Disneyland Paris – tărâmul copilăriei veşnice

Într-un ţinut fermecat, însă nu foarte îndepărtat, acolo unde visele se împlinesc, eroii şi eroinele Disney vă aşteaptă ca să vă poarte în basmele nemuritoare. Activ Tours&Travels vă invită la Disneyland Paris: cele mai frumoase poveşti vor lua viaţă chiar sub ochii voştri ca prin magie, iar personajele Disney vor fi fericite să vă aibă drept invitaţi de onoare. Disneyland nu se adresează doar copiilor, este o lume magică în care se întâmplă mereu ceva frumos: prinţi şi prinţese, personaje de poveste şi eroi din desene animate vă dau întâlnire aici pentru a vă oferi o vacanţă de neuitat!

Disneyland Paris

Disneyland Paris este o staţiune de vacanţă şi de recreere în Marne-la-Vallée, un oraş nou aflat în zona de est a Parisului, Franţa. Complexul este situat la 32 km distanţă de centrul Parisului și se află în cea mai mare parte în comuna Chessy, Seine-et-Marne. Disneyland Paris cuprinde două parcuri tematice (Disneyland Park și Walt Disney Studios Park), Disney Village (cu magazine, restaurante, animaţie şi celebrul Buffalo Bill’s Wild West Dinner Show) şi 14 hoteluri, dintre care 7 sunt tematice, aflate în proprietatea directă a Euro Disney (Disneyland Hotel 5*, Hotel New York 4*, Newport Bay Club 3*, Sequoia Lodge 3*, Hotel Chayenne 2*, Hotel Santa Fe 2*, Davy Crocket Ranch 2*), iar 7 sunt hoteluri asociate, aparţinând unor lanţuri hoteliere.

Cine nu s-a uitat măcar o dată la desenele animate ale lui Walt Disney? Cine nu-i îndrăgeşte pe vestiţii Micky Mouse, Donald Duck , Tom şi Jerry, Frumoasa din Pădurea Adormită, Peter Pan, Pinocchio? Îndrăgitele persoanje de desene animate te întâmpină de la intrarea în Parc şi te însoţesc prin tot parcul. Acesta a fost conceput ca o îmbinare a mai multor „Lumi” diferite: fie că vă aflaţi în western-ul sălbatic sau în spaţiul planetar, efectele speciale sunt prezente la tot pasul iar călătoria prin acest lumi va fi cu siguranţă o experienţă de neuitat.


Disneyland Park:
parcul este împărţit în cinci landuri: Discoveryland – unde puteţi călători în timp prin Univers; Fantasyland – zona în care poveştilecare au inspirat desenele animate sunt cuprinse de magie şi devin reale; Adventureland – o lume nouă, plină de aventuri interesante; Frontierland – unde puteţi vedea cum a fost cucerit vestul; Main Street USA – zona în care atmosfera este specifică anului 1900. In acest parc găsiţi numeroase atracţii, veţi întâlni celebrele personaje ale lumii Disney şi veţi avea ocazia să participaţi la petrecerile şi la paradele organizate în fiecare zi, pentru toţi vizitatorii.

Walt Disney Studios Park este structurat întocmai ca un studio de filmări, cu patru secţiuni: Backlot – locul unde puteţi urmări live spectacole de cascadorii şi demonstraţii de efecte speciale; Toon Studio – aici veţi descoperi secretele animaţiei lui Walt Disney; Production Courtyard – prin intermediul acestei secţiuni faceţi cunoştinţă cu lumea filmului, cu personajele Disney ce prind viaţă pe scenă; Front Lot – o reproducere fidelă a studioului Walt Disney din Hollywood, unde vedete sunt numai copiii.

