battistero Paleocristiano), construit in 335, care încă mai poate fi vizitat în Catedrala din Milano, și este una dintre cele mai vechi clădiri creștine din Europa. După ce un incendiu a deteriorat catedrala și bazilica în 1075, complexul monarhic a fost reconstruit, rezultând Duomo.

Lângă Duomo sunt situate Galerile Vittorio Emanuele, formate din clădiri foarte frumoase, cu vitrine de lux și mozaicurile pe care le remarci încă de la intrare. Galeria Vittorio Emanuele este un loc fermecător pentru cumpărături, doar dacă te țin buzunarele, așa încât cei mai mulți aruncă priviri către vitrine să poată zice: am fost și eu acolo! Sunt multe magazine de lux și la fel de multe terase, baruri și restaurant elegante, cu prețuri pe măsură. Dacă traversezi Galeriile ajungi în parcul de la Piazza de la Scala. Ne odihnim puțin, asemeni altor turiști și țintim spre următorul obiectiv.

Mergând pe Via Dante, o stradă pietonală, ajungem la Castello Sforzesco. Intrarea este liberă, cu excepția muzeelor. După ce traversezi numeroasele grădini din Curte ajungi la Parcul Sempione. Am fost atrasă și în același timp impresionată de atmosfera de aici, cu foarte mulți oameni ieșiți la plimbare cu câinii sau pe bicicletă, relaxați, bucurându-se de o zi însorită, chiar dacă era în timpul săptămânii.
Nu ratați nici Basilica Sant Ambrogio. Dedicată patronului orașului – Sant Ambrogio, este cea mai veche biserică creștină din Milano.

Chiar dacă am ajuns la Milano într-o perioadă în care nu sunt evenimente sportive, Stadionul San Siro a fost și el pe lista 🙂 Este într-adevăr o construcție impresionantă, care găzduiește și muzeul celor două echipe care împart acest stadion pentru meciurile de acasă: AC Milan și Inter Milano. Pentru biletul de intrare trebuie să plătiți 13 EUR, iar dacă aveți Milano card beneficiați de o reducere de 2 EUR. Pe măsură ce înaintezi realizezi de ce este considerat și Templul Fotbalului. Măreție, istorie, jucători de legendă. Mă gândesc de câte ori au pășit pe culoarul de ieșire pe teren unde mă aflam și eu și mă cuprinde emoția. Să nu mai vorbesc de vestiare, unde se face tactica înainte de fiecare meci. Imi fac o poză lângă statuia marelui Maldini și pot fi mândră că am stat pe scaunul la vestiare 😀 Chiar dacă nu ești un pasionat de fotbal, San Siro poate fi un obiectiv de văzut.

În ultima seară la Milano am mers la Naviglio Grande – canalul mărginit de terase. Cu greu am găsit un loc pentru că era destul de aglomerat. Poți savura liniștit o pizza sau o porție de paste, în funcție de preferințe, iar prețurile nu sunt foarte mari.

Înainte de plecarea spre Verona am mai trecut o dată prin Piazza del Duomo.
Eleganță, stil, relaxare, sunt cuvintele cu care aș caracteriza orașul Milano și pe cei care locuiesc aici, cel puțin așa cum i-am descoperit în cele 3 zile petrecute acolo.

O sole mio – Italian folk song

Asculta mai multe audio soundtrack

Bruxelles – noua atracție a Europei

Orașul Bruxelles este capitala Regatului Belgiei și locul unde conviețuiesc atât comunitatea franceză, cât și cea flamandă. Bruxelles este un oraș demn de luat în seamă, fiind capitala europeană și locul unde se găsesc atât Sediul Comisiei Europene cât și sediul Consiliului de Miniștri ai Uniunii Europene.

Bruxelles este și capitala bilingvă a Belgiei. Aceasta înseamnă că atât olandeza cât și franceza sunt limbi oficiale în acest oraș. Plăcuțele străzilor și semnele de circulație sunt mereu inscripționate în aceste două limbi, pentru ca oamenii să se descurce foarte ușor.

Capitala Belgiei este însă un oraș cosmopolit, unde multe culturi trăiesc una alături de cealaltă și unde multe limbi diferite se pot auzi pe străzi. Farmecul și viața de oraș internațional, dar și rolul pe care Bruxelles îl ocupă în cadrul Europei de astăzi sunt doar câteva dintre atuurile acestui oraș, menite să vă convingă să reveniți de fiecare dată cu plăcere.

Varietatea si constrastul se pot observa și în multiplele stiluri arhitecturale ce se găsesc în Bruxelles, fosta capitală a ducatului de Brabant din Evul Mediu. Catedrale și biserici gotice se găsesc chiar lângă și, uneori intr-un evident contrast, cu unele cladiri cu fațade clasice dintre cele mai grațioase – spre exemplu clădirile din jurul Pieței Regale (Place Royale – Koningsplein) sau case și alte clădiri în stil art nouveau sau art deco.

Centrul orașului oferă o varietate arhitectonică ce cuprinde perioade lungi de timp, de la arhitectura medievală la instituțiile moderne ale Uniunii Europene. Bruxelles are multe atuuri care pot face din el un oraș turistic de seamă, cum ar fi străzile pitorești din timpurile Evului Mediu, piețe pline de animație, bulevarde superbe și biserici ori catedrale gotice. Există și un număr important de restaurante, în special teverne cu specific pescăresc în zona portului vechi. În plus, viața de noapte din Bruxelles poate fi una foarte interesantă, mai ales datorita faptului că orașul atrage multi petrecăreți din afara țării.
Centrul orașului Bruxelles este împartit în două. Aceste două diviziuni distincte din oraș sunt înconjurate de Petit Ring, o sosea care delimitează orașul medieval. Ambele zone sunt foarte diferite una de cealaltă și frumusețea lor unică contribuie la farmecul orașului Bruxelles. Partea numită Lower Town este cunoscută pentru clădirile sale istorice și pentru Grand Place – una dintre cele mai frumoase piețe din Europa, în timp ce Upper Town este jumătatea mai mondenă, locul unde locuiesc oameni de viță nobilă și unde se găsesc majoritatea insitituțiilor importante din Bruxelles.

Dincolo de centrul orasului se găsesc cartiere precum Anderlecht și Molenbeek, Cartierul UE și Etterbeek, Ixelles, Schaerbeek și St Josse sau St Gilles. Toate aceste caritere au caracteristici care le individualizează într-un oras ca Bruxelles. Unele dintre ele sunt zone rezidențiale cu parcuri și bulevarde pline de magazine și restaurante iar altele sunt zone industriale pe maginea canalelor.
Inima orașului Bruxelles și locul de unde puteți începe să cunoașteți capitala Belgiei este Grand’Place (Grote Markt); aceasta piață istorică înconjurată de case superbe și de frumusețea impozantă a primăriei în stil gotic, este unanim acceptată ca fiind una dintre cele mai frumoase piețe din întreaga Europă.

