Târgu Mureş – un loc încărcat de istorie…

Frumuseţile naturale și tradiţiile populare, obiectivele de mare interes istoric, clădirile foarte vechi, dar bine conservate de-a lungul timpului, precum şi diversitatea stilurilor arhitecturale păstrate cu sfinţenie de oamenii locului, sunt doar câteva dintre atracţiile din zonă.

Printre cele mai apreciate şi vizitate obiective turistice din judeţul Mureş, atât de turiştii români, cât şi de către oameni din alte ţări, vom menţiona:
Biserica reformată din Cetate, despre care se ştie că este cea mai veche biserică din oraş şi că, de-a lungul timpului, a suferit o serie de modificări, dar care are un aspect deosebit, atât interior, cât şi exterior.

Biserica ortodoxă de lemn „Sfântul Mihai”, cea mai veche biserică ortodoxă din Târgu Mureş, îmbinând foarte bine tradiţia rurală maramureşeană cu anumite influenţe aparţinând stilului baroc.

Palatul Culturii se impune prin aspectul său decorativ, ca una dintre cele mai reprezentative construcţii în stil art nouveau din partea Ardealului. Instituţille de cultură pe care le găzduieşte această impunătoare cladire, sunt: Muzeul de Artă, Filarmonica de Stat, Muzeul de Istorie, Biblioteca Judeţeană, Galeriile de Artă.
Cetatea Medievală se face remarcată prin valoarea sa istorică şi culturală, având ridicate şapte bastioane
– cizmarilor, blănarilor şi lăcătuşilor, dogarilor, croitorilor, măcelarilor, al lui Bathory şi bastionul de poartă – care au fost legate între ele de ziduri de zece metri înălţime.

Având în vedere toate cele expuse anterior, concluzionăm că farmecul acestui oraş, încărcătura istorică şi arhitectura trezesc în noi dorinţa de a-l vizita, de a-l cunoşte cât mai mult şi de a încerca să pătrundem cât mai bine în atmosfera specifică, ce, cu siguranţă ne va deternima să ne întoarcem de fiecare dată cu drag.

Prin urmare, ACTIV TOURS& TRAVELS vă invită să profitați de oferta turistică din această zonă extraordinară, ruptă, parcă din cărțile de istorie, și să petreceți un sejur așa cum ați visat la Hotel Apollo Wellness Club 4*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.