O primă călătorie în lumea lui Disney poate fi copleşitoare, tocmai de aceea trebuie planificată cu atenţie. Altfel, s-ar putea nu doar să cutreieri parcul în lung şi în lat, dar şi să ratezi prinţii şi prinţesele preferate ale celor mici. Pentru a ajunge la Disneyland este foarte simplu: mai multe mijloace de transport în comun sunt la dispoziţia voastră, pentru a vă aduce pe meleagurile copilăriei. Pentru a ajunge la parc de pe aeroportul Charles de Gaulle (unde aţi aterizat cu un avion al companiei Tarom sau Air France), trebuie să luaţi trenul RER – linia B până în Paris (staţia Les Halles) unde veţi schimba cu RER linia A – staţia Marne-la-Vallée/Chessy, la 2 minute de mers pe jos de Parcuri. Călătoria durează aproximativ 45 de minute. Dacă vă hotărâţi să închiriaţi o maşină din Paris, veţi ajunge la Parc pe autostrada A4. Parcarea este gratuită în interiorul Parcului, pe baza cardului primit de la recepţia hotelului unde veţi fi cazaţi.

După ce aţi intrat in Parc şi v-aţi cazat, nu uitaţi să vă luaţi fie de la hotel, fie de la chioşcurile de bilete, o hartă a întregului Disneyland. Sunt detaliate toate atracţiile, restaurante, zonele de shopping, şi cel mai important, zonele în care îl puteţi întâlni pe Mickey sau alte personaje Disney. Cu rol informativ, Parcurile sunt deschise zilnic intre următoarele ore: Disneyland Park : 10.00 – 23.00 şi Walt Disney Studios: 10.00 – 19.00. Este foarte util să vă interesaţi şi de programul vedetelor Disney, pentru a şti unde şi când îşi vor face apariţia pentru a le îmbrăţişa, a cere un autograf sau a face o poză cu ele.

Harta parcului Disneyland Paris

Acum sunteţi gata să porniţi în marea aventură şi să străbateţi pas cu pas fiecare dintre locurile magice menţionate mai sus:

1. Zona de intrare in Disneyland Park este denumită “Main Street USA” şi este de fapt reprezentarea unui bulevard dintr-un oraş din Statele Unite, de pe la 1900, populat aproape în totalitate de restaurante şi magazine de suveniruri. E un fel de zonă de acomodare. Partea cea mai bună a acestui bulevard este că în fundal, pe mijlocul său, se vede Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită.

2. Fantasyland – unde puteţi merge fără grijă cu copii de toate vârstele, pentru că vor fi cu toţii încântaţi de atracţii. Veţi trece pe sub castelul Frumoasei din Pădurea Adormită şi veţi avea la dispoziţie un Carusel, Ceşcuţele Pălărierului Nebun, Labirintul lui Alice în Ţara Minunilor şi nişte tiribombe colorate. Totuşi, cea mai importantă atracţie şi cea mai nouă este Meet Mickey Mouse. O casuţă în care intri şi il găseşti pe Mickey pregătindu-se de spectacolele sale. Are tot felul de costume şi ustensile şi este suficient de drăguţ cât să ţi le prezinte. Înainte de a părăsi Fantasyland, nu uitaţi să vă îmbarcaţi şi într-o mini-excursie în jurul lumii, în atracţia numită “It’s a small world”. Veţi fi surprinşi de sutele de figurine colorate, fiecare reprezentând cate o ţară, regiune sau continent.

3. Discoveryland – OZN-uri zburătoare, traseu de maşini vintage, un roller coaster, Space Mountain Mission 2 vă aşteaptă acolo. Pentru copii, cea mai aglomerată atracţie din Discoveryland pare a fi Autopia, o zonă cu nişte piste pentru maşini, unde copiii pot conduce maşini vintage, din ani ’50.
4. Adventureland – zona cea mai apreciată de copii, şi cea mai aglomerată. De la căsuţa în copac a lui Robinson Crusoe, la vasul lui Jack Sparrow din Piraţii din Caraibe, copiii sunt bucuroşi de comorile pe care le descoperă.

