Descoperă Berlinul!

Berlin este un oraș preferat de mulți turiști ca o destinație pentru city break, în primul rand pentru obiectivele turistice pe are le oferă capitala Germaniei , dar și pentru viața de noapte, care este cu adevărat excepțională.
Dacă vă decideți să vizitați acest oraș aveți de văzut câteva simboluri, printre care Poarta Branderburg, Berliner Dom – uriașa catedrală din zona Mitte, Zidul Berlinului sau sediul Parlamentului Germaniei – impozanta clădire a Reichstag-ului.

Mai jos găsiți recomandările noastre pentru un city break la Berlin:

BERLINER DOM:
este cunoscut și sub numele de Catedrala din Berlin, fiind probabil cea mai grandioasă construcție din oraș, atât din punct de vedere al mărimii sale cât și al arhitecturii.

CROAZIERĂ PE RÂUL SPREE: este un alt mod plăcut de avedea obiectivele turistice ale Berlinului, mai ales în timpul verii.

MUZEE:
sunt mai bine de 200 în Berlin. Muzeul Pergamon: este unul dintre cele mai vizitate locuri din Berlin. Motivul? Aici sunt adăpostite colecții cu cele mai importante comori găsite în oraș. Unele dintre cele mai importante muzee le veți găsi într-un singur loc: “Museumsinsel” – Insula Muzeu, care face parte din Patrimoniul UNESCO. Aici puteți admira artefacte istorice importante din antichitate, cum ar fi Ishtar Gate – poarta Babilonului antic sau bustul reginei Nefertiti a Egiptului. La Muzeul de Istorie Naturală veți vedea cel mai mare schelet de dinozaur din lume montat. Un alt muzeu foarte renumit este Muzeul Evreiesc, cu clădirea sa spectaculoasă, proiectată de Daniel Libeskind.

BRANDENBURGER TOR (POARTA BRANDENBURG):
reprezintă unul dintre reperele Germaniei, fiind pe rând simbol al păcii, al războiului, al victoriei, iar din 1989 al reunificării Germaniei. Aici, Ronald Reagan a spus cuvintele sale celebre: „Dl. Gorbaciov, deschide poarta. Domnul Gorbaciov, dărâme acest zid „. SFAT: Mergeți la Poarta Branderburg noaptea. Nu vor fi oameni mai puțini, însa priveliștea este de nedescris.

FERNSEHTURM (TV TOWER)
a fost construit în anii 1960, în ceea ce obişnuia să fie Berlinul de Est. La cei 368 de metri este cea mai înaltă structură din Germania. De la puntea de observaţie aveţi o privelişte minunată asupra Berlinului, cu vizibilitate de până la 42 de kilometri.

MĂNÂNCĂ UN CURRYWURST: Dacă este ceva ce nu trebuie să ratați în Berlin, acesta este currywurst – cel mai popular aliment fast food. Iar dacă nu sunteți un adept al acestor alimente, mergeți la Muzeul Currywurst să vă potoliți ,,foamea” de cultură.

CHECKPOINT CHARLIE: După ce a fost cel mai bun punct de trecere a frontierei între Est şi Berlinul de Vest, acest punct de control este un simbol al Războiului Rece. După ridicarea Zidului Berlinului in 1961, aceasta a fost locul în care s-a întâmplat celebra confrunrate între tancuri americane şi sovietice. Checkpoint Charlie este adesea prezentat în filme şi cărţi de spionaj. Uită-te la „Octopussy” pentru a vedea ce făcut James Bond aici.

GRĂDINA ZOOLOGICĂ:
Cea mai veche grădină zoologică din Germania. cu cele 16.000 de animale și circa 1500 de specii diferite, este una dintre cele mai mari grădini zoologice din lume. Ursul polar Knut a fost cel mai faimos animal de aici – dar, din nefericire, a murit în martie 2011!

REICHSTAG – PARLAMENTUL: Reichstag a fost construit în secolul al 19-lea pentru a găzdui parlamentul german. În partea de sus a clădirii există o cupolă de sticlă de unde îi puteţi urmări pe politicienii germani la locul de muncă. Şi oferă, de asemenea, o vedere uimitoare a Berlinului!

ACTIV TOURS vă recomandă un city break în august, care include 2 nopți de cazare cu mic dejun și bilet la CONCERTUL SEAN PAUL. Oferta completă o puteți vizualiza pe site-ul nostru, www.eventuria.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.