ACTIVTOURS & TRAVELS si EVENTURIA vă invită, așadar să descoperiți locul unde istoria se îmbină cu frumusețile artei contemporane și să experimentați locuri cu totul deosebite.

Vă propunem două pachete de city break, cu ocazia cărora puteți îmbina plăcerea descoperirii orașului Bruxelles și distracția. Pe 03 august, pe Arena Stade Roi Baudouin Robbie Williams va susține un concert din cadrul Turneului Take the crown stadium tour 2013, iar în perioada 09 – 18 august orașul îmbracă haine de sărbătoare pentru Brusselles Summer Festival. Vă așteaptă 10 zile de muzică pe toate gusturile. Iar pentru iubitorii de muzică clasică, vă propunem în octombrie Gala Verdi 200, concert prin care se aniverseaza 200 ani de la nașterea marelui Giuseppe Verdi.

Alanya – Destinaţia preferată a Cleopatrei şi a lui Marc Antoniu

Alanya este o staţiune din Turcia, situată la malul Mării Mediterane, la 140 km de Antalya. Cu o populaţie de 100.000 de locuitori, Alanya este cu siguranţă una dintre cele mai populare staţiuni din Turcia.

Istoria sa datează încă din Antichitate, însă popularitatea acestei staţiuni este dată şi de faptul ca aici şi-a petrecut timpul şi Cleopatra, regina Egiptului. De la Alanya spre est, se întindea altădată Cicilia, cuib de piraţi negustori de sclavi. La căsătoria sa cu Cleopatra, Marc Antoniu i-a dat în dar Cicilia, bogată în ogoare şi păduri. Se spune că reginei i-a plăcut foarte mult această zonă, iar astăzi, existenţa ei aici este amintită de plaja care îi poartă numele, precum şi de numeroasele hoteluri cu numele de Cleopatra. Precum Cleopatra, turiştii din ziua de astăzi se pot bucura de apele cristaline, de plaja cu nisip fin, de peisajele încântătoare şi de atmosfera minunată din Alanya.

De ce să nu petreci şi tu o vacanţă în Alanya şi să te simţi ca un rege sau ca o regină? Motivele pentru care Alanya îţi poate oferi o vacanţă de neuitat sunt variate şi pot satisface orice categorie de vârstă, iar ofertele propuse de agenţia de turism ACTIV TOURS&TRAVELS sunt multiple. Unii spun că transferul de la aeroport durează cam mult (1h30 – 2h), însă pentru o oră în plus de la aeroport, poţi avea o vacanţă superbă, într-un loc spectaculos. În Alanya sezonul de plajă este cel mai lung din toată Turcia, deja la sfârşit de aprilie în golful Alanyei se poate face baie, iar plajele se golesc abia spre sfârşitul lunii noiembrie.

Situată pe o peninsulă, Alanya este înconjurată de plaje cu nisip fin, care atrag turiştii tot atât de mult ca şi peisajul urban pitoresc, specific otoman. În Alanya peisajul este cu totul aparte, deoarece se întâlnesc în acelaşi loc marea (Marea Mediterană) şi munții (Munţii Taurus).

Încă de la intrarea în oraş, dai peste plantaţiile de bananieri, aflate de cealaltă parte a portului de yacht-uri. Drumul continuă spre oraş şi după ce treci de statuia sultanului Alaadin Keykubat, începi să zăreşti peninsula din Alanya, unde se află celebra cetate, simbol al oraşului. Castelul este situat la 250 m deasupra mării, de unde se poate admira o privelişte grozavă. Cine vine în Alanya nu poate să rateze o plimbare până la castel, doarece panorama oraşului, privită de sus, îţi taie pur şi simplu răsuflarea. Castelul a fost construit cu rol de apărare, iar in sec. al XIII-lea sultanul Alaadin Keykubat a influenţat procesul de construcţie. În vârful dealului exista un loc în care prizonierilor le era oferită şansa sa-şi salveze vieţile. Astfel că ei aveau trei înceercări să arunce o piatră în apă. Din cauza formei dealului însă, era foarte dificil să reuşească, şi după trei încercări nereuşite, ei erau aruncaţi în apă, precum pietrele. Turiştii pot încerca, de-asemenea, precum prizonierii, să arunce o piatră în mare, din locul care aminteşte de acest eveniment, numit Man’s Thrower. Desigur, nimeni nu-i va arunca în mare, dacă piatra lor nu ajunge în apă. Drumul până la castel este foarte plăcut, deşi abrupt, însă turiştii pot lua un taxi sau un dolmuş. Autobuzul local care urcă la castel este numarul 4. Aici este de altfel, şi zona istorică a oraşului, iar turiştii pot observa casele vechi tipic turceşti şi pot cunoaşte in acelaşi timp, indeletnicirile zilnice ale localnicilor. Există multe cafenele şi restaurante pe drumul până la castel. Unul dintre restaurantele unde poţi lua prânzul sau cina este Restaurantul Mardan (proprietarii restaurantului oferă chiar transfer gratuit de la hotel, inclusiv transfer VIP în maşini de lux, trebuie doar o rezervare în prealabil).

De o parte şi de cealaltă a peninsulei se întind cele două plaje importante din oraşul Alanya: Cleopatra şi Keykubat. Plaja este întinsă, cu nisip, însă intrarea în apă poate fi cam abruptă. Există şi plaje private, care aparţin hotelurilor, dar şi plaje publice. Şezlongurile şi umbrelele pot fi închiriate, iar administratorii plajelor vor fi încântaţi să ofere turiştilor prânzul sau o băutură rece direct pe plajă.

Un alt simbol al oraşului este Turnul Roşu, construit tot de sultanul Keykubat pentru a proteja şantierul naval din oraş. Turnul este situat in port, iar în prezent funcţionează ca muzeu, deschis zilnic între orele 10.00 – 18.00. Chiar lângă Turn, pe malul mării, se află, poate, cea mai frumoasă terasă din Alanya, Harbour. Avantajul acestei terase este poziţionarea foarte bună, deoarece clienţii au o vedere asupra portului, a Turnului, a Castelului, ascultând zgomotul valurilor în timp ce savurează mâncarea sau băutura.

