Cu ochii pe Londra

Londra se poate mândri cu unele dintre atracţiile cele mai emblematice din lume, de la repere istorice, cum ar fi Palatul Buckingham şi Turnul din Londra, la construcții mai recente, cum ar fi O2 sau London Eye. Mai jos vom alege 10 atracții pe care vizitatorii Londrei nu le pot rata.


1. LONDON EYE:
Mai înalt decât Big Ben şi mai populară decât orice alta atracţie din Londra, London Eye oferă cele mai spectaculoase privelişti ale oraşului, cu vizibilitate de pana la 40 kilometri în toate direcţiile. Inițial construit ca o structură temporară, London Eye s-a dovedit a fi de succes, astfel că dupa 10 ani, pare să rămână unul dintre reperele cele mai iubite la Londra.

2. TURNUL LONDREI: În ciuda reputaţiei de loc sumbru, de tortură şi moarte, între aceşti pereţi, veţi descoperi, de asemenea, istoria unui palat regal si o puternică cetate.

3. TOWER BRIDGE:
Adesea confundat cu London Bridge – probabil pentru că pare mult mai impresionant – Tower Bridge este unul din exemplele cele mai ingenioase de inginerie victoriană. Podul a fost conceput în 1884, pentru a permite navelor mari să treacă liber de-a lungul Tamisei. Acesta este încă ridicat şi coborât de două sau de trei ori pe zi şi este la fel de uimitor astăzi ca atunci când a fost construit.

4. CATDRALA ST PAUL: aici puteți descoperi mormintele unor eroi ai naţiunii, cum ar fi Amiralul Lord Nelson si Ducele de Wellington.

5. SOUTHBANK CENTRE: În prezent, este unul dintre cele mai celebre centre de divertisment din lume. Puteţi vedea expoziţii de renume internaţional-artişti contemporani, la Galeria Hayward sau concerte de muzică clasică din Queen Elizabeth Hall.

6. TAMISA: Nu există nici o modalitate mai bună de a vedea obiectivele turistice din capitala Marii Britanii, decât de pe Tamisa. O excursie cu barca pe Tamisa este o necesitate pentru orice vizitator la Londra şi una dintre experienţele unice.

7. OBSERVATORUL REGAL: Reprezintă centrul oficial al World Time – Greenwich Mean Time. Prin plasarea picioarelor pe fiecare parte a liniei, se poate sta în ambele emisfere de est şi de vest simultan. Observatorul are, de asemenea, un planetariu de ultimă oră.

8. ARENA O2: Cine ar fi crezut acum cinci ani că elefantul alb, cunoscut sub numele de Millennium Dome va deveni unul dintre cele mai mari complexe de divertisment din lume? Pe langă arenă, cu o capacitate de 23000 de locuri -, care a găzduit mega-staruri precum Prince, Kylie Minogue şi Lady Gaga, dar şi evenimente sportive internaţionale – O2 găzduieşte, de asemenea, un loc de muzică live, un spaţiu de expoziţie, un club de noapte cu trei etaje, un ecran de cinema şi o serie de restaurante care servesc orice, de la friptură la sushi.

9. PARLAMENTUL: este sediul guvernului britanic din secolul 16. Vizitatorii din toată lumea pot vizita Parlamentul, pot să participe la dezbateri, comisii şi pot face un tur, care include siTurnul cu Ceas, cunoscut si sub numele de Big Ben.

10. PALATUL BUCKINGHAM: Dacă nu ai fost niciodată la Londra, o vizită la rședința Maiestăţii Sale este o necesitate. Din Palatul de 775 de camere, numai 19 Camere de stat – utilizate de către Regina şi invitaţii săi pentru divertisment oficiale şi de stat – sunt deschise publicului, între august şi septembrie in fiecare an. Acestea conţin unele dintre cele mai mari comori din Colectia Regala, inclusiv picturi de Rembrandt, Rubens şi Canaletto, sculptura de Canova şi bucăţi nepreţuite de porţelan şi de mobilier.

In această perioadă Londra este cel mai vizitat oraș, având în vedere că aici se desfășoara Jocurile Olimpice. Daca nu vă aflați printre norocoșii care pot vedea live această competiție, vă oferim câteva alternative – concerte & meciuri de fotbal sau tenis și astfel să aveți parte și de câteva zile la Londra.

CONCERT ANDREA BOCELLI – 14 noiembrie

CONCERT LADY GAGA – 08 septembrie

CONCERT RONAN KEATING – 26 ianuarie

CONCERT NICKELBACK – 08 octombrie

CONCERT ONE DIRECTION – 22 februarie 2013

Meciurile din Premier League meciurile echipelor Chelsea sau Arsenal Londra

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS: Federe, Nadal, Djokovic și alți tenismeni de top se înfruntă în Turneul Campionilor de la Londra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.