Milano – Un răsfăț turistic de 3 zile

Circuitul prin Italia continua astăzi cu o nouă destinație – Milano.
Am plecat din Torino după-amiază, din Gara Porta Nuova. Trenul este cea mai bună alegere pentru a vă deplasa dintr-un oraș în altul. Bilete puteți cumpăra de la tonomate, unde vă alegeți ruta și clasa. Drumul durează aproximativ 2 ore, iar prețul pentru un bilet la clasa a doua pentru trenul personal este 11 EUR/ persoană. Dacă vreți să ajungeți mai repede alegeți trenurile Freccia Bianca sau Freccia Rossa, însa prețurile pot ajunge până la 25 – 30 EUR/ persoană.

În funcție de numărul de zile pe care v-ați propus să îl petreceți la Milano vă recomand să vă achiziționați Cardul Milano Pass. Pentru o zi vă costă 6 EUR, iar pentru 3 zile veți plăti 13 EUR. Cu acest card beneficiați de gratuitate la mijloacele de transport plus reduceri la diverse obiective turistice. Pentru mai multe informații click AICI.

Iar după achiziționarea cardului am trecut la următoarea etapă: vizitarea obiectivelor. Chiar dacă era deja târziu și nu mai era program pentru public, prima oprire a fost Duomo, care te cucerește de la prima privire. Aveam să revenim a doua zi. De fapt, în fiecare zi 🙂 privindu-l din toate pozițiile și admirându-l atât în plină zi, cât și pe înserat sau pe întuneric. Interiorul Duomului are și el grandoarea lui. Poate că nu este la fel de spectaculos ca în exterior, însă te captivează cu vitraliile, mozaicurile si coloanele de marmură imense. Nu aveți voie să faceți fotografii decât contra unei taxe de 2 euro. Neapărat trebuie să urcați pe acoperiș. Biletul costă 10 EUR/ persoană dacă urcați pe scări sau 13 EUR/ persoană cu liftul. Te poți opri pe diferite terase, de unde ai posibilitatea să admiri construcția în toată măreția ei. Ai nevoie de câteva ore bune pentru Duomo. În interior se află si Baptisteriul vechi (Battistero Paleocristiano), construit in 335, care încă mai poate fi vizitat în Catedrala din Milano, și este una dintre cele mai vechi clădiri creștine din Europa. După ce un incendiu a deteriorat catedrala și bazilica în 1075, complexul monarhic a fost reconstruit, rezultând Duomo.

Lângă Duomo sunt situate Galerile Vittorio Emanuele, formate din clădiri foarte frumoase, cu vitrine de lux și mozaicurile pe care le remarci încă de la intrare. Galeria Vittorio Emanuele este un loc fermecător pentru cumpărături, doar dacă te țin buzunarele, așa încât cei mai mulți aruncă priviri către vitrine să poată zice: am fost și eu acolo! Sunt multe magazine de lux și la fel de multe terase, baruri și restaurant elegante, cu prețuri pe măsură. Dacă traversezi Galeriile ajungi în parcul de la Piazza de la Scala. Ne odihnim puțin, asemeni altor turiști și țintim spre următorul obiectiv.

Mergând pe Via Dante, o stradă pietonală, ajungem la Castello Sforzesco. Intrarea este liberă, cu excepția muzeelor. După ce traversezi numeroasele grădini din Curte ajungi la Parcul Sempione. Am fost atrasă și în același timp impresionată de atmosfera de aici, cu foarte mulți oameni ieșiți la plimbare cu câinii sau pe bicicletă, relaxați, bucurându-se de o zi însorită, chiar dacă era în timpul săptămânii.
Nu ratați nici Basilica Sant Ambrogio. Dedicată patronului orașului – Sant Ambrogio, este cea mai veche biserică creștină din Milano.

Chiar dacă am ajuns la Milano într-o perioadă în care nu sunt evenimente sportive, Stadionul San Siro a fost și el pe lista 🙂 Este într-adevăr o construcție impresionantă, care găzduiește și muzeul celor două echipe care împart acest stadion pentru meciurile de acasă: AC Milan și Inter Milano. Pentru biletul de intrare trebuie să plătiți 13 EUR, iar dacă aveți Milano card beneficiați de o reducere de 2 EUR. Pe măsură ce înaintezi realizezi de ce este considerat și Templul Fotbalului. Măreție, istorie, jucători de legendă. Mă gândesc de câte ori au pășit pe culoarul de ieșire pe teren unde mă aflam și eu și mă cuprinde emoția. Să nu mai vorbesc de vestiare, unde se face tactica înainte de fiecare meci. Imi fac o poză lângă statuia marelui Maldini și pot fi mândră că am stat pe scaunul la vestiare 😀 Chiar dacă nu ești un pasionat de fotbal, San Siro poate fi un obiectiv de văzut.

În ultima seară la Milano am mers la Naviglio Grande – canalul mărginit de terase. Cu greu am găsit un loc pentru că era destul de aglomerat. Poți savura liniștit o pizza sau o porție de paste, în funcție de preferințe, iar prețurile nu sunt foarte mari.

Înainte de plecarea spre Verona am mai trecut o dată prin Piazza del Duomo.
Eleganță, stil, relaxare, sunt cuvintele cu care aș caracteriza orașul Milano și pe cei care locuiesc aici, cel puțin așa cum i-am descoperit în cele 3 zile petrecute acolo.

O sole mio – Italian folk song

Asculta mai multe audio soundtrack

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.