Lisabona – Comoara de pe țărmul Atlanticului

Dacă ți-ai pus în gând să vizitezi cea mai vestică capitală europeană, trebuie să-ți rezervi din timp patru, cinci zile…
Lisabona, orașul de pe Coasta de Est a Atlanticului, are multe de oferit și în mod sigur odată ce-i vei călca pragul vei dori ca timpul să stea în loc.

Vă puteți începe sejurul vizitând unul dintre cele mai pitorești cartiere ale Lisabonei. Alfama, cel mai vechi dintre ele, este locul unde care poţi observa cel mai bine cei peste 400 de ani de ocupaţie maură, e un adevarat labirint de străduţe pavate, străjuite de cafenele cochete ori de magazine de mirodenii, de faţade îmbracate în azulejos.
Bairo Alto e poate cel mai şarmant cartier, cu grădina botanică dar şi cu ascensorul Santa Justa – operă a lui Gustave Eiffel e și locul de întâlnire al gurmanzilor – aici se află cele mai multe baruri, restaurante și cluburi din oraş, aici găseşti tot ce e de degustat în Lisabona. În cartierul Belem se află Mănăstirea São Jeronimo – capodoperă arhitectonică, locul unde se află mormântul lui Vasco da Gama dar şi celebra patiserie, Pasteise de Belem, deschisă în 1837 și Muzeul trăsurilor – un loc desprins parcă din poveştile lui Charles Perrault.

Dacă tot te afli aici si vrei să guşti o fărâmă din adevărata Lisabonă, nu ezita să faci o plimbare cu tramvaiul 28, care, se spune că defilează pe străzile oraşului de mai bine de 100 de ani (din 1901). Vei descoperi zone medievale, mozaicuri, bazilici romane, edificii de inspiraţie maură şi manuelină sau
grădini ascunse de ochii turiştilor. Tramvaiul de epocă pleacă din Martim Moniz către cartierul Graça, apoi spre Biserica São Vicente de Fora şi, mai departe prin cartierul Alfama până la Castelul São Jorge.
Plimbarea continuă până în cartierul Baixa şi coboară spre aglomerata Rua de Conceição pentru ca mai apoi să urce pe colina Chiado, oprindu-se în faţa cafenelei A Brasileira, unde poţi şi tu degusta desertul local : pasteis de nata (un fel de tarte din foietaj, servite calde, cu scorţişoară şi zahăr).

Dacă ești dormic să observi imagini panoramice ale Lisabonei, trebuie să ajungi la Castelul Sao Jorge. Este locul perfect pentru plimbări, aici putând să te bucuri de grădini, bisericute și o mulțime de puncte de belvedere. Pentru a înțelege o fărâma din spiritul portughez, atunci e musai să asculți Fado, cântecul popular.
Pentru locuitorii Lisabonei, acesta reprezintă sufletul naţiunii, prin care îşi cântă iubirile, amintirile, greutăţile vieţii. Dacă vrei să vezi unde s-a nascut cântecul acesta pasional, mergi în cartierele istorice – Mouraria, Alfama, Bairro Alto ori Madragoa şi intră în ceea ce portughezii numesc Casa de fado – un loc unde, în lumina difuză, în timp ce un fadista îţi cântă poţi savura un Ginginha – lichior de cireşe. Turnul Belem, unul dintre cele mai simbolice edificii din Lisabona, e construit în cel mai pur stil manuelin (stil arhitectural propriu Portugaliei) și alături de mânastirea San Jeronimo, face parte din Patrimoniul mondial UNESCO încă din 1983.
Mănăstirea a fost construită în cinstea expediţiilor, din fonduri provenind din comerţul cu mirodenii. Aici sunt înmormântate cele mai de seamă personalităţi ale Portugaliei – Vasco da Gama, regele Manuel ori poetul naţional Luis de Camoes (autorul Luisiadelor).

Centrul istoric al orașului Lisabona este construit pe mai multe dealuri, lucru ce face ca unele dintre străzile orașului să fie prea înguste pentru autovehicule. Drept urmare, transportul în oraș este asigurat și de trei funiculare și un lift. Partea de vest a orașului este ocupată în mare parte de Parcul Natural Monsanto, unul dintre cele mai mari parcuri urbane din lume. Pentru cei care iubesc fotbalul este bine de știut că Lisabona este orașul a două mari echipe de fotbal ale Portugaliei și anume Sporting Lisabona și Benfica Lisabona. Ambele echipe au stadioane impresionante care sunt considerate chiar obiective turistice. Stadionul lui Benfica, Estadio da Luz are o capacitate de 65.000 de locuri iar cel al celor de la Sporting, Estadio Jose de Alvalade are o capacitate de 52.000 de locuri.