5. Frontierland – inspirată din Vestul Sălbatic, în care toate personajele sunt îmbrăcate în cowboys sau cowgirls. Aici poţi încerca un roller coaster care te plimbă printr-o zonă minieră, numit Big Thunder Mountain. Interesantă este şi plimbarea cu vaporaşul prin Vestul Sălbatic, dar şi satul lui Pocahontas.
Un alt motiv pentru care îţi doreşti să ajungi la Disneyland este complexul Val d’Europe, unde experienţa shopping-ului este încântătoare. Branduri celebre, un hipermarket unde găseşti tot ce vrei, restaurante şi un outlet village, în care, dacă ţi-au mai rămas bani de cheltuială, poţi remedia fără probleme situaţia. Strada care străbate satul îţi îndreaptă paşii către un loc de care copiii vor fi fermecaţi: Sea Life Center. Pe lângă cele 300 de specii de peşti şi broaşte ţestoase găzduite, Centrul este înconjurat de două tuneluri subacvatice cu rechini. Incursiunea în lumea marină va fi în acelaşi timp magică şi instructivă pentru întreaga familie.

Pentru a putea servi masa, există foarte multe restaurante, fiecare cu specificul zonei în care se află. Puteţi încerca restaurantul Agrabah Cafe, din Adventureland, cu mâncare arăbească şi mediteraneana, restaurantul Hakuna Matata, cu atmosferă africană, restaurantul Cowboy Cookout Barbeque, din Frontierland sau Blue Lagoon, Cafe Hyperion sau Rocket Cafe. Nu puteţi rata de asemenea un dejun sau o cină specială în compania persoanjelor voastre preferate, trebuie doar să faceţi o rezervare înainte la unul dintre restaurantele din Disney Village.
Seara, înainte de ora închiderii, are loc spectacolul de sunet şi lumini Disney Dreams, lansat cu ocazia îimplinirii a 20 de ani de Disney. Durează cam jumătate de oră, timp în care te poartă prin toate poveştile Disney, într-o explozie de culoare, sunet şi lumini. Astfel se încheie o zi minunată la Disneyland, iar tu te poţi retrage la hotel pentru a te odihni pentru o nouă zi, purtat de firul poveştii.

Disneyland

Activ Tours&Travels îţi oferă pachetul turistic perfect pentru o călătorie de câteva zile în lumea desenelor animate. Cele mai bune oferte speciale şi reduceri de până la 30% sunt acum la dispoziţia ta pentru o minunată vacanţă la Disneyland!

Activ Tours&Travels îţi propune un sejur de 3 zile la Hotel Santa Fe 2*, la tariful de 207 euro/persoană. Preţul include cazarea, micul dejun, biletele de intrare în cele două parcuri de distracţii pentru fiecare zi a sejurului. Cele mai multe surprize vin însã pentru cei mici, astfel încât, copiii până la 7 ani beneficiază de cazare, mic dejun şi acces în parc gratuit. În plus, pentru rezervări cu data de începere a sejurului până la 29.03.2014, primul copil de până la 12 ani beneficiază de gratuitate la biletul de avion, iar al doilea copil de până la 12 ani beneficiază de 33% reducere (copiii plătesc doar taxele de aeroport).

În plus, ai reducere Early Booking bonus de 25% pentru cazare 3 nopţi/4 zile intrare în parc, pentru rezervări efectuate până la data de 30.11.2013 – cazare în perioada 01.02.2014 -02.04.2014.
Sfatul nostru este să achiziţonaţi biletele de intrare în parcuri în acelaşi timp cu pachetul turistic, pentru a economisi mai mulţi bani. În caz contrar, veţi plăti 74 euro/adult pentru o singură zi de intrare în parc!

Hotel Santa Fe


Hotelul Santa Fe 2*
este situat în interiorul resortului Disneyland Paris, la 10 minute de mers cu shuttle-bus (gratuit) de Parcul de distracţii Disneyland. Hotelul este o oază de relaxare, unde puteţi avea parte de o atmosferă tipic mexicană. Hotelul dispune de restaurant, parcare proprie, acces persoane cu dizabilităţi, loc de joacă pentru copii, seif la recepţie.
Camerele standard sunt dotate cu baie cu dus/WC, TV satelit, telefon, cca 21 mp. Permit cazarea a maxim 4 persoane. Camerele familiale- cca 42 mp., permit cazarea a maxim 6 persoane. Hotelul mai dispune de loc de joacă pentru copii, colţul copiilor în interiorul hotelului, sală de jocuri.