Locul cel mai aglomerat din Alanya este centrul oraşului. Bulevardul Ataturk, care se întinde de la Peştera Damlataş până la Statuia lui Ataturk, este cu siguranţă, cel mai frumos loc din Alanya. De o parte si de cealaltă a bulevardului, flancat de palmieri înalţi şi de flori multicolore, se află diverse magazine cu preţ standard, centre comerciale, terase şi restaurante cu specific diferit: turcesc, scandinav, german, japonez etc. De-asemenea, de la un capăt la celălalt al Bulevardului Ataturk, poţi lua autobuzul local numărul 1 dacă doreşti să faci un tur panoramic al oraşului.

Exact in centrul oraşului se află Grand Bazaar, unde negustorii sunt nerăbdători să le treci pragul şi să îţi arate marfa. Nu te sfii să intri, să accepti un ceai negru sau de mere dacă ţi se oferă şi să negociezi preţul unui produs. În Marele Bazar din Alanya poţi găsi îmbrăcăminte, încălţăminte, produse tradiţionale, suveniruri, obiecte de artizanat. Orice se poate negocia. După ce ai traversat bazarul, ajungi direct în port, de unde poţi să te îmbarci pe un vas şi să faci o croazieră pe Marea Mediterană, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Noaptea, zona Bazarului devine neîncăpătoare. În special tinerii vin aici pentru a petrece până în zori, deoarece cluburile şi discotecile sunt situate unele lângă altele. Muzica internaţională şi cea turcească răsună peste tot, iar intrarea în orice club este gratuită. Cele mai cunoscute cluburi din Alanya sunt: Havana, Hollywood, James Dean, Robin Hood.

Staţiunile aflate lângă Alanya sunt următoarele: Okurcalar, Incekum, Avsallar, Turkler, Konakli, Oba, Kestel, Mahmutlar. Din orice staţiune poţi lua autobuzul şi merge în Alanya pentru a vizita oraşul. Trebuie doar să faci un semn cu mâna, iar şoferul va opri oriunde ca să te ia şi te va lăsa să cobori oriunde doreşti. Hotelurile situate în aceste staţiuni oferă condiţii foarte bune la cazare.
Printre cele mai luxoase si mai bune hoteluri din zonă, merită să fie enumerate următoarele: Granada Luxury Resort&Spa 5*, Vikingen Infinty 5*, Delphin Deluxe 5*, Q Premium 5*, Mukarnas Spa Resort 5*, Long Beach 5*, Beach Club Doganay 5*, Gold Island 5*, Alaiye Resort&Spa 5*, Diamond Hill 5*, Saphir Resort&Spa 5*, Saphir Hotel 4*. Personalul oricărui hotel este foarte amabil şi face tot posibilul să le ofere oaspeţilor vacanţa pe care şi-o doresc.

Un avantaj important al Alanyei este costul mai redus al cazării, cu aproximativ 10-15% mai mic decât la hoteluri similare din alte staţiuni. Este adevărat că în oraş nu există hoteluri luxoase, însă staţiunea compensează cu o mulţime de discoteci, baruri, restaurante, un parc de distracţii (Luna Park), un aquapark (Water Planet) cu 23 de tobogane.

ACTIV TOURS&TRAVELS vă recomandă Hotelul Alaiye Resort&Spa 5* din staţiunea Avsallar. Preţul pentru 2 persoane, cu All inclusive, in luna iulie sau august, charter avion, cu taxele incluse, este doar de 1480 de euro. Hotelul Alaiye Resort&Spa 5* este un hotel exclusivist şi vă oferă servicii la cel mai înalt nivel. Vă puteţi relaxa la piscină sau la terasa proiectată unic, în mijlocul piscinei şi savura băuturi răcoritoare. Gustaţi varietatea de mâncăruri delicioase la restaurantele din incintă şi absorbiţi ambianţa plină de viaţă la unul din numeroasele baruri ale Hotelului Alaiye Resort&Spa 5*. http://www.activtours.ro/hotel-alaiye-resort-spa-5_alanya_turcia

O dată ajuns în Alanya, merită să încerci una dintre excursiile opţionale propuse de agenţiile locale, pentru a descoperi farmecul staţiunii, dar mai ales ale împrejurimilor: cascade, munţi, râuri, peşteri. Există excursii atât pe uscat, cât şi pe mare, fie pet imp de zi, cât şi pet imp de noapte. Toate excursiile includ transferul de la hotel, prânzul sau cina, ghid vorbitor de limba română. Există o mare varietate de excursii opţionale, printre care menţionez: croazieră pe Marea Mediterană in jurul peninsulei sau pe Râul Manavgat, cu o scurtă oprire la Cascada Manavgat, excursie la Pamukkale sau la Myra-Demre-Kekova, excursie in Munţii Taurus la Sapadere Canyon, scufundări, rafting, paragliding, parasailing, jeep safari, quad safari, dolphinpark şi înotul cu delfinii, seara turcească, baie turcească – hamam, turul oraşului Alanya.

În concluzie, Alanya este o destinaţie pentru toate categoriile de vârstă, deoarece atât copiii, tinerii, familiile, cuplurile, persoanele în vârstă pot găsi aici orice au nevoie pentru o vacanţă de neuitat: servicii All inclusive, sporturi nautice, locuri de joacă, relaxare, romantism. Alanya oferă in acelaşi timp, peisaje mirifice, soare ce străluceşte puternic tot sezonul, din aprilie până în octombrie, ape limpezi, experienţe de neuitat.
Sloganul Primăriei din Alanya este Aici, unde soarele zâmbeşte! , aşa că, vino şi tu în Alanya şi o să ai parte de o vacanţă plină de bucurii! ACTIV TOURS&TRAVELS îţi garantează acest lucru! http://www.activtours.ro/alanya_turcia

Cu Activ Tours & Travels pe litoralul bulgăresc al Mării Negre I

În ultima vreme tot mai mulţi români aleg să-şi petreacă vacanţele de vară pe litoralul bulgăresc şi asta datorită condiţiilor mai bune de cazare oferite de vecinii noştri. Astfel pornesc şi eu la drum în primul infotrip din meseria, din viaţa mea, hotărâtă să aflu care sunt motivele pentru care oamenii aleg Bulgaria ca destinaţie de vacanţă şi totodată să vin cu ponturi pentru cei care au rămas fideli litoralului românesc dar care totuşi vor să iasă din monotonie şi nu ştiu cum.

Vară, soare, nerăbdare, bagaje…totul e pregătit pentru minisejurul de care-mi doresc să profit la maximum.