Dacă îți ramâne timp, trebuie să le vizitezi pentru ca sejurul in capitala portugheză să fie complet.
Acum că ți-am oferit câteva informații despre ce poți face în minunatul oraș, rămâne să alegi tu data plecării. ACTIV TOURS & TRAVELS îți recomanda un city break de 5 zile la Lisabona precum și un eveniment de zile mari: Finala Champions League ce va avea loc pe 24 mai 2014.

Messi vs Ronaldo- Lupta continuă de la distanță

Messi – Ronaldo. Ronaldo – Messi. Ei sunt cei mai buni doi jucători din lume, liderii a două dintre cele mai bune echipe din Spania și din Europa, dacă ne gândim că ambele sunt calificate în semifinalele Uefa Champions League. Luând în considerare toate aceste aspecte, rivalitatea și comparațiile sunt inevitabile … I-am văzut duelându-se în celebrul El Clasico în Primera Division, în Copa del Rey, în Cupa Spaniei și chiar în Champions League.

Pentru un iubitor de fotbal dorința supremă este să vadă un meci al echipei FC Barcelona, sau, după preferințe al echipei Real Madrid. Ar fi un vis împlinit. Dar ce ați spune dacă ați avea ocazia, ca într-un interval de două zile să-i vedeți din tribună atît pe Lionel Messi cât și pe Cristiano Ronaldo și nu în orice meciuri, ci în competiția supremă – Champions League.
Anul acesta nu s-au întâlnit în semifinale, dar pot ajunge în finală.

Noi la Eventuria știm ce înseamnă pasiunea pentru fotbal. Și mai știm că nimic nu se poate compara cu magia fotbalului și bucuria suporterilor din Champions League. De aceea, vă propunem Pachetul 2 în 1, care vă duce pe 30 aprilie pe Santiago Bernabeu pentru meciul Real Madrid – Borussia Dortmund, iar pe 01 mai sunteți în tribuna stadionului Camp Nou, la meciul FC Barcelona – Bayern Munchen.

Nu mai sta pe gânduri și comandă acum pachetul la returul Semifinalelor Champions League, care se vor juca în Spania. Ai garanția că ai văzut două meciuri de calitate și ai admirat din tribună echipele care ajung în Finala de la Londra, care se va juca pe Wembley, în data de 25 mai.Ronaldo – Messi. Messi – Ronaldo. Lupta dintre cei mai buni doi jucători continuă. Este o luptă tăcută, o luptă de la distanță. Vor merge împreună în finală? Cine este cel mai bun pentru tine?

Cu ochii pe Londra

Londra se poate mândri cu unele dintre atracţiile cele mai emblematice din lume, de la repere istorice, cum ar fi Palatul Buckingham şi Turnul din Londra, la construcții mai recente, cum ar fi O2 sau London Eye. Mai jos vom alege 10 atracții pe care vizitatorii Londrei nu le pot rata.


1. LONDON EYE:
Mai înalt decât Big Ben şi mai populară decât orice alta atracţie din Londra, London Eye oferă cele mai spectaculoase privelişti ale oraşului, cu vizibilitate de pana la 40 kilometri în toate direcţiile. Inițial construit ca o structură temporară, London Eye s-a dovedit a fi de succes, astfel că dupa 10 ani, pare să rămână unul dintre reperele cele mai iubite la Londra.

2. TURNUL LONDREI: În ciuda reputaţiei de loc sumbru, de tortură şi moarte, între aceşti pereţi, veţi descoperi, de asemenea, istoria unui palat regal si o puternică cetate.

3. TOWER BRIDGE:
Adesea confundat cu London Bridge – probabil pentru că pare mult mai impresionant – Tower Bridge este unul din exemplele cele mai ingenioase de inginerie victoriană. Podul a fost conceput în 1884, pentru a permite navelor mari să treacă liber de-a lungul Tamisei. Acesta este încă ridicat şi coborât de două sau de trei ori pe zi şi este la fel de uimitor astăzi ca atunci când a fost construit.

