INVITAȚIE LA OPERĂ – FESTIVALUL VERDI LA PRAGA

În fiecare an, în a doua jumătate a lunii august, la Opera de Stat este organizat Festivalul Verdi, în cadrul căruia sunt organizate concerte cu operele celebrului compozitor italian. Începând cu anul 2005, acest festival conține și spectacole cu lucrări ale altor artiști italieni. De aceea, festivalul mai este cunoscut și sub numele de Festivalul Operei Italiene.

PROGRAMUL FESTIVALULUI VERDI 2012:

24.8.2012 G. Verdi: La traviata
25.8.2012 G. Verdi: Rigoletto
26.8.2012 G. Verdi: Otello
28.8.2012 G. Verdi: La traviata
29.8.2012 G. Verdi: Trubadúr
30.8.2012 G. Verdi: Nabucco
31.8.2012 G. Verdi: La traviata
1.9.2012 G. Verdi: Aida
2.9.2012 G. Verdi: Nabucco
4.9.2012 G. Puccini: Madama Butterfly

Toate concertele se desfășoară la Opera de Stat din Praga, începând cu ora 19.00

Pe site-ul nostru dedicat evenimentelor, www.eventuria.ro, la secțiunea EVENIMENTE CULTURALE găsiți oferta completă pentru acest festival și recomandările noastre pentru un iubitor de artă care ajunge la Praga.

Pe parcursul celor 4 zile vă propunem și câteva excursii și tururi opționale:
GRAND CITY TOUR: turul vă va introduce în atmosfera boemă a orașului, parcurgând principalele cartiere istorice; printre obiective se numără Muzeul și Teatrul Național, Castelul Hradčany, St. Vitus’ Cathedral, Cartierul Evreiesc și Wenceslas Square.

CROAZIERĂ PE RÂUL VLTAVA:
În timpul plimbării de aproximativ o oră și jumătate, veâi putea admira Praga de la bordul unui vas. Comentariile cu privire la obiectivele turistice vor fi făcute de ghid însoțitor.

EXCURSIE LA KUTNÁ HORA:
Situat la aproximativ 65 km est de Praga, Kutná Hora este al doilea oraș ca importanță, după Praga, datorită minelor de argint, fiind totodată și reședința temporară a regilor Cehiei. Începând cu anul 1995, centrul istoric al oraşului a fost inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Turul oraşului include vizite la cele mai deosebite obiective turistice, cum ar fi Biserica Sf. Barbara sau The Bone House.

EXCURSIE LA KARLOVY VARY:
Tur cu autocarul, care vă duce prin peisajul pitoresc al Boemiei de Vest, spre
faimoasa statiune Karlovy Vary, recunoscută pentru izvoarele sale curative, dar și pentru sticla și porțelanul fabricate aici și nu în ultimul rând, pentru tradiționalul „Becherovka” – lichior pe bază de plante.

EXCURSIE LA ČESKÝ KRUMLOV: participanții la acest tur vor admira Boemia de Sud, cu sate pitorești și lacuri, pentru a ajunge la Cesky Krumlov, primul oraș din Cehia inclus pe lista UNESCO. Centrul orașului istoric, plin de atmosferă medievală și cu străzi înguste, cuprinde aproximativ 300 de case istorice şi al doilea mare castel din Republica Cehă, cu minunate grădini baroce. În interiorul grădinii, există un de teatru în aer liber

Tarifele pentru aceste tuturi le găsiți tot pe site-ul nostru, unde, în curând vor fi disponibile și alte oferte de City Break, Cultural City Break si Luxury City Break.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.