Ramân în prima fază impresionată de binecunoscutul Pod al Prieteniei ce leagă oraşele Giurgiu şi Ruse, de măreţia Dunării, pe care mă chinui să o prind în toată spendoarea într-o poză…Apoi, constat cu stupoare că ajung într-un oraş gri, ce mă duce cu gândul la comunismul despre care am citit în cărtile de istorie, un loc ce lasă o imagine tristă, săracă. Mă întreb dacă asta mă va aştepta şi pe litoral…

Drumul continuă…încerc să reţin literele lor…învăţ să citesc localitaţi pe indicatoare…un progres de care-s mândră 😀

Drumul pare interminabil, însă după vreo 4 ore, reuşesc să văd cum marea şi cerul se contopesc la orizont. Pare că am intrat într-o altă lume, verdeaţă cât cuprinde, miros de sare. Sunetele scoase de pescăruşi îmi dau o stare de bine.

Prima staţiune peste care dau este Balchik, locul unde se află Castelul reginei Maria şi minunata gradină botanică. Grădina nu trebuie ratată deoarece adăposteşte o colecţie unică de cactuşi în aer liber, de fapt cea mai mare colecţie din Sud-Estul Europei. Sunt cactuşi plantaţi acum 80 de ani, transformaţi în copaci. Cu puţin noroc îi puteti descoperi în perioada de înflorire (luna august). În această gradină mai pot fi văzute vase antice, bănci din piatră şi chiparoşi zvelţi. Doar 5 leva vă costă vizitarea celor două şi credeţi-mă că merită.

Albena. Urmatoarea staţiune pe al cărei pamânt calc este una liniştită, unde cu siguranţă veţi putea petrece un concediu odihnitor. Hotelurile nu sunt impresionante, unele mai degrabă au un aer învechit, însa verdeaţa oraşului, multitudinea de locuri de joacă pentru copii, faptul că nu se plateşte parcarea în caz că mergeţi cu maşina personală, fac ca această staţiune să fie o opţiune de petrecere a concediului pentru familiile cu copii. Aici nu trebuie să vă faceţi griji nici la plajă. Majoritatea hotelurilor oferă şenzlonguri şi umbrele fară cost suplimentar. Nici mâncarea nu este o problemă. Odată ajunşi pe litoralul bulgăresc conceptul all inclusive pe care-l deţin multe dintre hoteluri nu numai că vă satură dar vă face să ajungeţi acasă mai grei. Spun asta din experienţă! 😀

În Nisipurile de aur, constat că hotelurile sunt mai impunătoare, totul este mai vesel, mai animat. Pentru a ajunge la plajă se coboară, asta în cazul în care hotelul la care vă cazaţi nu este pe malul mării. Aici, atât parcarea cât şi şezlongurile la plajă sunt contra cost.

Staţiunea este destul de animată, puteţi merge la terasele deschise în timpul zilei şi serii, puteţi lua suveniruri pentru cei dragi de la multitudinea de tarabe din zonă.

Constantin şi Elena. Din Nisipurile de Aur până în micuţa staţiune de la Marea Neagră nu am facut mai mult de 15 minute cu autocarul. Am descoperit aici o staţiune pe cât de mică pe atât de primitoare. Aveam senzaţia că sunt acasă. Am făcut o vizită şi la mânăstirea ce poartă numele localitaţii. Este locul cel mai potrivit pentru a vă încărca de spiritulitate pe durata sejurului la mare.

Sper ca puţinele cuvinte aşternute să vă convingă să alegeţi în continuare litoralul bulgăresc al Mării Negre. Noi, ACTIV TOURS TRAVELS, avem cele mai bune oferte de sejur pentru concediul dvs.

Torino, orașul dintre Alpi

Pentru iubitorii de mașini, Torino este orașul uzinelor Fiat, în timp ce pentru iubitorii de fotbal este orașul campioanei Italiei, Juventus. Pe măsură ce te documentezi afli că sunt multe alte lucruri pe care le poți vedea.

Aterizarea se face la Cuneo, de unde mai faci aproximativ 60 km până la Torino. Sunt autobuze pentru fiecare cursă așa că nu trebuie să vă faceți griji în privința transportului, iar drumul, care dureaza 50 minute, te costă 11 euro.

Primul contact cu orașul este fascinant – arhitectura pe care și-au conservat-o atât de bine te surprinde, chiar și cartierele noi sunt făcute pe aceeași linie, străzile largi, parcuri foarte multe și mai la tot pasul câte un teren de fotbal. Acum înțelegem de ce Juventus este campioana Italiei și în acest an. Iar munții însoriți care străjuiesc Torino sunt superbi. Ai sta minute în șir să îi privești. Temperatura a fost ideală pentru plimbare.

Cu rucsacul în spate și o hartă pentru orientare am pornit spre prima oprire – Piazza Roma, în apropierea căreia se află cele mai multe obiective.
Torino este un oraș elegant, lucru confirmat și de piețele largi, înconjurate de superbele palate și biserici baroce – Pallazo Madama, Pallazo Reale, Biserica San Lorenzo, de muzee, de magazine luxoase, pe care le găsești în centru. Iar parcurile sunt răspândite în tot orașul.
Unul dintre parcurile pe care le-am văzut și care m-au impresionat a fost Parco del Valentino, cel mai cunoscut și totodată cel mai vechi parc public din oraș. Totul este impecabil amenajat, cu locuri de joacă pentru copii, băncuțe pe care te poți odihni, asta dacă nu cumva preferi să te așezi direct pe iarbă și să simți prospețimea aerului din orașul dintre Alpi, cum fac majoritatea localnicilor. Fie citesc o carte, fie își supraveghează copiii sau pur și simplu se bucură de o duminică liniștită, în familie.

O oază de răcoare îți oferă Borgo Medievale – un muzeu în aer liber, situat pe malurile râului Po, chiar în Parcul Valentino. Imediat ce îî treci podul te simți ca și cum ai lăsă orașul secolului XXI și ai călători în timp și spațiu pentru a găsi un moment de liniște printre arcade, fântâni, ateliere, grădini și un castel minunat. Vezi în jurul tău domnițe îmbrăcate în straiele vremii sau cavaleri.
Tot în interiorul parcului este situat Castello del Valentino, care era închis din cauza unor lucrări de renovare, dar și Fontana dei Dodici Mesi (Fântâna celor 12 luni) – fiecare lună a anului este reprezentată de câte o statuie.

