Valencia – orașul perfect pentru un city break de toamnă

Valencia este al treilea oraș în Spania în ceea ce privește industria, modernitatea, dezvoltarea și populația, după Madrid și Barcelona. Cei mai mulți dintre noi cunoaștem Valencia datorită Marelui Premiu de Formula 1 al Europei, unul dintre cele mai prestigioase competiții auto, care are loc aici in fiecare an.

Situat pe coasta mediteraneană de est, cu sute de kilometri de plajă, zone naturale și modul său de viață, Valencia este o destinație însorită și plăcută! Aceasta permite toate tipurile de activități, de la vizita la muzeele futuriste de Arte și Științe ale orașului la un tur al orașului ân balon cu aer cald dimineața devreme sau o excursie în catamaran pentru iubitorii de mare.

Valencia este destinația perfectă pentru un cty break, cu temperaturi de toamnă în jurul valorii de 20 de grade. Arhitectura în oraș variază de la cladiri vechi, în stil gotic la clădiri moderne contemporane.Centrul orașului este ca Londra, cu străzi aglomerate și trotuare pline de oameni. Unul dintre primele lucruri pe care le veți vedea este fântâna situată în piața din fața Plaza del Ayuntamiento.

Există o zonă pietonală în inima orașului, unde trotuarele sunt căptușite cu mese și scaune din cafenele și restaurante. Nu puteâi rata vizita în Catedrala din Valencia, deoarece este un prim exemplu de arhitectură gotică, atât în interior cât și în esterior. Catedrala este, de asemenea, locul la Sfântul Graal din Valencia.

Printre locurile pe care trebuie să le vedeți în Valencia se numără:

Barrio del Carmen – cartier vechi al orașului crescut între două ziduri, islamice și creștine. O plimbare prin aceste străzi labirintice pietruite, căptușite cu clădiri medievale te va transporta înapoi in timp: case conac, porți medievale ale turnurilor Serrano și Quart, fiecare colțișor are farmecul lui.

Plaza de la Virgen – douăzeci și unu de secole de istorie drept la inima orașului, unde veți găsi comori istorice cum ar fi Catedrala din Valencia, Micalet, Basilica Maicii Domnului și Almoina. Nu ratați Tribunal de las Aguas, clădire care face parte din Patrimoniul Cultural UNESCO.

Marina Regală și plajele din Valencia – Juan Carlos I Royal Marina este unul dintre reperele cele mai importante ale orașului, nu numai datorită evenimentelor care au loc acolo, dar, de asemenea, datorită clădirilor sale unice. Ea adăpostește căsuțe din secolul 19. Există, de asemenea, magazine, terase și restaurante cu vederi spectaculoase, precum si un parc pentru copii.
La doar câțiva metri distanță se află plajele din El Cabanyal (Las Arenas) și Maravillosa La, alături de promenada Paseo Maritimo. Vă sugerăm să încercați o paella delicioasă într-unul din restaurantele la malul mării, sau au o băutură într-unul din baruri. Pentru cei care prefera un fel de plaja pustie, vă recomandăm El Saler, lângă Parcul Natural Albufera.

Toate acestea fac din Valencia destinația ideală pentru această toamnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.