Aşadar, totul este la dispoziţia copilului vostru pentru experienţa de care îşi va aduce aminte toată viaţa, însă şi voi veţi redescoperi magia copilăriei. O vacanţă la Disneyland cu Activ Tours&Travels este recomandată tuturor celor care doresc ca aventurile în familie să rămână o amintire de neuitat, celor care vor să trăiască experienţe magice şi, nu în ultimul rând, persoanelor care păstrează în suflet farmecul copilăriei.

IA-ȚI PORȚIA DE ADRENALINĂ LA PORTAVENTURA

Astăzi vă recomandam un loc în care vă puteți bucura de zilele de vacanță împreuna cu întreaga familie. Dacă vreți să vă distrați, trăind senzații tari la înălțime, sau să vă amintiți de copilărie, întâlnind persoanje ca Woody, Winnie, Betty Boop, Cookie Monster și altele, PORTAVENTURA este locul ideal.


Situat în stațiunea Salou din Estul Spaniei, Portaventura este cel mai mare parc din Europa si al doilea din lume. Parcul este recomandat atât pentru copii cât și pentru părinți, fiind împărțit în mai multe zone tematice.
Prima zonă pe care o străbateți este MEDITERANIA, localizată chiar pe malul Mării Mediterane, amenajată ca un oraș catalan, a cărui liniște este spulberată doar de furia lui Furius Baco, cea mai cunoscută atracție din parc.

Un loc unde puteți profita de răcoarea junglelor este POLYNEZIA, plinaă cu păsări exotice. Însă principala atracție a acestei zone este Tutuki Splash – călătorie cu barca printre stânci, care se finalizează cu coborârea abruptă din vârful unui vulcan direct în lac. Cei mici pot alege caruselul Waikiki sau roller costerul Tami Tami.

Pentru cei fascinați de CHINA și misterele ei, există o zonă cu dragoni și Marele Zid, două dintre cele mai importante li cunoscute elemente ale culturii chineze. Cei care vor să simtă adrenalina la maxim, pot încerca Dragon Khan, un roller coastre uriaș, ce atinge o viteză maximă de 65 km/ ora.

Puțină culoare și bucurie molipsitoare găsiți la tot pasul în MEXIC. Lăsați-vă învăluiți de flăcări și fum în Templul Focului. Aveți grijă la mumiile fioroase care apar pe neașteptate și pregătiți-vă să vă mențineți echilibrul platforma care va începe să se miște.

Simțiți-vă ca un personaj din filmele western în VESTUL SĂLBATIC. Senzațiile tari sunt și aici la tot pasul. The Grand Canion Rapids și The Silver River Flume sunt două curse pe care nu lei uita curând.

Unde stați
Portaventura vă oferta o varietate de hoteluri tematice din care puteți alege.
HOTEL GOLD RIVER 4* – construit in stilul Vestului Salbatic, este situat la intrarea in parcul de distractii.
HOTEL PORTAVENTURA 4* – situat la intrarea in parc. Liniștea Mediteranei se regăsește în fiecare colț al acestui hotel.
HOTEL CARIBE 4* – situat la aproximativ 10 minute distanta de parcul de distractii. Aici regăsiți atmosfera Caraibelor, cu palmieri și frumoase grădini.
HOTEL EL PASO 4* – situat la numai 5 minute de parcul de distractii, pentru admiratorii Mexicului, cu toate culorile, muzica și veselia specifică.
Tariful pentru o noapte de cazare începe de la 69 EUR/ persoana/ noapte, la Hotel Caribe 4*.

Indiferent de hoteul pe care îl alegeți pentru cazare, intrarea în parc este inclusă.

Fie că veniți cu copilul sau petreceți un sejur cu prietenii, la Portaventura veți găsi cu siguranță un loc pe placul dvs.