Voyage Voyage… à PARIS

Plimbări, plimbări și iar… plimbări: acesta este secretul descoperirii Parisului, un oraș legendar pe care toată lumea îl știe din filme sau din vederi și pe care visează să-l savureze, datorită oportunităților pe care le oferă: istorie, artă, cultură cumpărături, viață de noapte, bulevarde lungi și atmosferă de poveste.
De-a lungul anilor a primit nenumărate nume pentru că fiecare vede Parisul dintr-o altă perspectivă: ,,Orașul îndrăgostiților”, ,,Orașul luminilor”, ,,Paradisul cumparaturilor”…

Ce să nu ratați dacă ajungeți la Paris? Depinde de gustul fiecăruia. Am putea spune Luvru sau Versailles, pentru cei care iubesc arta, cafenelele din cartierul latin pentru cei care vor să stea la o terasă, să citească o revistă, să ia o gustare, sau pur și simplu să ia pulsul Parisului. Ar mai fi Champs Élysées și Sena pentru cei care iubesc plimbările, fie pe jos, fie cu celebrele bateaux mouches.

Cu toate acestea, orice călătorie la Paris trebuie să cuprindă și vizitarea Turnului Eiffel, simbolul orașului, construit pentru a marca trecerea a 100 de ani de la Revoluția Franceză. De la cei 319 metri ai turnului, care atrage ca un magnet turiștii străini poți admira priveliștea grozavă a bulevardelor dinspre L’Etoile și spre Louvre și La Defense, imagine care te face să uiți înălțimea la care te afli. Pentru turiștii romantici este locul ideal de a le face surprize partenerelor.

Nu trebuie uitat nici de Arcul de Trimf, situat într-o piață de unde pornesc 12 bulevarde, printre care se numără și una dintre cele mai renumite străzi ale lumii – strada Champs Élysées, care ajunge până la Place du Concorde. Cei care văd Parisul drept paradisul cumpărăturilor își vor petrece mult timp bucurându-se de stilul și eleganța magazinelor la Galeries des Champs Élysées, care merită exploatate, chiar și pentru a admira produsele expuse. Cel mai cunoscut centru comercial este însă Galeries Lafayette.

Un monument important este și Sacre Coeur, o biserică fascinantă, în care te întâmpină o pictură imensă cu Iisus Hristos. Este un loc în care te poți ruga în liniște, iar din fața bisericii poți vedea străzile cu piatră cubică din Montmartre, rămase din Parisul de demult. În această zona se află cabaretul Moulin Rouge, unde vă puteți petrece seara într-o atmosferă boemă, admirând celebrul french cancan.

Muzeul Luvru
reprezintă un alt punct de atracție, însă aveți nevoie de mai mult timp la dispoziție pentru a-l vizita și pentru a admira cele peste 30.000 de opere de artă expuse. Accesul în muzeu se face printr-o piramidă cu 793 de fațete de sticlă.
Vă puteți plimba prin Place de la Concorde, cea mai mare piată publică din Paris. În fiecare colț al octagonului ce formează piața sunt statui reprezentând cele mai importante orașe din Franta: Lille, Strasbourg, Lyon, Marseille, Bordeaux, Nantes, Brest, Rouen. Istoria Franței și a Parisului, regii decăzuți și Napoleon fac și ei parte din istoria acestul loc.
O altă sugestie ar fi să mergeți pe strada St-Honoré, unde veți găsi căminul președintelui Franței, Palatul Elyssée (închis publicului) și Biserica Madeleine.

Pe malul Senei așteaptă de sute de ani Catedrala Notre Dame, cu cele două turnuri devenite celebre datorită romanului scris de Victor Hugo. Personajul Quasimodo, cocoșatul de la Notre Dame, locuia în turnul sudic al catedralei, unde poți vedea clopotul uriaș, ce cântărește 13 tone. Aici puteți admira colecțiile de bijuterii, sculpturi, mobilă, literatură, medalii, unele datând încă din secolul XII.

Cel mai renumit palat din Franța este Versailles, cu principalele sale atracții: Camerele regale, “Sala Oglinzilor”, Capela, Opera Regală și Muzeul de Istorie a Franței. Palatul conține colecții de tapițerii, arme, obiecte de artă, mobilă, elemente de arhitectură, numeroase covoare. Iar grădinile Regelui Soare, care se întind până la Marele Canal reprezintă un minunat loc de plimbare și relaxare.

Nu poți ajunge la Paris fără să mergi măcar o zi la Disneyland, un loc ce-ți creează sentimentul de magie, de visare, de transpunere în lumea desenelor animate și a personajelor Disney pe care toată lumea le cunoaște și le iubește. Oricâte poze sau filme ați văzut cu Disney nu se compară cu bucuria de a fi acolo, în mijlocul lui Mickey Mouse, Minie, Hansel și Gretel, prinți și prințese, printre castele și căsuțe din povești.

Așa că ACTIV TOURS vă oferă posibilitatea să trăiți momente magice în cele două parcuri tematice Disney și Walt Disney Studio. Puteți achziționa doar biletul de intrare în cele două parcuri, sau puteți opta pentru un pachet ce cuprinde cazare și bilet la Disney. Lista hotelurilor și detalii aici.
Paris are un farmec ce cu greu poate fi descris în cuvinte, așa că mai bine mergeți și convingeți-vă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.