Fie că ești sau nu suporter al ehipei Juventus, ar trebui să adaugi pe lista obiectivelor și stadionul – Juventus Stadium. Este o capodoperă, care la prima vedere îți creează impresia că te afli în fața unei nave spațiale. Turul stadionului plus acces la muzeu te costă 18 euro. Ghidul te conduce pe rând în tribună, unde ,,Forza Juve” strigat de un grup format din maxim 20 de persoane răsună de parcă stadionul ar fi plin. Mă întreb oare cum simți atmosfera la un meci, unde în tribună sunt aproximativ 50.000 de oameni. Apoi te oprești la vestiare, unde Pirlo, Buffon și alți jucători renumiți se pregătesc de o nouă înfruntare, te poți imagina unul dintre suporterii de lux ai echipei, luând loc într-unul dintre restaurantele special amenajate pentru posesorii de abonamente VIP, iar într-un final, ajungi la marginea terenului. Turul cu ghid dureaza aproximativ o oră, dar am plecat de acolo cu gândul că voi reveni să văd și un meci cât de curând. La muzeu poți sta cât dorești. Camera trofeelor este cea care te fascinează, iar pe pereți sunt proiectate la orice pas imagini cu foști sau actuali fotbaliști, meciuri memorabile pe care ai vrea să le revezi iar și iar.

Am petrecut la Torino doar două zile, la capătul cărora mi-am dat seama că merită să revii, să iei pas cu pas fiecare parte de oraș. Referitor la transport, cel mai accesibil este metroul. O călătorie te costă 1,50 euro, dar de preferat ar fi să alegi un abonament valabil pentru o zi, pentru care plătești 5 euro.

În curând, vor fi disponibile pe site-ul www.eventuria.ro meciurile echipei FC Juventus din noul campionat. Poate fi o ocazie numai bună să alegeți Torino pentru un sejur, chiar și de 2-3 zile.

Torino a fost prima destinație, însă fiți cu ochii pe blogul ACTIV TOURS & TRAVELS. Urmează impresii din Milano, Verona și Venezia 🙂

Londra – orașul cosmopolit al Europei

Londra este unul dintre cele mai scumpe oraşe din lume şi una dintre cele mai populare destinaţii turistice. Acest lucru se datorează mai ales faptului că oraşul de pe Tamisa are câte ceva de oferit pentru fiecare turist, indiferent de bugetul său.
De la rămăşitele zidului construit de Imperiul Roman şi până la Turnul Londrei, de la străduţele medievale până la muzeele din epoca Victoriană sau Georgiană, toate amintesc de istoria plină de dinamism a Londrei şi atrag prin farmecul specific.

Londra este un oraş cosmopolit în care se vorbesc peste 300 de limbi diferite şi un centru financiar important. Capitala Angliei este ca un magnet pentru actori, artişti şi designeri, dar şi un oras care stabileşte tendintele în artă, arhitectură, modă, design şi tehnologie. In ultimii ani, Londra a scăpat şi de reputaţia unui oraş în care nu se manancă bine, devenind una dintre capitalele culinare ale lumii.

Astăzi în cartierele Londrei se pot încă observa stiluri şi personalităţi diferite. Centrul oraşului este şi cel mai vechi cartier, găzduind unele dintre cele mai importante obiective turistice şi monumente din Londra cum ar fi Tower Bridge şi Turnul Londrei (Tower of London). Acesta din urmă este locul unde sunt păstrate bijuteriile Coroanei Britanice.

De asemenea, în centrul Londrei se gasesc si biserici importante, precum Catedrala Sf. Paul (St Paul’s Cathedral); obiecte din perioada antică a oraşului, descoperite în urma săpăturilor arheologice, sunt expuse la Muzeul Londrei.

În centrul orasului puteţi admira, de asemenea, şi clădiri mult mai moderne cum ar fi clădirea Lloyds, clădirea Swiss Re cunoscută sub numele de “The Gherkin” sau Podul Mileniului, supranumit şi “sabia de lumină”, Muzeul figurilor de ceara, Muzeul Churchill, Palatul Parlamentului, Galeria Națională sau Big Ben.

De asemenea, mai puteti vizita, în frumosul oraș de pe Tamisa și celebrele teatre si cinematografe Covent Garden sau Opera Regală din aminatul cartier West End.
Turiştii pot afla aspecte foarte interesante despre istoria banilor la Muzeul Băncii Angliei. Este recomandat ca centrul Londrei să fie vizitat pe timpul zilei, deoarece în zonă nu există prea multe restaurante, iar viaţa de noapte lipseşte aproape cu desăvârşire.

Dacă ajungeți în Londra, cu sau fără pachetele marca ACTIV TOURS & TRAVELS, nu ezitați să ne împărtășiți impresiile dumneavoastră despre acest minunat oraș.

VIENA – Orașul inimilor noastre

Cu toții știm că Viena este una dintre cele mai populare destinații turistice din Austria și, de ce nu, chiar din Europa.

Pentru persoanele romantice sau care au înclinație spre istorie, Viena reprezintă un oraș de vis, având obiective turistice și atracții ce pot fi găsite la tot pasul – chiar dacă rătăcești pe străduțe înguste ori prin piețe medievale, fie că vizitezi Palatul Schonbrunn sau Palatul Imperial Hofburg, pe urmele frumoasei prințese Sisi și ale împăratului Frantz Iosef, sau pur și simplu te plimbi pe impresionantul bulevard Ring, unul dintre cele mai cosmopolite locuri din citadelele europene.

Viena îmbină perfect confortul unui oraș modern cu atmosfera ruptă din istoria sa veche de secole, care nu face altceva, decât să te determine să revii pentru o vacanță și, de ce nu, pentru înca una…

Viena este un oraș ce oferă turiștilor o multitudine de atracții culturale, precum teatru clasic sau modern, operă sau operetă, film sau festivaluri de dans, expoziții și concerte.

Acest minunat oraș, care respiră cultura, este plin de evenimente și manifestări interesante ce așteaptă să fie descoperite, pe parcursul întregului an, de aceea nu prea contează când alegi să vizitezi Viena pentru că sigur vei descoperi ceva care îți va rămâne în suflet!

Viena dispune și de o rețea foarte bună de transport în comun; rețeaua de căi ferate este cea mai mare din lume. În zonele foarte populate ale orașului mijloacele de transport în comun circulă atât de des, încât nu este necesar să vă faceți probleme de oră sau distanța care trebuie parcurse.

Pentru turiștii care nu sunt atât de mult interesați de cultură, Viena este, de asemenea, cunoscută și pentru faimoasele sale cafenele sau restaurante pline de specialități culinare, care te îmbie să le deguști, cât și bulevardele înțesate de magazine care te îmbie la tot locul cu oferte speciale și cu produse ale căror prețuri sunt, adeseori, irezistibile! Shopping-ul și viața de noapte, distracțiile din Parcul Prater, care ne duc în lumea copilăriei, sunt doar alternative la petrecerea unui weekend romantic în capitala inimilor sensibile!

