Cu Activ Tours & Travels pe litoralul bulgăresc al Mării Negre I

În ultima vreme tot mai mulţi români aleg să-şi petreacă vacanţele de vară pe litoralul bulgăresc şi asta datorită condiţiilor mai bune de cazare oferite de vecinii noştri. Astfel pornesc şi eu la drum în primul infotrip din meseria, din viaţa mea, hotărâtă să aflu care sunt motivele pentru care oamenii aleg Bulgaria ca destinaţie de vacanţă şi totodată să vin cu ponturi pentru cei care au rămas fideli litoralului românesc dar care totuşi vor să iasă din monotonie şi nu ştiu cum.

Vară, soare, nerăbdare, bagaje…totul e pregătit pentru minisejurul de care-mi doresc să profit la maximum.

Ramân în prima fază impresionată de binecunoscutul Pod al Prieteniei ce leagă oraşele Giurgiu şi Ruse, de măreţia Dunării, pe care mă chinui să o prind în toată spendoarea într-o poză…Apoi, constat cu stupoare că ajung într-un oraş gri, ce mă duce cu gândul la comunismul despre care am citit în cărtile de istorie, un loc ce lasă o imagine tristă, săracă. Mă întreb dacă asta mă va aştepta şi pe litoral…

Drumul continuă…încerc să reţin literele lor…învăţ să citesc localitaţi pe indicatoare…un progres de care-s mândră 😀

Drumul pare interminabil, însă după vreo 4 ore, reuşesc să văd cum marea şi cerul se contopesc la orizont. Pare că am intrat într-o altă lume, verdeaţă cât cuprinde, miros de sare. Sunetele scoase de pescăruşi îmi dau o stare de bine.

Prima staţiune peste care dau este Balchik, locul unde se află Castelul reginei Maria şi minunata gradină botanică. Grădina nu trebuie ratată deoarece adăposteşte o colecţie unică de cactuşi în aer liber, de fapt cea mai mare colecţie din Sud-Estul Europei. Sunt cactuşi plantaţi acum 80 de ani, transformaţi în copaci. Cu puţin noroc îi puteti descoperi în perioada de înflorire (luna august). În această gradină mai pot fi văzute vase antice, bănci din piatră şi chiparoşi zvelţi. Doar 5 leva vă costă vizitarea celor două şi credeţi-mă că merită.

Albena. Urmatoarea staţiune pe al cărei pamânt calc este una liniştită, unde cu siguranţă veţi putea petrece un concediu odihnitor. Hotelurile nu sunt impresionante, unele mai degrabă au un aer învechit, însa verdeaţa oraşului, multitudinea de locuri de joacă pentru copii, faptul că nu se plateşte parcarea în caz că mergeţi cu maşina personală, fac ca această staţiune să fie o opţiune de petrecere a concediului pentru familiile cu copii. Aici nu trebuie să vă faceţi griji nici la plajă. Majoritatea hotelurilor oferă şenzlonguri şi umbrele fară cost suplimentar. Nici mâncarea nu este o problemă. Odată ajunşi pe litoralul bulgăresc conceptul all inclusive pe care-l deţin multe dintre hoteluri nu numai că vă satură dar vă face să ajungeţi acasă mai grei. Spun asta din experienţă! 😀

În Nisipurile de aur, constat că hotelurile sunt mai impunătoare, totul este mai vesel, mai animat. Pentru a ajunge la plajă se coboară, asta în cazul în care hotelul la care vă cazaţi nu este pe malul mării. Aici, atât parcarea cât şi şezlongurile la plajă sunt contra cost.

Staţiunea este destul de animată, puteţi merge la terasele deschise în timpul zilei şi serii, puteţi lua suveniruri pentru cei dragi de la multitudinea de tarabe din zonă.

Constantin şi Elena. Din Nisipurile de Aur până în micuţa staţiune de la Marea Neagră nu am facut mai mult de 15 minute cu autocarul. Am descoperit aici o staţiune pe cât de mică pe atât de primitoare. Aveam senzaţia că sunt acasă. Am făcut o vizită şi la mânăstirea ce poartă numele localitaţii. Este locul cel mai potrivit pentru a vă încărca de spiritulitate pe durata sejurului la mare.

Sper ca puţinele cuvinte aşternute să vă convingă să alegeţi în continuare litoralul bulgăresc al Mării Negre. Noi, ACTIV TOURS TRAVELS, avem cele mai bune oferte de sejur pentru concediul dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.