Cu gondola prin Veneția

Învăluită de o ceață subțire, din cauza umezelii, și plin de turiști care vin din toate colțurile lumii, Veneția pare a fi un vis. Dar acest oraș minunat, nu este doar obiectul unor cărți poștale, el există. Veneția nu mai este orașul vizitat doar de cupluri tinere pentru a respira aerul romantic. Este un oraș care merită văzut, de aceea te invităm să te pierzi printre aleile sale ori în Piazza San Marco, pe Podul Rialto sau pe Puntea Suspinelor și să faci o plimbare cu gondola.

Pentru a profita de esența acestui oraș magic, vă sugerăm să nu ratați în vizita la Veneția câteva lucruri care vă vor face să înțelegeți spiritul și atmosfera din minunatul oraș italian.

Plimbați-vă cu gondola. Nici o excursie la Veneția nu ar fi completă fără o barcă pe unul dintre căile navigabile ele orașului. Noi vă recomandăm Grand Canal, numit de localnici ,,canalazzo”. Cu o lungime de 4 km, acesta împarte centrul istoric în două părți, fiind mai mai vechi chiar decât Veneția. O plimbare pe Grand Canal vă oferă posibilitatea să admirați orașul în toată splendoarea lui și să observați specificul clădirilor, armonia construcțiilor și aleile înguste.

Mergeți în Piazza San Marco. Vorbind despre Veneția, Piața San Marco (in italiana: Piazza San Marco), este primul loc la care toată lumea se gândește. Aceasta este cea mai mare piață din oraș și tot aici puteți vedea Bazilica dedicată sfântului protector al Veneției. Podeaua este ascunsă de porumbeii așteptați de turiști care îi hrănesc cu pesmet sau semințe. În trecut, Piazza San Marco găzduia procesiuni, târguri și vânători de taur. Astăzi este înconjurat de baruri foarte scumpe.

Palatul Dogilor . Venețienii sunt foarte mândri de acest palat, deoarece păstrează o parte din istoria lor și a fost protagonistul unor fapte importante din viața orașului. Palatul Dogilor a fost exact unde este acum în perioada republicană de la Veneția, a fost acolo și când Veneția a fost cucerită de Napoleon.

Podurile din Veneția. Este aproape imposibil de numărat podurile din Veneția: sunt 354! Acest oraș are o relație importantă cu podurile sale, deoarece acestea sunt necesare pentru supraviețuirea sa, ele conectează diferite zone ale orașului. Podul cel mai cunoscut este Podul Suspinelor, iar cel mai nou pod de la Veneția este Podul Constituției – proiectat și construit de faimosul arhitect spaniol Santiago Calatrava – comandat în 1997 si deschis pentru public în 2008.

Încercați bucătăria venețiană.
Printre mâncărurile tradiționale din Veneto se numără oca in onto (gâscă în grăsime proprie) sau pești de apă dulce, sau poate doriți cele mai bune polpette (chiftele), precum și o selecție de aperitive, inclusiv fructe de mare crude. Iar ca desert sigur nu veți putea refuza delicioasa înghețată (gelato). Fiți răbdători pentru că există întotdeauna o mulțime uriașă care așteaptă să fie servită. La final vă veți convinge că merită așteptarea.

Dacă vizitați Veneția în perioada Carnavalului vă puteți alege costumul și masca și vă puteți alătura zecilor de turiști din alte țări.

Cumpărături în Veneția.
Puteți face cumpărături în buticuri sau direct de la atelierele de suveniruri. Veneția oferă o mulțime de lucruri tipice pe care le puteți aduce acasă ca suveniruri. Dacă preferați magazine mari nume mergeți la Pizza San Marco unde veți găsi magazinele celor mai mari stilisti italieni: Fendi, Dolce & Gabbana, Prada, Giorgio Armani, Valentino, Versace și Missoni. Orașul Dogilor este, de asemenea, plin de ateliere de haine fine, rochii unice și celebrele măști ceramice, utilizate în timpul Carnavalului. Nu puteți merge acasă fără o pălărie de catifea sau fără „furlane”, pantofi de gondolier, confecționați din catifea. Mai mult decât atât, trebuie să vizitați, chiar și pentru doar câteva ore, Insulele Burano și Murano, unde puteți găsi dantele fine și minunate obiecte din sticlă.

Veneția se descoperă cel mai bine plimbându-vă cu gondola pe Grand Canal sau pe aleile înguste, traversând sutele de poduri.
ACTIV TOURS & TRAVELS vă propune un city break la Veneția chiar de 08 martie.
http://www.ofertadevacanta.ro/hotel-quality-delfino-mestre-4_venetia_italia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.