Așadar, nu vă rămâne decât să profitați din plin de frumusețea locului, încărcătura istorică, diversitatea gastronomică, tentațiile vestimentare și de ospitalitatea cu care veți fi întâmpinați, precum și de varietatea de evenimente pe care www.eventuria.ro v-o pune la dispoziție în Viena!

„Meravigliosa” Roma

Dacă v-ați pus în gând ca anul acesta să vizitati Roma, vă aducem vești bune. O serie de concerte și evenimente sportive care vor avea loc în “Cetatea eternă” vă sunt puse la dispoziție de Eventuria pentru a vă bucura cât mai mult de sejurul dvs.

Pasionaților de fotbal le recomandăm două meciuri care vor avea loc pe 7 aprile – AS ROMA – LAZIO ROMA, respectiv pe 15 aprilie – LAZIO ROMA – JUVENTUS TORINO. Astfel, veți avea posibilitatea să vă susțineți echipa preferată și, în același timp, să treceți pragul binecunoscutului Stadion Olimpic din Roma.

2013 este și anul concertelor la Roma. Artiști precum Gianna Nannini, Leonard Cohen sau Roger Waters vor concerta în „Orașul celor șapte coline” pentru a vă încânta auzul cu vocile lor de excepție.

Un oraș ca Roma e imposibil de vizitat în doar câteva zile, însă Activ Tours & Travels vă recomandă să vizitati monumentele istorice, neatinse parcă de trecerea timpului.

„Pantheonul”, „Bazilica Sf. Petru”, „Treptele spaniole”, „Fontana di Trevi”, „Forumul Roman” și, nu în ultimul rând, „Colosseumul” sunt doar câteva dintre minunățiile Romei, pe care trebuie musai să le aveți în vedere, odată ajunși în minunata capitală italiană.

Cei superstițioși trebuie să știe că dacă aruncă peste umăr o monedă în „Fontana di Trevi„ ,cu siguranță vor reveni pe meleagurile romane. Sunt convinsă că, în acest fel, unii turiști își vor lasa acolo întreaga pușculiță cu economii.

Celor mai curajoși li se recomandă să bage mâna în „Bocca della Verita” ( Gura adevărului) și mai apoi să spună o minciună. Ce se întâmplă, vor afla la momentul respectiv. 🙂

Capitala Italiei este un oraș care nu te lasă să te plictisești. De aceea, Activ Tours & Travels vi-l recomandă ca și destinație pentru următoarea vacanța și se încrede că „Toate drumurile dvs. vor duce la Roma” 🙂

Dublin – vacanță pe meleaguri irlandeze

Nu ar fi minunat ca sfârșitul primei luni de vară să vă găsescă pe meleaguri irlandeze?
Spun asta pentru că pe 29 iunie 2013, Eventuria vă trimite la un concert al trupei Maroon 5 la Dublin, ocazie numai bună pentru a sta față-n față cu idolii dvs.!

Orașul natal al cunoscutului scriitor Oscar Wilde este locul perfect pentru cei care doresc să viziteze un oraș „verde”, care nu impresioneaza prin cladiri impozante, ci prin multitudinea de case construite dupa același șablon, prin parcurile ce-i oferă senzația de prospețime – amintesc aici Parcul Phoenix, unul dintre cele mai mari parcuri din Europa.

Este suficient să pronunțați Dublin și vă vin automat în minte cele trei cuvinte: Guinness (berea)dansul irlandeztrifoiul (norocos), acesta din urmă fiind un simbol al Irlandei, adoptat de St. Patrick pentru a simboliza Sf. Treime. Este imperios necesar ca, odată ajunși în capitala Irlandei, să gustați binecunoscuta bere Guinness și să nu vă dați în lături de la o repriza de dans tradițional irlandez – care în mod cert vă va cuceri!

Turiștilor cu mai multă poftă de viată, care nu își doresc să piardă timpul într-o cameră de hotel, Activ Tours & Travels le recomandă Temple Bar din Dublin – o zonă ințesată cu pub-uri unde pot mânca, pot servi o gamă largă de băuturi, pot viziona meciuri, asculta muzică tradițională live sau pur și simplu pot sta la un pahar de vorbă cu prietenii.

Dublinul este un oraș care are ce oferi turiștilor care-l vizitează. Dacă timpul și bugetul vă permit, puteți merge să vizitați Castelul Dublin, Castelul Howth, Catedrala St. Patrick, Muzeul Național Irlandez – locul unde veți descoperi o parte a Irlandei antice. Tot pe lista locurilor ce merită vizitate pe perioada sejurului dvs. în „Orașelul Verde”, trecem Fabrica de bere Guinness și Distileria Old Jameson, care vă initiaza in istoria whisky –ului. Aici turiștilor li se va răspunde la toate întrebările legate de această bautură.

Profitați de oferta noastră specială și veți avea posibilitatea să fiți spectatori la un concert de excepție Maroon 5 și totodată să vizitați minunata capitală irlandeză! Sper că v-am convins! 🙂

ROMEO ȘI JULIETA – pe urmele unei iubiri veșnice

Romeo și Julieta – metafora iubirii care perturbă un sistem de relații sociale. Este totodată un exemplu de pasiune, care se identifică cu pacea și războiul în același timp. Un război între clanuri rivale, un război care reprezintă principalul obstacol în calea unirii celor doi îndrăgostiți.

Suntem la Verona. Aici povestea tragică a lui Romeo și a Julietei este încă vie. Nimeni nu poate spune cu certitudine dacă aici s-a desfășurat, dar există multe elemente care sunt reflectate și în realitate: în istorie apar luptele dintre Guelfi și Ghibellini care au însângerat Verona în anul 200, precum și existența familiei Monticuli sau Montague, care au trăit în cetatea medievală, numită Casa lui Romeo.

Pe urmele celor doi îndrăgostiți
Casa Julietei cu balconul unde ea îl aștepta pe Romeo este una dintre principalele atractii ale Veronei. Un număr mare de persoane se uită prin ușa îngustă înspre curte, admiră și fac fotografii. Cupluri de toate vârstele își jură loialitate veșnică aici. Verona este inseparabil legată de soarta celor doi iubiți.

Cum vei pătrunde în casa Julietei, vei fi surprins de miile de bucăți mici de hârtie, care acoperă pereții de la podea până la tavan. Conform opiniei populare, cine scrie un jurământ de dragoste cu partenerul său, lipindu-l apoi pe perete, va fi veșnic fericit și credincios iubitului/ iubitei. Iar dacă vei atinge sânul drept al statuii Julietei, creat de Nereo Constantini și ridicat în curte, vei avea noroc și vei câștiga astfel inima celui drag.

