Londra – orașul cosmopolit al Europei

Londra este unul dintre cele mai scumpe oraşe din lume şi una dintre cele mai populare destinaţii turistice. Acest lucru se datorează mai ales faptului că oraşul de pe Tamisa are câte ceva de oferit pentru fiecare turist, indiferent de bugetul său.
De la rămăşitele zidului construit de Imperiul Roman şi până la Turnul Londrei, de la străduţele medievale până la muzeele din epoca Victoriană sau Georgiană, toate amintesc de istoria plină de dinamism a Londrei şi atrag prin farmecul specific.

Londra este un oraş cosmopolit în care se vorbesc peste 300 de limbi diferite şi un centru financiar important. Capitala Angliei este ca un magnet pentru actori, artişti şi designeri, dar şi un oras care stabileşte tendintele în artă, arhitectură, modă, design şi tehnologie. In ultimii ani, Londra a scăpat şi de reputaţia unui oraş în care nu se manancă bine, devenind una dintre capitalele culinare ale lumii.

Astăzi în cartierele Londrei se pot încă observa stiluri şi personalităţi diferite. Centrul oraşului este şi cel mai vechi cartier, găzduind unele dintre cele mai importante obiective turistice şi monumente din Londra cum ar fi Tower Bridge şi Turnul Londrei (Tower of London). Acesta din urmă este locul unde sunt păstrate bijuteriile Coroanei Britanice.

De asemenea, în centrul Londrei se gasesc si biserici importante, precum Catedrala Sf. Paul (St Paul’s Cathedral); obiecte din perioada antică a oraşului, descoperite în urma săpăturilor arheologice, sunt expuse la Muzeul Londrei.

În centrul orasului puteţi admira, de asemenea, şi clădiri mult mai moderne cum ar fi clădirea Lloyds, clădirea Swiss Re cunoscută sub numele de “The Gherkin” sau Podul Mileniului, supranumit şi “sabia de lumină”, Muzeul figurilor de ceara, Muzeul Churchill, Palatul Parlamentului, Galeria Națională sau Big Ben.

De asemenea, mai puteti vizita, în frumosul oraș de pe Tamisa și celebrele teatre si cinematografe Covent Garden sau Opera Regală din aminatul cartier West End.
Turiştii pot afla aspecte foarte interesante despre istoria banilor la Muzeul Băncii Angliei. Este recomandat ca centrul Londrei să fie vizitat pe timpul zilei, deoarece în zonă nu există prea multe restaurante, iar viaţa de noapte lipseşte aproape cu desăvârşire.

Dacă ajungeți în Londra, cu sau fără pachetele marca ACTIV TOURS & TRAVELS, nu ezitați să ne împărtășiți impresiile dumneavoastră despre acest minunat oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.