4. CATDRALA ST PAUL: aici puteți descoperi mormintele unor eroi ai naţiunii, cum ar fi Amiralul Lord Nelson si Ducele de Wellington.

5. SOUTHBANK CENTRE: În prezent, este unul dintre cele mai celebre centre de divertisment din lume. Puteţi vedea expoziţii de renume internaţional-artişti contemporani, la Galeria Hayward sau concerte de muzică clasică din Queen Elizabeth Hall.

6. TAMISA: Nu există nici o modalitate mai bună de a vedea obiectivele turistice din capitala Marii Britanii, decât de pe Tamisa. O excursie cu barca pe Tamisa este o necesitate pentru orice vizitator la Londra şi una dintre experienţele unice.

7. OBSERVATORUL REGAL: Reprezintă centrul oficial al World Time – Greenwich Mean Time. Prin plasarea picioarelor pe fiecare parte a liniei, se poate sta în ambele emisfere de est şi de vest simultan. Observatorul are, de asemenea, un planetariu de ultimă oră.

8. ARENA O2: Cine ar fi crezut acum cinci ani că elefantul alb, cunoscut sub numele de Millennium Dome va deveni unul dintre cele mai mari complexe de divertisment din lume? Pe langă arenă, cu o capacitate de 23000 de locuri -, care a găzduit mega-staruri precum Prince, Kylie Minogue şi Lady Gaga, dar şi evenimente sportive internaţionale – O2 găzduieşte, de asemenea, un loc de muzică live, un spaţiu de expoziţie, un club de noapte cu trei etaje, un ecran de cinema şi o serie de restaurante care servesc orice, de la friptură la sushi.

9. PARLAMENTUL: este sediul guvernului britanic din secolul 16. Vizitatorii din toată lumea pot vizita Parlamentul, pot să participe la dezbateri, comisii şi pot face un tur, care include siTurnul cu Ceas, cunoscut si sub numele de Big Ben.

10. PALATUL BUCKINGHAM: Dacă nu ai fost niciodată la Londra, o vizită la rședința Maiestăţii Sale este o necesitate. Din Palatul de 775 de camere, numai 19 Camere de stat – utilizate de către Regina şi invitaţii săi pentru divertisment oficiale şi de stat – sunt deschise publicului, între august şi septembrie in fiecare an. Acestea conţin unele dintre cele mai mari comori din Colectia Regala, inclusiv picturi de Rembrandt, Rubens şi Canaletto, sculptura de Canova şi bucăţi nepreţuite de porţelan şi de mobilier.

In această perioadă Londra este cel mai vizitat oraș, având în vedere că aici se desfășoara Jocurile Olimpice. Daca nu vă aflați printre norocoșii care pot vedea live această competiție, vă oferim câteva alternative – concerte & meciuri de fotbal sau tenis și astfel să aveți parte și de câteva zile la Londra.

CONCERT ANDREA BOCELLI – 14 noiembrie

CONCERT LADY GAGA – 08 septembrie

CONCERT RONAN KEATING – 26 ianuarie

CONCERT NICKELBACK – 08 octombrie

CONCERT ONE DIRECTION – 22 februarie 2013

Meciurile din Premier League meciurile echipelor Chelsea sau Arsenal Londra

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS: Federe, Nadal, Djokovic și alți tenismeni de top se înfruntă în Turneul Campionilor de la Londra.

BARCELONA – templul lui Gaudi și al fotbalului

Barcelona este al doilea oraș din Spania, după Madrid, însă din punct de vedere turistic se află clar pe primul loc. Capitala Cataloniei are numeroase atracții de oferit turiștilor care aleg această destinație pentru a-și petrece vacanța.

Dacă doar obiectivele turistice nu vă conving să mergeți la Barcelona, ACTIV TOURS vă oferă câteva ocazii pentru a vizita acest oraș. Mai jos aveți o listă cu evenimentele care vor avea loc în 2012:
Meciurile echipei FC Barcelona în Primera Division pentru microbisti
http://www.eventuria.ro/fc-barcelona-primera-division-2012
sau un concert LENNY KRAVTZ in 03 iunie http://www.eventuria.ro/concert-lenny-kravitz-la-barcelona-03-iunie-2012