Cu toate acestea, nu este doar locul faimoasei povești de dragoste. Are mult mai multe de oferit. Casa impresionează cu stilul său gotic, datând din din sec. al XIV-lea.

Sunt și alte clădiri în care s-a consumat tragedia celor doi tineri: casa lui Romeo, mormântul Julietei, la mănăstirea franciscană.

Iubește și schimbă lumea…

EVENTURIA vă propune un eveniment care vă va introduce în atmosfera Veronei: musicalul Romeo e Giulietta – ama e cambia il mondo (Romeo și Julieta – iubește și schimbă lumea). Un proiect extraordinar, un muzical modern, care sosește în Italia, după un mare succes peste tot în lume, și în special în Franța, unde a bătut toate recordurile de vânzări publice. Spectacolul, în regia lui Giuliano Peparini va debuta la Arena din Verona pe 2 și 3 octombrie, urmat de un turneu în Italia incepand cu Roma.

Nu ratați ocazia de a vă bucura de un show de neuitat și de un oraș care merită vizitat măcar o dată. Rezervați-vă acum biletul și beneficiați de oferta specială Early booking.

VACANȚĂ LA MAREA EGEE – KUSADASI ȘI BODRUM Oferte Early Booking

Cei mai mulți dintre voi se gândesc deja la vară și la zilele petrecute la malul mării.
ACTIV TOURS vă recomandă un sejur în Turcia, renumită pentru plajele sale curate și hotelurile de lux cu care își întâmpină turiștii.
Orașele de la Marea Egee au devenit în ultimii ani destinația de vancanță aleasă de tot mai mulți români.

Dacă sunteți hotărâți să vă petreceți concediul în această zonă și doriți să vă cumpărați un pachet din timp, puteți beneficia de reducerile Early Booking de până la 25% – 30%, în funcție de hotelul ales.
ACTIV TOURS vă oferă atât cazare individuală, cât și oferte cu autocar sau avion.

Pe link-urile urmatoare găsiți ofertele complete pentru VARĂ 2012 – destinațiile KUSADASI și BODRUM.

http://www.activtours.ro/oferte_Early_booking_2012_Bodrum/TURCIA_466_91
http://www.activtours.ro/oferte_Early_booking_2012_Kusadasi/TURCIA_112_91

Zona este minunată și-ți oferă mare și munte în același timp. În plus, de aici, puteți ajunge și în Insulele Kos sau Rodos, alegând unul din tururile organizate. Tot în apropiere, la aproximativ o oră și jumătate se află Insula Samos, care se bucură de plaje întinse și sate pitorești. Acesta este locul în care s-a născut Pitagora. Excursia la Samos durează o zi, avînd astfel ocazia de a vedea două țări într-o singură vacanță.

KUSADASI este una din stațiunile unde vă puteți petrece o vacanță de neuitat. Denumit orașul Păsării și situat pe coasta de vest, la 90 km de Izmir, Kusadasi are avantajul de a fi foarte aproape de situri istorice importante, precum Efes, Didyma, Priene sau Miletos. Numeroasele plaje cu nisip, apele clare și limpezi, care oferă o atmosferă liniștită permit desfășurarea a numeroase activități: volei pe plajă, schi nautic, windsurfing și altele. Un punct în plus pentru această stațiune este ADALAND-ul, unul dintre cele mai mari aqua-park-uri din Europa. Dispunând de numeroase topogane, piscine sau capcane, parcul este recomandat pentru turiști de toate vârstele.
Nici distracția nocturnă nu este neglijată. Kaleici este un loc renumit pentru viața de noapte, unde sunt situate cele mai multe baruri, restaurante și discoteci, cu muzică pe toate gusturile, de la muzică live, europeană, tehno și până la muzica turcească tradițională. Mai este și celebra ,,The Street of Bars”, unde casele din piatră au fost transformate în cluburi și baruri.
Kusadasi dispune de cinci plaje principale: Pygale Beach, City Beach, Ladies Beach, Long Beach și Davutlar Beach.

Dacă vreți să intrați în atmosfera orientală, Caravanserai este locul ideal. Într-o vegetație luxuriantă, înconjurată de zidurile cetății din secolul al XIV-lea, aici se organizează seri turcești, cu dansuri specifice și bucate tradiționale.
Odată ajunși în Kusadasi trebuie să vizitați și Efes, unul dintre cele mai bine conservate situri antice din întreaga lume. Aici puteți admira impresionanta Bibliotecă a lui Celsius, Templul lui Adrian, precum și Teatrul cel Mare, cu 25.000 locuri.

Cele mai multe hoteluri merg pe regimul all inclusive, în care aveți asigurate cele trei mese – mic dejun, prânz și cină, plus băuturi răcoritoare și alccolice, locale. Însă puteți încerca și bucătăria tradițională. La toate restaurantele veți găsi cunoscutele shish kebab și doner kebab. Iubitorii de dulciuri au de unde alege: baclavale, kataif, sutlac sau kazandibi vă așteaptă să le savurați.

La aproximativ 160 km de Kusadasi se află orașul portuar BODRUM, unde aveți o varietate de hoteluri la dispoziție, gata oricând să satisfacă exigențele și celor mai pretențioși turiști. Aici puteți admira Castelul Bodrum și una dintre cele 7 minuni ale lumii antice: ruinele Mausoleului din Halicarnas. Stațiunea Bodrum are câte ceva pentru fiecare. Fie te poți plimba pe malul mării, explorând orașul portuar Turgutreis, fie poți practica diverse sporturi nautice sau poți alege o plimbare cu barca.


Pentru cei care doresc o vacanță liniștită, în care să se relaxeze, hotelurile au în incinta lor tot ce ai nevoie, de la restaurante cu specific local și internațional, până la locuri de joacă special amenajate pentru copii, piscine, topogane și chiar magazine cu suveniruri și cluburi de noapte, precum și tradiționalele hammam (băi turcești). Accesul în hammam este gratuit, însă pentru masaj și peleeing trebuie să plătiți. Pentru cei mai activi dintre turiști hotelurile oferă terenuri de tenis, baschet sau săli de bowling.
Viața de noapte este mult mai animată în Bodrum decât în Kusadasi. Aici se află celebrul club Halicarnas, deschis încă din 1979, cu cel mai tare sistem de muzică din lume. Clubul, cu o capacitate de 3000 de locuri, găzduiește nopți tematice și evenimente speciale, cu programe de muzică live. Cei care l-au văzut spun că ai ajuns degeaba în Bodrum dacă nu ai petrecut măcar o seară în acest loc.

