Nessebar – un muzeu în aer liber

Nessebar este un oraș antic situat pe o frumoasă peninsulă la 4 km de staţiunea Sunny Beach.

Nessebar este împărţit în două parti de mici dimensiuni: Noul Nessebar adiacent staţiunea Sunny Beach, cu cea mai mare parte a clădirilor moderne şi hotelurile şi oraşul vechi Nessebar situat pe o mică peninsulă uimitor de frumoasa.Oraşul Nessebar este unul dintre cele mai vechi oraşe din Europa, cu populaţie de aproximativ 10.000 de oameni. Acesta este succesorul unei aşezari vechi numita Mesembria, care a fost fondata în secolul al doilea. Din anul 510 d.Hr. a fost transformat într-o colonie greacă.

Aici, plajele aurii de pe coasta Mării Negre, separate de mici dune se întind la sud şi la nord de oraş, în timp ce peisajul unic, cu dealuri de nisip, stânci albe şi de vegetaţie bogată incanta turistii . În plus, Nessebar este considerat un oras muzeu unic datorita istoriei sale si arhitecturii. Au rămas conservate 11 biserici din perioada bizantină, catedrale, fortarete, şi numeroase ruine istorice, care poartă amprenta culturii europene vechi. Case mici de două-trei etaje, străzi înguste pavate – toate acestea reflectă valoarea istorică a oraşului, care a fost listat printre locurile de patrimoniu cultural mondial, sub protecţia UNESCO.

Impresionante sunt bisericile sale medievale. Elemente de structură şi decorative ale bisericilor datează din secolele 10-14, ceea ce le aduce impreuna intr-un grup caracterizat prin designul pitoresc a faţadelor. Insa cea mai frumoasa din oraş este Catedrala Sfântul Ştefan, care a fost construita pe locul unei biserici episcopale mai vechi.

Nessebar este un oraş cu standarde înalte de calitate. Puteţi sta într-un hotel sau în sectorul privat, puteti cina la un restaurant bun. Vorbind despre preţuri, o vacanţa în Nessebar este destul de ieftina.

Hotelurile pe care noi vi le recomandam pentru aceasta vara le gasit pe site-ul nostru www.ofertadevacanta.ro. Pentru informatii va stam la dispozitie pentru ca NOI STIM CA VACANTA DVS ESTE IMPORTANTA!

Dintre toate statiunile din Bulgaria Nessebar se distinge prin combinaţie unică de condiţii ceresti naturale, monumente culturale, şi de nivel modern de servicii.
Legata de acest oras printr-un drum ingust, precum pietrele de pe coliere, veti gasi o peninsula romantica, cu barcute pescaresti si navoade care stau sa se usuce, restaurante cu specific pescaresc si international.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.