Cu ocazia acestor evenimente puteți admira și frumusețile orașului aflat sub influența operelor lui Picasso, Salvador Dali sau al arhitectului Antonio Gaudi, cel care a schimbat fața Barcelonei.
Printre simbolurile Barcelonei se numără Casa Mila sau La Pedrera – ,,cariera de piatră”, denumită astfel datorită asemănării fațadei cu o stâncă. La ultimul etaj se află Espai Gaudi, o expoziție de proiecte, modele și surse de inspirație ale lui Gaudi, iar pe acoperiș aveți acces la o terasă ornamentată cu sculpturi. În vecinătatea acestui obiectiv se află și alte opere ale lui Gaudi: Casa Batlo – cunoscutăși sub numele de Casa dels ossos (,,Casa oaselor”), Casa Calvet, Torre de Bellesguard sau Casa Vicenc.

Pentru turiștii boemi, recomandăm o plimbare pe marele bulevard La Rambla, cu străzi înguste și magazine, care te invită să cunoști această zonă, ce se întinde de la Placa de Catalunya până la statuia lui Columb, și este plină de chioșcuri de ziare, standuri de animale și flori și de tot felul de artiști.

Una dintre cele mai frumoase zone din Barcelona este Montjuic, un deal care vă oferă o priveliște asupra orașului. În traducere înseamnă Muntele evreilor. Aici se află un parc, unde puteți admira satul olimpic al Olimpiadei din 1992, Palau Nacional, care este acum Museu Nacional d’Art de Catalunya, unde găsiți cea mai mare colecție de artă romantică din lume. Tot în Monjuic este și Museu Militar, cu expoziția sa de arme, uniforme și armuri, iar Fântâna Magică, un spectacol de apă, muzică și lumini este un obiectiv turistic ce nu poate fi ratat.

Nu poți ajunge la Barcelona și să nu vezi opera neterminată a lui Antonio Gaudi – Sagrada Familia, care îți taie pur și simplu răsuflarea prin măreția ei și prin simbolurile imaginate de creator. Cele șase turle parcă ating cerul. Poate fi vizitată cripta unde Gaudi este înmormantat. Un muzeu este dedicat vieții acestui mare arhitect ce a fost Antoni Gaudi și istoriei bisericii. De asemenea pot fi vizitate turnurile. Pentru a ajunge în vârf trebuie să urci 350 de trepte, iar cei cu rău de înălțime sau cu clastrofobie sunt sfătuți să nu riște. În apropiere este situat Parcul Guell, locul unde Gaudi își avea căsuța. Parcul conține construcții de piatră uimitoare și clădiri fascinante, iar la intrare se află celebrul dragon, ornat în culori diverse și care aproape că a devenit o emblemă a Barcelonei.

Dacă sunteți interesați de artă, puteți merge la Muzeul Pablo Picasso, pictor, sculptor, grafician, ceramist – (1881 – 1973) care s-a mutat la Barcelona în 1885 din Coruna. Muzeul din Barcelona se poate lăuda cu una dintre cele mai complete colecții de opere de artă ale lui Pablo Picasso (colecția permanentă a muzeului se compune din peste 3500 de lucrări), găzduit de cinci palate medievale unite între ele prin Barri Gotic (cartierul gotic al Barcelonei). Această zonă este străbătută de străduțe înguste și pline de istorie, ale cărei clădiri datează din perioada medievală, printre cele care merită văzute numărându-se Basilica La Merce și Primăria Barcelonei (Casa de la Ciutat).

Camp Nou și Muzeul FC Barcelona – fie că vă place sau nu fotbalul trebuie să vedeți și Una dintre cele mai mari “catedrale” ale fotbalului din Europa – Nou Camp – stadionul pe care din 1957 FC Barcelona își dispută meciurile de pe teren propriu, atât cele din campionatul intern, cât și cele din competițiile internaționale. Dacă vizitați muzeul FC Barcelona veți avea parte de o prezentare a istoriei impresionante a clubului prin colecții de fotografii, trofee și documente ce ilustrează anii de glorie ai catalanilor. In muzeul de trofee, pozele cu Hagi si Gica Popescu vă vor face să vă simțiți mândri că sunteți români.

Nu trebuie să ratați nici impresionantul Aquarium Barcelona. Imaginați-vă într-un tunel din sticlă, înconjurați de apă și pești de toate soiurile, printre care se numără și fioroșii rechini.

Stai la plajă, admiri munții, te plimbi printr-un oraș vechi, te distrezi în cluburi moderne, vizitezi muzee, ești microbist și mergi la meci, pe marele Nou Camp. Iată câte lucruri poți face în Barcelona.

