ROMEO ȘI JULIETA – pe urmele unei iubiri veșnice

Romeo și Julieta – metafora iubirii care perturbă un sistem de relații sociale. Este totodată un exemplu de pasiune, care se identifică cu pacea și războiul în același timp. Un război între clanuri rivale, un război care reprezintă principalul obstacol în calea unirii celor doi îndrăgostiți.

Suntem la Verona. Aici povestea tragică a lui Romeo și a Julietei este încă vie. Nimeni nu poate spune cu certitudine dacă aici s-a desfășurat, dar există multe elemente care sunt reflectate și în realitate: în istorie apar luptele dintre Guelfi și Ghibellini care au însângerat Verona în anul 200, precum și existența familiei Monticuli sau Montague, care au trăit în cetatea medievală, numită Casa lui Romeo.

Pe urmele celor doi îndrăgostiți
Casa Julietei cu balconul unde ea îl aștepta pe Romeo este una dintre principalele atractii ale Veronei. Un număr mare de persoane se uită prin ușa îngustă înspre curte, admiră și fac fotografii. Cupluri de toate vârstele își jură loialitate veșnică aici. Verona este inseparabil legată de soarta celor doi iubiți.

Cum vei pătrunde în casa Julietei, vei fi surprins de miile de bucăți mici de hârtie, care acoperă pereții de la podea până la tavan. Conform opiniei populare, cine scrie un jurământ de dragoste cu partenerul său, lipindu-l apoi pe perete, va fi veșnic fericit și credincios iubitului/ iubitei. Iar dacă vei atinge sânul drept al statuii Julietei, creat de Nereo Constantini și ridicat în curte, vei avea noroc și vei câștiga astfel inima celui drag.

Cu toate acestea, nu este doar locul faimoasei povești de dragoste. Are mult mai multe de oferit. Casa impresionează cu stilul său gotic, datând din din sec. al XIV-lea.

Sunt și alte clădiri în care s-a consumat tragedia celor doi tineri: casa lui Romeo, mormântul Julietei, la mănăstirea franciscană.

Iubește și schimbă lumea…

EVENTURIA vă propune un eveniment care vă va introduce în atmosfera Veronei: musicalul Romeo e Giulietta – ama e cambia il mondo (Romeo și Julieta – iubește și schimbă lumea). Un proiect extraordinar, un muzical modern, care sosește în Italia, după un mare succes peste tot în lume, și în special în Franța, unde a bătut toate recordurile de vânzări publice. Spectacolul, în regia lui Giuliano Peparini va debuta la Arena din Verona pe 2 și 3 octombrie, urmat de un turneu în Italia incepand cu Roma.

Nu ratați ocazia de a vă bucura de un show de neuitat și de un oraș care merită vizitat măcar o dată. Rezervați-vă acum biletul și beneficiați de oferta specială Early booking.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.