Așadar, posibilitățile de distracție sunt nenumărate, iar turismul în Turcia a înregistrat o creștereîn ultimii ani.
Fie că doriți să vă relaxați, fie sunteți dornici să vizitați situri istorice sau să vă aventurați într-o călătorie pe mare, toate aceste experiențe le puteți încerca în cele două stațiuni de pe litoralul Mării Egee: KUSADSI și BODRUM.
Pe site-ul nostru găsiți cele mai atractive oferte pentru o vacanță de neuitat în Turcia.

Urmează în curând și alte destinații din TURCIA și nu numai.

Pentru că NOI ȘTIM CĂ VACANȚA DVS ESTE IMPORTANTĂ!

Bellissima Sardegna

O călătorie pe marea de smarald, navigând între golfuri cu nisip alb… aceasta este Sardegna. O insulă care uimeşte turiştii cu contrastele sale, cu tradiţiile sale, o insulă înconjurată de o natură sălbatică şi de neatins.


Situată la Marea Mediterană, Sardegna îşi atrage vizitatorii cu un mediu natural unic: zonele stâncoase se intercalează cu plajele cu nisip fin. Este o zonă plină cu păduri luxuriante, cu arbori de mii de ani, dar şi cu porţiuni de deşert şi mici iazuri. Peste toate acestea domneşte marea, care îşi croieşte drumul printre golfuri.
Costa de Smarald, cu ,,bijuteria ei” – Porto Cervo este un exemplu de combinaţie a vechilor tradiţii cu viaţa de noapte animată şi colorată, iar Porto Vecchio este considerat portul cel mai bine dotat de la Marea Mediterană. Un alt loc faimos este Porto Rotondo, cu vedere la Golful Cugnana, populat cu case situate în mijlocul unei naturi magnifice.
Cei care preferă muntele pot explora regiunea Gennargentu, cel mai mare complex montan din Sardegna, cu floră şi faună bogate, unde se pot găsi câteva specii pe cale dispariţie: oi sălbatice sau vulturi aurii.

Printre minunile sale, Sardegna oferă vizitatorilor săi Nuragi, monumente răspândite în întreaga țară, care dau mărturie despre o cultură antică, misterioasă. Aceste nuragi sunt construite în jurul unui turn central, în formă de con, care semnifică forța și puterea. În aceste situri arheologice se pot încă vedea semne ale ritualurilor străvechi. Dintre acestea, complexul Barumini din Cagliari face parte din patrimoniul UNESCO.

Regiunile Sardegnei sunt: Cagliari (capitala), Carbonia-Iglesias, Nuoro, Olbia-Tempio, Oristano, Medio Campidano, Sassari, Ogliastra.

Cel mai mare oraş de pe insula Sardegna, Cagliari a fost capitala localităţii încă din perioada romană, şi este un loc ce trebuie vizitat de cei care vor să descopere specificul şi istoria acestor locuri. Mulţi dintre turiştii ajunşi în Sardegna încep prin a vizita Cagliari, iar majoritatea aleg să revină, fascinaţi de atmosfera, monumentele şi tradiţiile de aici. Merită să participaţi la sărbătorile tradiţionale şi festivaluri. Unul dintre cele mai importante evenimente religioase şi de folclor a întregii insule este Sărbătoarea Sf. Efisio.

Să alegi între minunățiile care pot fi admirate în Sardegna este un lucru greu de realizat. Zone precum San Teodoro, Santa Tereza di Gallura, Poltu Quatu, Baia Sardinia sunt doar câteva dintre locurile pe care merită să le explorați.
Pentru iubitorii de scufundări este recomandat Parco Nazionale della Maddalena. Apoi ar fi Caprera, a doua insulă după Maddalena, care oferă vizitatorilor posibilitatea să vadă locurile unde a trăit Garibaldi, aici fiind situată casa-muzeu, înconjurată de vegetație mediteraneană.
Navigând de la Caprera spre Strâmtoarea Bonifacio, ești uimit de frumusețea Insulei Budelli, cu sălbatica plajă Rosa, o capodoperă naturală, care își datorează culoarea scoicilor și coralilor.

Pe coasta de nord vest a Sardegnei, vis-a-vis de Parcul Natural de pe insula Asinara se întinde una dintre cele mai populare destinații turistice – Stintino, care combină farmecul unui sat de pescari cu locuri de cazare de cea mai bună calitate. Acest mic sat ce pare desprins din tablourile unui pictor celebru, oferă o priveliște superbă: case albe, situate între albastrul cerului și o mare de cristal, cu nenumărate posibilități de petrecere a timpului, de la scufundări, la plimbării cu bicicleta sau cu caii. Vacanţa în această regiune a Italiei va fi mai interesantă dacă veţi participa, la începutul lunii august la regata della Vela Latina, o expoziţie internaţională, unde sute de bărci tradiţionale vor pluti pe apele cristaline din Stintino.
În fața cunoscutei plaje Pelosa, domină turnul cu același nume, unul dintre cele mai vechi din Sardegna.

Pe coasta centrală şi de est a insulei, în Golful Orosei sunt plaje de vis, cu natură sălbatică, unde civilizaţia nu a ajuns încă. Numeroase grote şi mici golfuri îi invită pe vizitatori să descopere imagini unice. Cala Ganone, Grotta del Bue Marino, Cala Liberotto, Cala Goloritzè sunt doar câteva dintre aceste scene din natură unde timpul pare că a stat în loc.
Pe lângă toate aceste locuri, Sardegna oferă posibilităţi nelimitate de agrement: golf, canotaj şi scufundări, plimbari pe jos, cu bicicleta sau chiar călare. Merită să faceţi o plimbare şi în Parcul Naţional Asinara, considerat unul dintre cele mai pitoreşti din Marea Mediterană şi să admiraţi coloniile de măgari albi care încă mai trăiesc acolo în sălbăticie.
În Gennargentu, o vastă zonă muntoasă de o frumuseţe remarcabilă, puteţi efectua diverse activităţi, inclusiv drumeţii şi excursii la siturile arheologice, precum şi schi în munţii de Bruncu Spina si Monte Spada în care există teleschiuri şi facilităţi de restaurant.

Festivaluri în Sardegna
Cagliari – Festival of San Efisio, în mai
Oristano – Sartiglia Joust în februarie
Nurachi Tempio – Feast of Santa Lucia în decembrie
Aritzo – Chestnut Festival în octombrie
Gesico – Snail Festival în octombrie
Alghero – Fishermen’s Festival în septembrie

Sardegna înseamnă mare, natură, folclor, misticism şi curiozitate, morminte misterioase, case de vrăjitoare, locuinţe antice săpate în stânci.