RĂZBOIUL CONTINUĂ FC BARCELONA – REAL MADRID

FC BARCELONA – REAL MADRID nu mai este demult un simplu eveniment al fotbalului. Iar în acest an iubitorii sportului rege au avut ocazia de a admira spectacolul făcut de cele două echipe atât în meciurile din campionat – celebrul El Clasico, din Cupă dar și în Champions League, cea mare tare competiție europeana a cluburilor.

ACTIV TOURS vă oferă toate facilitățile pentru a face din acest eveniment o experiențe unică.
FC Barcelona – Real Madrid se joacă în aprilie 2012. Oferta completa pe acest link:

Pentru un iubitor de fotbal nimic nu se compară cu bucuria de a-și vedea idolii jucând. Însă până ajungeți la meci puteți intra în atmosferă vizitând muzeele celor două echipe.
Dacă mergeți la Madrid trebuie să treceți pe la celebrul obiectic turistic pentru microbiști – Stadionul Santiago Bernabeu. La orele la care se fac tururile, stadionul este gol, însă odata ajuns acolo simți vibrația tribunelor, auzi aplauzele fanilor. Coborând în muzeul clubului se poate admira vitrina cu trofeele tuturor echipelor care poartă numele Real Madrid, nu doar cele de fotbal. Însă zona cea mai aglomerată și spectaculoasă în același timp este cea dedicată echipei lui Mourinho. Pe fundal se aude imnul echipei.
Românii se simt mândri când admiră panoul cu fotbaliștii care au jucat pentru Real. O poză cu Hagi și steagul României printre alte nume mari ale fotbalului. Turul se continuă cu coborârea în iarba, locul de unde poți admira stadionul în toată măreția lui. Ai ocazia să pășești pe gazonul unde s-au dat multe ,,bătălii”, din care de fiecare dată învingător a ieșit fotbalul. Dacă vrei să te relaxezi poți lua loc pe băncile de rezerve, iar de acolo, trecând prin tunelul pe care ies echipele, ajungi la vestiar și la locul unde jucătorii își împartășesc primele impresii după meci, la interviuri. Punctul final al turului este magazinul oficial, de unde sigur vei pleca cu un suvenir dacă ești fan Real Madrid.

Echipa rivală se laudă și ea cu un muzeu și un stadion ce reprezintă un obiectiv de neratat pentru suporterii Barcelonei și nu numai.
Muzeul clubului te întâmpină cu prezentări multimedia și ecrane imense unde se derulează mii de imagini de la marile meciuri. Aici există un panou unde sunt afișate versurile imnului catalan traduse în mai multe limbi. Printre ele și româna. În vitrina cu trofee se distinge Cupa Campionilor Europeni, trofeu pe care Barcelona l-a câștigat și în acest an.


Stadionul Camp Nou este considerat cel mai mare din Europa, cu o capacitate de aproape100.000 de locuri. Pășind pe drumul către gazon ești cuprins de emoții.
Magia lui Messi, pasele lui Xavi, execuțiile lui Iniesta, șuturile lui David Villa. Toate s-au petrecut aici. Pe fundal auzi zgomotul publicului la ieșirea jucătorilor pe teren. Pentru câteva minute uiți că ești doar un fan și deja te imaginezi în tricoul roșu – albastru. Turul continuă cu sala unde se țin conferințele de presă și cu locul unde stau comentatori sportivi din toată lumea. Între vestiar și tunelul care duce la teren se află și o capelă. La finalul turului urmează și aici magazinul unde poți găsi atât tricouri și mingi de fotbal cât și copii în miniatură ale trofeelor câștigate de Barcelona sau diverse obiecte cu inscripțiile clubului.

Fie că sunteți fani FC Barcelona sau Real Madrid, puteți vizita ambele stadione, două monumente ale fotbalului. Sunt două experiențe unice, pe care merită să le încercați. Cu siguranță un iubitor FC Barcelona nu va trăi cu aceeași intensitate turul stadionului Santioago Bernabeu, însă nu trebuie să-l rateze.

Iar punctul culminant al acestor vizite trebuie să fie meciul. Ce altceva își mai poate dori un microbist după un duel Real Madrid – FC Barcelona sau FC Barcelona – Real Madrid? Poate încă un meci între aceleași echipe.