SECRETELE UNUI SEJUR LA PRAGA

Douăzeci de ani în urmă, demonstranţii de la Praga au organizat „revoluţia de catifea”, o serie de proteste paşnice care au dus la caderea regimului comunist. Aflat inca în curs de dezvoltare, oraşul celor o mie de turnuri a devenit una dintre destinaţiile la modă din Europa – un oraş cosmopolit în care iubitorii de cultură şi iubitorii de plimbari se amesteca fericiti în cafenele cochete şi catedrale gotice.Iată cum vă puteți petrece un sejur la Praga.

1. CHARLES BRIDGE: Comandat de regele Carol al IV în 1357, podul este unul dintre cele mai uimitoare din Praga si se întinde pe 16 arcuri, fiind căptuşit cu 30 statui baroce ale unor figuri religioase. In fiecare dupa-amiaza, pictori şi vânzătorii se lupta pentru spatiu, populat cu hoardele de turişti care sunt se lupta si ele pentru cele mai bune vederi ale râului Vltava. Așadar e bine să ajungi în zori.

2. BUNKR PARUKARKA: Războiul Rece s-a încheiat în urmă cu două decenii, dar Bunkr Parukarka păstrează urmele.. Găzduit în subteran în ceea ce a fost un buncăr nuclear in 1950, acest club de noapte iși primește petrecăreţi printr-o ușă acoperită cu graffiti, care dă de la o coastă de deal. În interiorul, locul pulseaza cu piese electro-pop şi industriale, mixate de unii dintre DJ-ii de top ai oraşului.

3. U MEDVIDKU BEER HALL:
Bautorii de bere ar trebui să se îndrepte direct spre această instituţie, veche de 550 de ani pentru a gusta Berea X 33. Și dacă tot suntem la capitolul bere, Praga este renumită pentru această băutură. În perioada 17 mai – 07 iunie se va desfășura Festivalul Berii, pe care ACTIV TOURS vi-l recomandă. Într-un sejur de zile, puteți vizita, printre altele, FABRICA DE BERE STAROPRAMEN. Fondată în 1869, fabrica de bere Staropramen a produs prima bere în 1871 şi marca sa a fost recunoscuta în 1911. Din 1930, acesta a fost cel mai mare producător de bere din fosta Cehoslovacie, timp de ani de zile lungi. În 1994, aceasta a dobândit Breweries Bass ca partener strategic,iar din 2000, a fost o parte a Interbrew Belgia,unul din cei mai vechi producători de bere. Pe lângă berea cehă ca Staropramen, Braník,Velvet si altele,poate oferi, de asemenea,Stella Artois,Hoegaarden sau Leffe. Ca al doilea producător ceh de bere,cel mai mare exportator şi acum,se vinde pilot marca sa,berea Staropramen,în mai multe de 30 de ţări ale lumii.
Oferta completa o puteți vizualiza accesând site-ul nostru, www.eventuria.ro.

4. COMUNISMUL: Sub regimul comunist, autorităţile au arestat peste 200.000 de cehi şi împuşcat 327 de morţi, iar alţii ca ei au încercat să fugă peste graniţă. Memorialul închinat Victimelor Comunismului surprinde agonia cu şase sculpturi ale unui om în degradare progresivă, dar și prin fotografii sau clipuri video.

5. PETRIN HILL: Pentru o gură de aer proaspăt, prinde funicularul de la Ujezd spre Petrin Hill, unul dintre spaţiile verzi din Praga. Obiectivele turistice ale zonei sunt grădinile amenajate, o versiune în miniatură a turnului Eiffel, un labirint de oglinzi şi Biserica Sf. Mihail – o cladire de lemn din secolul 18, mutată aici dintr-un sat din Ucraina.

6. DAVID CERNY’S PUBLIC SCULPTURES: Sculptorul cel mai faimos al Cehiei are un talent simultan pentru amuzant şi ofensa publică. Multe dintre sculpturile sale ciudate şi controversate sunt expuse în tot oraşul.

7. CASTELUL DIN PRAGA: Aproximativ de dimensiunea a şapte terenuri de fotbal, Castelul Praga este cel mai mare castel antic din lume. Construit in secolul13 şi renovat, complexul include biserici, gradini, alei şi reşedinţe regale, care ar lua zile pentru a le admira. Nu pierdeţi Catedrala Sf. Vitus. În plus faţă de Art Nouveau, vitralii şi o descriere în lemn a răstignirii, ea adaposteste comori, cum ar fi mormântul Sf. Ioan de Nepomuk.

8. PIAȚA DIN ORAȘUL VECHI: In ciuda unui numar mare de invadatori străini, Piaţa Oraşului Vechi din Praga a rămas practic neatinsă din secolul 10. ,,Jefuitorii” de astăzi constau în mare parte în turisti care se adună pentru a mânca în aer liber în timp ce admiră combinațiile arhitecturale – Palatul Kinsky rococo, gotic Catedrala Tyn şi baroc Biserica Sf. Nicolae, pentru a numi doar câteva.

Pe lângă Festivalul Berii pe care vi l-am recomandat deja, în Praga vor mai avea loc câteva evenimente, cum ar fi CONCERT METALLICA pe 07 mai, CONCERT STING pe 25 iunie, iar dacă vă place mzuica de club, nu nu vă uitați hainele albe acasa. Pe 19 mai, puteți merge la SENSATION INNERSPACE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.